SVACANA ZAKLETVA-ČESTITOM SVETINJA,IZDAJNIKU LAKRDIJA

• Začetnik teme Začetnik teme prlee
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

prlee

Aktivan član
Poruka
1.245
Zakletva,vojnička,oficirska, predstavlja najsvetiji čin u životu čovjeka.Otadžbina riječ koja u sebi nosi mnoge riječi poput-zemlja,sloboda,preci,buduća pokoljenja,tradicija,nezavisnost,celovitost...
Od davnina zakletva je kako oficirima tako i vojnicima bila ono ispred čega se ne sme ustuknuti ni koraka.Tu dileme nema.Ona je u glavi svakog čovjeka predstavljala nešto preko čega se ne može gaziti po cjenu života.

1991ve SFRJ je imala svoju zakletvu koju su polagali svi pnjeni pripadnici godinama unazad.Zakletva u sebi svakako sadrži riječi koje se odnose na besprekorno slušanje naređenja pretpostavljenih i njihovo disciplinovano izvršavanje.Bez obzira kakva bila naređenja kojastižu iz generalštaba ona se moraju izvršavati.Vojsku ne predstavlja pojedinac niti njegovo poimanje događaja u tom trenutku.Posle ako bi se ispostavilo da su neke naredbe bile štetne ili pogubne i da nijesu trebale biti donešene po komandnoj odgovornosti odgovarao bi onaj koju je naredio.
Nema tu priče,tako je kako je,zakon je zakon paodogovarao nekom u tom trenutku ili ne.

Danas smop svjedoci gdje se pored svega što izokreću,usuđuju da se sprdaju sa nasvetijim stvarima poput zakletve i Trifunovića proglašavaju pametnim razboritim čovjekom.

Takvom odlukom pokreću se kosti pokojnog i slavnog heroja Tepić Milana koji je položio svoj život imajući u vidu zakletvu koju je lično kao čovjek dao.Nije zakletva dječija igra.Tepić je služio tada narodu u Bjelovaru gde je 01.10.1991ve trebalo po dogovoru da dođe do mirnog povlačenja JNA,njenog ljudtsva i tehnike.
Međutim hrvatske para vojne formacije su napale dva dana ranije na čelu sa prebegom Josipom Tomšićem koji je nešto ranije prebegao iz JNA i postao navodno komadant odbrane Bjelovara (odbrane od čega? od njihovog napada na kasarnu?!),što je Tepića primoralo da po svaku cjenu spreči da se domognu do naoružanja i skladišta municije.te je prvo vojsku izmestio na bezbednu udaljenost a potom digao u vazduh skladište gde je sa sobom u vazduh poneo desetine hrvatskih paravojnih bojovnika.

Dakle hrvati su napali sa 2000 vojnika kasarnu i ubrzo je osvojili da bi se tepić sa svojim vojnicima povukao do skladišta,koje se nalazilo u Bedeniku.Njega je u odbrani skladišta do poslednjeg trenutka pratio vojnik Stojadin Mirković koji nije želeo da se povuče na bezbednu razdaljinu sa ostatkom vojske,već je u oklopnom transporteru dejstvovao po ne prijatelju,gde je izgubio život pogođen protivoklopnim projektilom.

Tepić je položio život kako bi sprečio da silno naoružanje municija i explosiv dođu u ruke neprijatelju koji će sa njim ubijati njegove vojnike JNA i narod na teritoriji SFRJ.
Ništa drugo mu nije bio motiv.Ostalo je jedino da se ne dozvoli da se neprijatelj dokopasilnog oružja sa kojim će sutra poubijati hiljade i hiljade civila i vojnika...
Tepića je na to obavezival i zakletva ali i oficirska čast,jer njegov život nije ništa u poređenju sa hiljadama koji će od tog naoružanja i municije stradati u sledećim ustaškim napadima...

tepić to nije dozvolio,i položio je svoj život na šta se obavezao kao oficir.Ustaše su prekršile dogovor o mirnom povlačenju JNA i tehnike,tako da tepić nije imao drugi izbor.

Upravo je tepić i nedužni vojnik Stojadin Mirković koji je takođe vođen svojom vojničkom zakletvom,suprostavio se ne prijatelju u njegovom kršenju dogovora i napadu na kasarnu JNA.

Ima li današnji sud u beogradu pravo ovakvo poigravanje sa nečim svjetim kao što je zakletva? pobogu ljudi su aza to polaagali svoje živote.Sada se igrate sa njihovim žrtvama,njihovom datom rečju koju nijesu pogazili!
Vi gazite time po njima,gazite po slavnim mrtvima!

trifunovića oslobađate izdaje,direktno gazeći po Tepiću i nevinom mladiću Stojadinu.
trifunović sada kuka kako je njegov generalski život uništen u poslednjih 20 godina.Pa naravno da žali jer je navikao na generalske fotelje,plate,i kurčenje imanjem,a kada je trebalo odraditi to sve podvio je rep.
Zašto mu neko ne postavi pitanje:šta mislite kakav život ima majka vojnika Stojadina? Njen sin nije ni poljubio kako treba a položio je život zbog zakletve date kao vojnik svome narodu da će ne žaleći u toj borbi dati i život svoj.Kakav je život majci Tepića i njegovoj djeci? Njih nema gospodine Trifunoviću! Nema!!! Zbog čega ih nema?! Zbog zakletve!!! Zbog svetinje.Kkav je njima žiovot?! Zar vas nije sramota da jedan 19-ogodišnjak ima časnije razmišljanje i poiimanje oko zakletve?!

