Svadbica, svadba ili svadbetina?

Jao ljudi moji, pa gde onda ja zivim? Ne kazem, imala sam mini mini svadbicu, ali i da sam htela da napravim nesto malov ece, za porodicu i prijatelje... Bilo bi oko 50 ljudi. Odakle svima familije po 150 ljudi?!?

Evo, sad bas racunam, da, 50-60 ljudi bi bilo maksimum! A nisam ejdina, na svim porodicnim svadbama na kojima sam bila, bilo je otprilike toliko ljudi. Doduse, kad se udavala drugarica iz NIS, bilo nas je oko 300. Mozda je to kod njih normalnije, da se zove rodbina iz 10 kolena...

Hm, ja sve nekako računam da smo mi upali u kategoriju "svadbica" bilo je oko 50 ljudi, samo roditelji,
braća i sestre i prijatelji. Rodbinu smo namerno izostavili, jer bi se onda broj bio ko zna koliki.
To je caka sa svadbama koje finansiraju i organizuju roditelji, pošto oni plaćaju smatraju da im to daje
pravo da pozovu petnaesto koleno i sve one kod kojih su odlazili, i tada ih zapravo i videli posle sto godina.

Mi smo izbegli tu zamku, sami smo finansirali i organizovali svadbicu, roditelji su bili pozvani kao gosti.
Nismo dozvolili da se pravi cirkus od toga i da nam neko upropasti jedan od onih dana koji treba da
se pamte kao lepi, nije bilo stresa, nikakvih pritisaka, jednostavno smo uživali.

Back