Švajcarska ministarka odbila nagradu Kosova zbog izveštaja SE

МАЧАК

Buduća legenda
Poruka
25.542
http://www.blic.rs/Vesti/Tema-Dana/...tarka-odbila-nagradu-Kosova-zbog-izvestaja-SE

Švajcarska ministarka odbila nagradu Kosova zbog izveštaja SE
BEOGRAD - Ministarka inostranih poslova Švajcarske Mišlin Kalmi Rej odložila je primanje nagrade Ambasade Kosova, zbog izveštaja o trgovini ljudskim organima.
101104_mislin-kalmi-rej-afp_f.jpg

Nagradu "Dijaspora" za svoje zalaganje za nezavisnost Kosova, Kalmi Rej je trebalo da primi 21. decembra, javila je švajcarska državna televizija TSR.
Ministarstvo inostranih poslova Švajcarske saopštilo je da "nije prikladan" trenutak za dobijanje te nagrade i ceremonija je odložena.

Ambasador Kosova u Švajcarskoj Naim Malaj izjavio je da svrha nagrade "zahvalnost švajcarskom narodu i vladi za prihvatanje desetina hiljada izbeglica, naročito tokom rata".
Povodom tvrdnji u izveštaju da se novac od prodaje ljudskih organa nalazi na računima u Švajcarskoj i Nemačkoj, televizija TSR prenosi i tekstove iz "Blica".

"U Švajcarskoj, ne postoji nijedana istraga protiv Hašima Tačija i grupe Drenica za koju se pretpostavlja da je izvršila te zločine", saopšteno je iz državnog Ministarstva te zemlje.

Televizija TSR poseduje i informacije da za sada u Švajcarskoj ne postoje ni istrage o računima na koje su uplaćivani prihodi od droge i trgovine ljudskim organima.

Ministarstvo pravosuđa Švajcarske nije dobilo od Srbije zahtev za pravnom saradnjom, izjavio je portparol tog Ministarstva Folko Gali, prenosi B92.
:klap: :klap: :klap: :klap: :klap: :klap: :klap: :klap: :klap: :klap:
 

Back
Top