A on kuka o stanu,o porodici razorenoj (za koju mu je kriv ustaški zet,koji mu je zadržao unučad a ćerku izjurio za Srbiju) Istu tu ćerku je trifunović tera oda se vrati u Hrvatsku da se možda njen muž na nju smiluje zbog djece,ali nije,čak je i sud djecu dodelio ocu,uz pravdanje da Srpkinja ne bi mogla adekvatno odgojiti hrvatsku djecu...

Taj Trifunović je baš zbog takvih svojih veza,i još drugih,učinio to što je učinio.
Ono što nam ne da da ga pravdamo je upravo riječ zakletva,i postupci drugih časnih ljudi poput Tepića i vojnika Stojadina...
oslobađanjem trifunovića tepića nazivamo budalom,gazimo mu po kostima.nemamo pravo na to.
Nikakave priče bla bla bla o Miloševiću i nekim krivicama iz Bg u ovom slučaju ne dolaze u obzir.tepić je dejstvovao kako mu savest nalaže,a savest je podržavala zakletvu,i tu priče nije bilo...

Ovaj kukavni čin trifunovića je koštao živote mnogih civila u Slavoniji evo i materijala koji to dokazuje kolko je to bio bitan poduhvat hrvatskim paravojnim formacijama.

Jasno se navodi da je time naoružano 20000 Hrvatskih boraca i smjesta ih uputila u odlučujuće bitke.

sledi nastavak...

NASTAVAK

84 tenka i preko 60 oklopnjaka uz velike količine municije,naoružanja,mina,spremili su 20000 koje kako sami kažu odmah uputiše u odlučujuće bitke tada...
broj žrtava u Slavoniji samo se mogao naslutiti koji će tih 20000 ustaša počinjeti...

Trifunović nije kao tepić razmišljao šta će usliojediti ako se neprijatelj domogne naoružanja...Nije vodio računa o nepregledivom broju žrtava nedužnih civila koji će biti ubijeni zahvaljujući tom oružju.Nije ga bilo briga.Tepić je o tome vodio računa i zbog hiljada ljudi koji bi stradali on je položio svoj život.trifunović ne.On se svojim kukavičlukom,i izdajom brani navodnom odbranom mladića koje je izvukao?!
Pa kolko je samo mladića do sada ginulo u istoriji naših naroda?
Šta su oni bili manje bitni od ovih njegovih?
Ginusoli su uvjek,za svoj uzemlju,sjetim ose samo 1300 kaplara,sjetim ose mnogih mladih komunista partizana...Po čemu se sada trebalo ovako kukavno rukovoditi sa njima jer su oni vojnici a ne mamine maze...uniforma je to,država je to nije to obdanište!!!

Zar je njihovih 250 života bitnije od desetina hiljada onih koji će nastradati od ovog naoružanja?

Za svakog rzaumnog čovjeka naravno da nije.Od ovog oružja nastaradala su djeca i civili,koje je vojnik dužan braniti!!!

zašto nije i on poslao vojnike a sam spremio dizanje kasarne u vazduh? zato niej sprečio po svak ucjen uda se do ovolikog naoružanja dokopa ne prijatelj koji ruši SFRJ čiji je on general?!

Zašto je tepić to učinio a on nije? On je pametniji od tepića? Humaniji? Razumniji?
On je izdajnik.Tu priče nema.Od njega je čestitiji bio mlad vojnik Stojadin koji je položio svoj život za svoju otadzbinu,kako se ne prijatelj ne bi dokopao naoružanja kojim će ubijati narod na teritoriji SFRJ.

U video snimku se napominje kolka je značaj bila korpusa u varaždinu,neprocenjiva.
Ona rečenica:
"ovim se naoružalo 20000 naših boraca koj isu odmah upućeni u odlučujuće bitke" govori koloiko će samo civila stradati u tim ustaškim odlučujućim bitkama...

Ovdje želim temom da se govori o zakletvi o JNA,o vojnicima koji nisu civili,već uniformisana lica pod zakletvom kao što su bili mnogi naši preci...
Njihov zadatk je dat zakletvom koji su svi do jednoog položili...

"Ja taj i taj,svečano se obavezujem da ću braniti nezavisnost,ustavni poredak nepovredivost,celokupnost SFRJ,i da ću čuvati i razvijati bratstvo i jedinstvo naših naroda i narodnosti...ne žaleći da u toj borbi dam i život svoj!"

Nema tu priče trifunoviću,zakletva je zakletva jasna kao i dan...preci su je izgovarali pa i tvoji vojnici...Ti si svoju izdaju njima pravdao kao da se radi odjeci,pokušavjući da izazoveš sažaljenjea ne o muškarcima,vojnicima i zakletvi!!!

Zakletva!!!
To je najsvetija riječ čovjeka,zakletva svojoj otadžbini (domovini) nema cenu.

Dakle sve kada uzmemo u obzir,da je tepić položio život i sa njim mlad vojnik Stojadin,kako se ne bi ustaše dokopale velikog naroužanja sa koji mce kasniej ubijati neduzne civile i sejati rat po teritoriji SFRJ,dok je trifunović to oružje izdjaom predao neprijatelju koji i sam u video snimku navodi neprocenjiv značaj varaždinskog korpusa,i naoružanja kojim je 20000 boraca paravojske hrvatske poslato u kako kažu odlučujuće krvave bitke...gdje je u destinama hiljada stradalo civiln ostanovništvo među kojim vleiki broj djece...

Naš sud,je sve te civile svu tu djecu,heroja tepića i mladog vojnika,praktično pogazio nazivajući izdajnika razumnim čovjekom koji je pošteno odlučio!!!

To je zapravo tema,dokle ćemo zamenjivati teze,dokle ćemo dozvoljavati izboličavnje istine,i donošenje pravosnažnish sudskih odluka koje su više nego kontradiktorne i krše se sa primjerima u kojim su ljudi polagali svoje živote,i nevin istradali od tog oružja...

Trifunovićevo je prevashodn obil oda štiti narod,a on se štitio primerom tepića koji niej dozvolio da naoružanje dođe u ruke onih koji će njime pobiti mnoge nevine civile...

Kakvo nam to poštenje predstavlja sud?! Iz čega sada da naraštaj gleda ljubav prema otadžbini? Iz primjera podvijanja repa i izdaje?

Kakva ans budućnost čeka ako nema ideala ok ozemlje oko slobode?
Oko riječi zakletva?

odakle pravo sudu da ovako se poigra sa žrtvama onih koji su stradali ne gazeći svoj udatu riječ i radeći po onome što provazilazi iz te date riječi...
tepić je gledao u budućnost tim činom.Sprečio je mnogo nevine žrtve,koje trifunović nije jer je tih 20000 ustaša sejalo smrt hiljadam civila u bitkama posle osvajanja kasarne u varaždinu i zauzimanju naoružanja i tehnike...

Zas rusd da oslobađa izdaju,krvicu za smrti tih ciovila od tog naoružanja? zar sud sme da se poigrava zakletvom?
zar oni enmaju svoju zakletvu kao sudije da sude pošteno?
Na nju se oglušili.Eto im poštenje.

Ovo je kontradiktorno i nešto što će našem pravosuđu još više štetiti.Ovakvim primjerima svetinja se ponižava,obesrahbruje se ljubav prema otadzbini,a potpiruje se klimanje patriotizma u svakom maldom čovjeku i generacijama koje dolaze...

Pitaću sve one koji će krenuti bla bla bla fraze tipa "milošević i njegova sranja" da vode računa o temi,o zakletvi i njenom svetom značaju.O broj u ustaša 20000 naoružanih tom tehnikom koji su odmah krenuli u odlučujuće bitke i pobili hiljade civila u slavoniji...
O Tepiću o Stojadinu,o datoj riječi...O vojsci vojnicima,a ne maminim i ženskim podsuknjama!!!

Čisto ozakletvi,jer zakletva nije kafana...
Nema tu priče mnogo oko nje.

Pa čuj mili moj prlee, malo si ti prenapuhao stvar oko te zakletve, nema tog boga i te države koja može mene tražiti da ja za nju dam život, zato što je njoj to pritom u interesu. Osim toga Trifunović je imao obitelj u Varaždinu, imao je sina koji je bio sa hrvatskim snagama, čak je i napredovao kasnije čini mi se, dobio neke spomenice. Čovjek jednostavno nije želio riskirati svoju familiju, sebe i 250 ljudi sa njim, u situaciji koja je bezizgledna. On je doslovno bio bačen tamo, opkoljen sa svih strana, čak mislim da nisu ni imali rezervne položaju. On to oružje nije mogao izvući van, a takvu mehanizaciju ne možeš aktivirati u situaciji u kojoj je on bio.

Jedna jedina mogućnost, valjda po vama je tada da je jednostano digao sebe i 250 ljudi u zrak da bi ga vi mogli slaviti kao heroja.

To je ono što ja kažem, vi imate takve povijest, takvu opterećnost mitovima , da su vama zaista potrebni mrtvi heroji a ne živi ljudi.

па знате како, генерале не уче да ратују на првој линији фронта

они су обично у позадини, по могућности пар стотина километара од прве линије, па комндују преко слушалице са гузицом у фотељи, кубанком устима и скивијем у руци

ебга није навикао

Pa čuj mili moj prlee, malo si ti prenapuhao stvar oko te zakletve, nema tog boga i te države koja može mene tražiti da ja za nju dam život, zato što je njoj to pritom u interesu. Osim toga Trifunović je imao obitelj u Varaždinu, imao je sina koji je bio sa hrvatskim snagama, čak je i napredovao kasnije čini mi se, dobio neke spomenice. Čovjek jednostavno nije želio riskirati svoju familiju, sebe i 250 ljudi sa njim, u situaciji koja je bezizgledna. On je doslovno bio bačen tamo, opkoljen sa svih strana, čak mislim da nisu ni imali rezervne položaju. On to oružje nije mogao izvući van, a takvu mehanizaciju ne možeš aktivirati u situaciji u kojoj je on bio.

Jedna jedina mogućnost, valjda po vama je tada da je jednostano digao sebe i 250 ljudi u zrak da bi ga vi mogli slaviti kao heroja.

To je ono što ja kažem, vi imate takve povijest, takvu opterećnost mitovima , da su vama zaista potrebni mrtvi heroji a ne živi ljudi.

он је био генерал, војно лице којем је то био животни позив, а не неки регрут којег су силом довели да служи војни рок

који ће нам онда мој генерали ако ће да ватују маглу и предају се чим се припуца, да парадирају у миру очигледно и ваћаре пензије

он је био генерал, војно лице којем је то био животни позив, а не неки регрут којег су силом довели да служи војни рок

који ће нам онда мој генерали ако ће да ватују маглу и предају се чим се припуца, да парадирају у миру очигледно и ваћаре пензије

Pa to jesi u pravu. Samo on nije bio sam. Nije on imao pravo donijeti odluku o tome da ubije 250 ljudi koji čak nisu ni profesionalni vojnici, nego eto neki rezervisti šta li su već bili tamo.

Све и да је тако било, шта га је спречавало да скине униформу и у гаћама оде и преда се сам?
Команда првом нижем официру, "извините, ја сам се унередио" и лепо заставицу и напоље.
Мислим, нису баш сви официри имали тако тесне везе са непријатељем, зар не?

Pa to jesi u pravu. Samo on nije bio sam. Nije on imao pravo donijeti odluku o tome da ubije 250 ljudi koji čak nisu ni profesionalni vojnici, nego eto neki rezervisti šta li su već bili tamo.

не ради се ту о праву или не праву већ о команди и командној одговорности коју је према правилима службе имао

Otkuda onda pravo tuđmanu da započne pobunu i direktno povede u građanski rat bar 12-15 milona ljudi kojima u tom momentu nije padalo na pamet da ratuje ?
Zbog te avanture izginulo je najmanje 30-50 hiljada ljudi a Balkan pretvoren u pravo "bure baruta" koji će tako ostati sledećih 100-200 godina a najverovatnije i daleko duže !?!

Poslednja izmena:
Otkuda onda pravo tuđmanu da započne pobunu i direktno povede u građanski rat bar 12-15 milona ljudi kojima u tom momentu nije padalo na pamet da ratuje ?
Zbog te avanture izginulo je najmanje 30-50 hiljada ljudi !?!

Ja nisam neki veliki idol lika i djela Franje Tuđmana, ja ga poštujem kao prvog predsjednika, zamjeram mu je što je dozvolio da se emigracija uvuče u hrvatske redove i to stoji. Ali kao generala u Domovinskom ratu, ga izuzetno poštujem kao stratega i kao taktičara.

Sjeti se zadnjeg kongresa komunističke partije, sjeti se nereda na Kosovu, pa ukidanja autonomije i tako dalje. Balkanski lonac se počeo kuhati, a legitimno je pravo svake savezne Republike da izađe iz federacija ako to želi na referendumu. E sad naravno da je osnovni problem sa vojne točke gledišta - kasarne JNA u Hrvatskoj. Dakle, vladala je velika panika, što ako Kadijević njima 1) naredi da napadnu hrvatske snage 2) ili još gore da ih povuče u Srbiju - a u tom trenutku hrvatska nema oružja, ne zna se šta se događa i u svakom trenutku, ali doslovno svakom, ispravnom koordinacijom i povezivanjem tih kasarni uz zračnu podršku mi smo slomljeni i nas nema. Jedina LOGIČNA odluka bi bila blokada svih kasarni. I tu se se Tuđman žestoko zajebao kad nije poslušao Paradžika da se sve ali ama baš sve vojarne simultano blokiraju i napravi ponuda - oružje za život. Ali što je tu je dobro je ispalo

не ради се ту о праву или не праву већ о команди и командној одговорности коју је према правилима службе имао

pa tako je. Dakle on je dužan izvući se na rezervni položaj - to nije bilo moguće, iza toga ako ne ide drugačije bio je dužan onesposobiti tehniku - krenuo je u to, i onda je dobio ponudu život za oružje. I sad šta mu ostaje , oružje ne može pokrenuti nikako ni izvesti bilo kakav proboj, i jedino što ima je da se ubije.

A činjenica jest da ga je vaš Glavni Štab IZDAO . Dakle doslovno su ga ostavili tamo da pogine, ništa mu nisu poslali, niti jednu zapovijed mu nisu dali jer nitko nije htio biti odgovoran,

I u cijeloj toj priči zakletva je najmanji problem.

Bla bla bla...Nijesam ništa prenaduvao,stvar je jednostavna.Zakletva.Generacijam prije i rpedcima tu zbora nije bilo i nije to kafana sad kažeš sutra se otrezniš pa ne važi...
kad za tebe ne postoji ništa svjeto,pa ni svoja zemlja,narod u koju spada i tvoje dupe i dupe tvoje pordice,onda sa takvima poput tebe rasprava je beznadežna...
Takav stav je stav ne vrednih ljudi,koji kad već ništa svjeto nemaju ni sami nijesu bitni drugima...

Ovdje se govori oi zakletvi.ti si svoje rekao i ako se ni malo ne sramiš kao čovjek već isticnajem samo svog dupeta i svoje pordice ne trebaš ni da bitišeše na ovozemaljskoj kugli...Jer niko ne živi i ne radi sam...

Što se tiče ostalih navoda,to je tačno,i time je u stvari objašnjena trifunovićeva izdaja...Neka m usada odštetu,penziju stan dodjeli novokomponovana hrvatska anstala na secesiji SFRJ kojoj je on dao zakletvu,a sa kojim su naoružanjem ti hrvatski bojovnici pobili hiljade posle civila što se čuje u snimku,da im je bilo neophodno i najviše značajno u odlučujućim biotkama u koje su odmah krenuli sa 20000 naoružanih ustaša...
E...pošto je svet takve akcije hrvatske osudio kao zločinački poduhvat,onda neka mu zločinci daju odštete...a ne oni čiju je narodnost tim oružjem doveo do desetina hiljada smrti civila idjece,i čiju je zakletvu pogazio...

Oružje nije smjelo dopasti u ruke n eprijatelju,a Tepić niej uradio nešto da bi ga narod slavio,no da bi spasao hiljade civila i taj narod,od tog oružja,jer su hrvati kao i obično prekršil idogovor o mirnom povlačenju JNA i kukavno ej napal isa 2000 pripadnika...

Ne slavimo mi mrtvog heroja zato što nam rtebaju mrtvi slavimo one žive koje je spasao...slavimo to,što je usledilo od njegove zakleteve...

Tema je kontradiktornost,vojska,zakletva,izvršavanje naredjenja...nije trifunović jedinka,već samo dio celine...Nema tu priče za razumnog čovjeka...

On je u stvari otac sina izdajnika,i šćerke udate za hrvata (koju je isti taj hrvat proterao) tako da...jasno je što je učinio i zašto,ali je nejasno da sud koji mora suditi poštenjem donese presudu u korist izdajnika koaj je potpuno ko tradioktorna sa polaganjem žrtava drugih lica...

Tatkivm presdudam ozbiljn ose narušava sudtsvo,iljudsk irazum,koj i jednostavno ne mopže shvatiti kontradiktorn osuprostavlajnje u primjerima koji su iamli apsolutno isti zadatak,sprečiti naoružavanje paravojnih formacija koje silom ruše jugoslaviju i silom mimo dogovora napadaju kasarne JNA...od čijeg oružja je nebrojn broj civila djece i staraca...

kratko i jasno...

pa tako je. Dakle on je dužan izvući se na rezervni položaj - to nije bilo moguće, iza toga ako ne ide drugačije bio je dužan onesposobiti tehniku - krenuo je u to, i onda je dobio ponudu život za oružje. I sad šta mu ostaje , oružje ne može pokrenuti nikako ni izvesti bilo kakav proboj, i jedino što ima je da se ubije.

A činjenica jest da ga je vaš Glavni Štab IZDAO . Dakle doslovno su ga ostavili tamo da pogine, ništa mu nisu poslali, niti jednu zapovijed mu nisu dali jer nitko nije htio biti odgovoran,

I u cijeloj toj priči zakletva je najmanji problem.

dakle po ovome ispada či mse nadje država u neko jtežoj situaciji izgubljen je rat? predajemo se? Pa naravn oda se polaže život jer se toliko silno oružje ejdno od najvećih korpusa na teritoriji SFRJ ne sme ni pod razno dati ustašama koji razbijaju jugoslaviju i koji su upravo zahvaljujući tom oružju pboili d esetine hiljada civila po slavoniji nedugo zatiom...stvar je jasna...a azkletva ite kako bitna u tim odlučujućim momentima!!
ti je skalanjaš u kraj,dok ej ona tu najbitnija!!!
Kad dođe stani pani,zakletva je ta preko koje se ne može ići...Kao itepić,sprečiti da oružje padne u ruke neprijatelja SFRJ koji će njime pobiti nesageldivši broj građana te države pogotovo civila...a hiljade ljudi su vrednije od 250 vojnika i jednog izdajniak trifunovića koji upravo imaju zadatak dat zakletvom da te ljude brane ne žaleći svoj život...

normalnom čovjeku potpuno jasno,izrodu kao ti,nije...

Ja nisam neki veliki idol lika i djela Franje Tuđmana, ja ga poštujem kao prvog predsjednika, zamjeram mu je što je dozvolio da se emigracija uvuče u hrvatske redove i to stojiAli k. ao generala u Domovinskom ratu, ga izuzetno poštujem kao stratega i kao taktičara.

Sjeti se zadnjeg kongresa komunističke partije, sjeti se nereda na Kosovu, pa ukidanja autonomije i tako dalje. Balkanski lonac se počeo kuhati, a legitimno je pravo svake savezne Republike da izađe iz federacija ako to želi na referendumu. E sad naravno da je osnovni problem sa vojne točke gledišta - kasarne JNA u Hrvatskoj. Dakle, vladala je velika panika, što ako Kadijević njima 1) naredi da napadnu hrvatske snage 2) ili još gore da ih povuče u Srbiju - a u tom trenutku hrvatska nema oružja, ne zna se šta se događa i u svakom trenutku, ali doslovno svakom, ispravnom koordinacijom i povezivanjem tih kasarni uz zračnu podršku mi smo slomljeni i nas nema. Jedina LOGIČNA odluka bi bila blokada svih kasarni. I tu se se Tuđman žestoko zajebao kad nije poslušao Paradžika da se sve ali ama baš sve vojarne simultano blokiraju i napravi ponuda - oružje za život. Ali što je tu je dobro je ispalo

Sve si ovoi mrekao...Pogledaj zvučni zapis sa briona pa vidi njegovu zamisao i taktiku...pa se opet ponosi time...sra te bilo...

ne kaljaj temu kakva je zakletva svojim udruženim zločincima i fašistima...

Ja nisam neki veliki idol lika i djela Franje Tuđmana, ja ga poštujem kao prvog predsjednika, zamjeram mu je što je dozvolio da se emigracija uvuče u hrvatske redove i to stoji. Ali kao generala u Domovinskom ratu, ga izuzetno poštujem kao stratega i kao taktičara.

Nemoj da manipulišeš lažima iz hrvatskih uličnih kuloara ako misliš bilo šta da napšišeš što ima smisla i logike.

Hrvatska je bila puna naoružanja od magacina TO, otetog oružja iz magacina JNA i gomile prokrijumčarenog napuružanja kupljenog od Mađarske do SAD-a od 1985-1991 godine. O tome ima more podataka a ako ti ne znaš o tome onda guglaj jer ima i previše podataka o tome na netu.

Hrvatska se od 15.05.1945.g. spremala na novu pobunu i novi genocid nad Srbima a dokaza isto imaš sijaset .... od postavjanja bombi po pozorištima bisokopima, rušenja aviona do upada diverzanata i tako dalje. Znači ustaška emigracija nije uopšte stala ni jednog trena u započinjanju i organizovanju novog rata na prostoru SFRJ od momenta završavanja 2.SR.

Ovaj tvoj tekst gore je čista provokacija jednog bolesnog ustaškog uma koji je trebao da nestane zauvek još 1945.g. ali zahvaljujući "hrvatskim partizanima" tipa Tita, Bakarića, Vrhovca i slično došlo je dotle da se nacizam, ustaštvo, fašizam i neke nove i savremene genocidno bolesne političke tvorevine ponovo povampire posle 45 godina i započnu nov rat na prostoru Balkana.

Zahvaljujući tebi i takvim kao ti najmanje sledećih 200 godina ceo Balkan će da vri i da se vrati u period od pre 600 godina. Znači rat, neizvesnost, siromaštvo, beda, kolonijalizna, okupacija i sva ostala zla koja takvo stanje donosi.

Ovo ovde je isto jedna notorna laž kojom ustaše pokušavaju da opravdaju sami sebe kao inicijatora gađanskog rata na prostoruru SFRJ :
a legitimno je pravo svake savezne Republike da izađe iz federacija ako to želi na referendum

Nije imao niko pravo da izađe iz SFRJ ako se sa tim ne slože SVE ostale republike.
Imao je pravo samo NAROD ali ne i REPUBILKE.
Znači svaki narod (pod određenim uslovima) ako je hteo da izađe mogao je da ide gde god hoće ali sa sobom nije mogao da ponese REPUBLIKU ustvari ZEMLJU.

I molim te ubuduće ako hoćeš bilo šta napišeš trudi se da to buide ISTINA. LAŽI ostavi za svoj ulični ustaški kuloar i ulicu.

Poslednja izmena:

Ti nikada nisi ni imao državu da bi znao šta znače zakletve ili žrtvovanje za otadžbinu.
To je danas svojstveno još samo onima koji neznaju ni ko su, ni šta su, ni odakle su došli i čija svest o slobodi i državnosti datira na period najviše do 20 godina unazad.

Bla bla bla...Nijesam ništa prenaduvao,stvar je jednostavna.Zakletva.Generacijam prije i rpedcima tu zbora nije bilo i nije to kafana sad kažeš sutra se otrezniš pa ne važi...

Pa ovde kod nas je mali problem to što se zakletve daju jednoj državi, jednoj ideologiji, a onda se sutra probudiš a sasvim druga država i ideologija te poziva da ispuniš ono što si u toj zakletvi obećao, ili pak da se sad njoj zakuneš na nešto sasvim drugo. Ja sam davao zakletvu kao pionir, pa kao vojnik JNA, pa pozivan u JA, pa u VJ, pa me dužila i SRJ i SCG i RS i svi me držali za neku zakletvu, a sve one se protivile jedna drugoj.
Da sam ispunio sve u šta sam se zaklinjao morao bih da budem sam sebi tetkinog strica pašenog i da se sačekam iza ćoška i upucam u leđa.

Pa ovde kod nas je mali problem to što se zakletve daju jednoj državi, jednoj ideologiji, a onda se sutra probudiš a sasvim druga država i ideologija te poziva da ispuniš ono što si u toj zakletvi obećao, ili pak da se sad njoj zakuneš na nešto sasvim drugo. Ja sam davao zakletvu kao pionir, pa kao vojnik JNA, pa pozivan u JA, pa u VJ, pa me dužila i SRJ i SCG i RS i svi me držali za neku zakletvu, a sve one se protivile jedna drugoj.
Da sam ispunio sve u šta sam se zaklinjao morao bih da budem sam sebi tetkinog strica pašenog i da se sačekam iza ćoška i upucam u leđa.

zakletva je zakletva...od davnina...njen značaj se ne razlikuje u mnogo čemu,naročito u polaganju svog života zbog sog naroda...ovdje je najveći korpus tamo predat sa oružjem kojim je odmah i tehnikom opremio tuđman 20000 boraca koji su odmah kako i sami na snimku kažu poslatii u odlučujuće bitke od koji je desetine hiljada života izgubilo civila i djece...stoga ne gledaj samo svoje dupe...nego ono što će uslediti tvojom izdajom..a to je rat koji su ustaše doneli rušenjem sfrj...i stradanje civila od iostog tog oružja kojim si morao da ih štiotiš ili bar da ga uništioš makar život dolazio u pitanje...zakletva je zakletva a ti pričaš bla bla bla

zakletva je zakletva

Shvatam da je kod Vas u pitanju profesionalna deformacija.
Zakletva sama za sebe ne znači ništa. Zakletvu daješ nekome da ćeš uraditi nešto. Kada ti onda sutra taj neko traži nešto sasvim suprotno, ili ti poturi neku sasvim drugačiju zakletvu, ili kada to nešto što si se zakleo da ćeš uraditi postane irelevantno ili neizvodivo u realnim okvirima koliko onda znači ta zakletva?

Shvatam da je kod Vas u pitanju profesionalna deformacija.
Zakletva sama za sebe ne znači ništa. Zakletvu daješ nekome da ćeš uraditi nešto. Kada ti onda sutra taj neko traži nešto sasvim suprotno, ili ti poturi neku sasvim drugačiju zakletvu, ili kada to nešto što si se zakleo da ćeš uraditi postane irelevantno ili neizvodivo u realnim okvirima koliko onda znači ta zakletva?

Niko mu nije dao nikakvu nenormalnu naredbu od onoga što je dužan zakletvom štititi...Svojom izdajom (sin mu je bio pripandik hrvatskih paravojnih postrojbi) omogućio je pružanje velike tehnike i naoružanja (jednog od najvećih korpusa) na tim prostorima,kako i sami hrvati navode kao najpresudnijem momentu u poečtku rata kada je odmah 20000 ustaških paravojnika krneulo u odlučujuće bitke...

Po tebi je poso da JNA paradira,šeta uniforme oficiri primaju plate a čim dođe do prvog napada na njih podviju rep...nemaš ti pojma šta je zakletva i šta se ovdje zapravo desilo...posledioce su bile u desetinama hiljada mrtvih civila idjece p oslavoniji...
Tepić je bar donekle to spriječio...

zakletva je zakletva a ne da je svako proizvoljno tumači...

ne brukaj se tim glupostima koje pišeš...budi malo muško...

kad za tebe ne postoji ništa svjeto,pa ni svoja zemlja,narod u koju spada i tvoje dupe i dupe tvoje pordice,onda sa takvima poput tebe rasprava je beznadežna...
Takav stav je stav ne vrednih ljudi,koji kad već ništa svjeto nemaju ni sami nijesu bitni drugima...

Ovdje se govori oi zakletvi.ti si svoje rekao i ako se ni malo ne sramiš kao čovjek već isticnajem samo svog dupeta i svoje pordice ne trebaš ni da bitišeše na ovozemaljskoj kugli...Jer niko ne živi i ne radi sam...

Što se tiče ostalih navoda,to je tačno,i time je u stvari objašnjena trifunovićeva izdaja...Neka m usada odštetu,penziju stan dodjeli novokomponovana hrvatska anstala na secesiji SFRJ kojoj je on dao zakletvu,a sa kojim su naoružanjem ti hrvatski bojovnici pobili hiljade posle civila što se čuje u snimku,da im je bilo neophodno i najviše značajno u odlučujućim biotkama u koje su odmah krenuli sa 20000 naoružanih ustaša...
E...pošto je svet takve akcije hrvatske osudio kao zločinački poduhvat,onda neka mu zločinci daju odštete...a ne oni čiju je narodnost tim oružjem doveo do desetina hiljada smrti civila idjece,i čiju je zakletvu pogazio...

Oružje nije smjelo dopasti u ruke n eprijatelju,a Tepić niej uradio nešto da bi ga narod slavio,no da bi spasao hiljade civila i taj narod,od tog oružja,jer su hrvati kao i obično prekršil idogovor o mirnom povlačenju JNA i kukavno ej napal isa 2000 pripadnika...

Ne slavimo mi mrtvog heroja zato što nam rtebaju mrtvi slavimo one žive koje je spasao...slavimo to,što je usledilo od njegove zakleteve...

Tema je kontradiktornost,vojska,zakletva,izvršavanje naredjenja...nije trifunović jedinka,već samo dio celine...Nema tu priče za razumnog čovjeka...

On je u stvari otac sina izdajnika,i šćerke udate za hrvata (koju je isti taj hrvat proterao) tako da...jasno je što je učinio i zašto,ali je nejasno da sud koji mora suditi poštenjem donese presudu u korist izdajnika koaj je potpuno ko tradioktorna sa polaganjem žrtava drugih lica...

Tatkivm presdudam ozbiljn ose narušava sudtsvo,iljudsk irazum,koj i jednostavno ne mopže shvatiti kontradiktorn osuprostavlajnje u primjerima koji su iamli apsolutno isti zadatak,sprečiti naoružavanje paravojnih formacija koje silom ruše jugoslaviju i silom mimo dogovora napadaju kasarne JNA...od čijeg oružja je nebrojn broj civila djece i staraca...

kratko i jasno...

..ja znam da su ti ljubimci Prle,Tihi,Mirko i Slavko,ali smanji tu brojku o 2000 vojnika koji su okruzili jedno skladiste oruzja...sto je mnogo mnogo je bre...a puno je mnogo...

Ti nikada nisi ni imao državu da bi znao šta znače zakletve ili žrtvovanje za otadžbinu.
To je danas svojstveno još samo onima koji neznaju ni ko su, ni šta su, ni odakle su došli i čija svest o slobodi i državnosti datira na period najviše do 20 godina unazad.

...pitaj onih 40.000 Srba sto su branili Krajinu 95-te,gdje im je zakletva...ostala na drumu...

UPRAVO TAKO

zato treba krivicno goniti Tadica zbog davanja novca drzave Srbije izdajniku Trifunovicu

NASTAVAK

84 tenka i preko 60 oklopnjaka uz velike količine municije,naoružanja,mina,spremili su 20000 koje kako sami kažu odmah uputiše u odlučujuće bitke tada...
broj žrtava u Slavoniji samo se mogao naslutiti koji će tih 20000 ustaša počinjeti...

Trifunović nije kao tepić razmišljao šta će usliojediti ako se neprijatelj domogne naoružanja...Nije vodio računa o nepregledivom broju žrtava nedužnih civila koji će biti ubijeni zahvaljujući tom oružju.Nije ga bilo briga.Tepić je o tome vodio računa i zbog hiljada ljudi koji bi stradali on je položio svoj život.trifunović ne.On se svojim kukavičlukom,i izdajom brani navodnom odbranom mladića koje je izvukao?!
Pa kolko je samo mladića do sada ginulo u istoriji naših naroda?
Šta su oni bili manje bitni od ovih njegovih?
Ginusoli su uvjek,za svoj uzemlju,sjetim ose samo 1300 kaplara,sjetim ose mnogih mladih komunista partizana...Po čemu se sada trebalo ovako kukavno rukovoditi sa njima jer su oni vojnici a ne mamine maze...uniforma je to,država je to nije to obdanište!!!

Zar je njihovih 250 života bitnije od desetina hiljada onih koji će nastradati od ovog naoružanja?

Za svakog rzaumnog čovjeka naravno da nije.Od ovog oružja nastaradala su djeca i civili,koje je vojnik dužan braniti!!!

zašto nije i on poslao vojnike a sam spremio dizanje kasarne u vazduh? zato niej sprečio po svak ucjen uda se do ovolikog naoružanja dokopa ne prijatelj koji ruši SFRJ čiji je on general?!

Zašto je tepić to učinio a on nije? On je pametniji od tepića? Humaniji? Razumniji?
On je izdajnik.Tu priče nema.Od njega je čestitiji bio mlad vojnik Stojadin koji je položio svoj život za svoju otadzbinu,kako se ne prijatelj ne bi dokopao naoružanja kojim će ubijati narod na teritoriji SFRJ.

U video snimku se napominje kolka je značaj bila korpusa u varaždinu,neprocenjiva.
Ona rečenica:
"ovim se naoružalo 20000 naših boraca koj isu odmah upućeni u odlučujuće bitke" govori koloiko će samo civila stradati u tim ustaškim odlučujućim bitkama...

Ovdje želim temom da se govori o zakletvi o JNA,o vojnicima koji nisu civili,već uniformisana lica pod zakletvom kao što su bili mnogi naši preci...
Njihov zadatk je dat zakletvom koji su svi do jednoog položili...

"Ja taj i taj,svečano se obavezujem da ću braniti nezavisnost,ustavni poredak nepovredivost,celokupnost SFRJ,i da ću čuvati i razvijati bratstvo i jedinstvo naših naroda i narodnosti...ne žaleći da u toj borbi dam i život svoj!"

Nema tu priče trifunoviću,zakletva je zakletva jasna kao i dan...preci su je izgovarali pa i tvoji vojnici...Ti si svoju izdaju njima pravdao kao da se radi odjeci,pokušavjući da izazoveš sažaljenjea ne o muškarcima,vojnicima i zakletvi!!!

Zakletva!!!
To je najsvetija riječ čovjeka,zakletva svojoj otadžbini (domovini) nema cenu.

Dakle sve kada uzmemo u obzir,da je tepić položio život i sa njim mlad vojnik Stojadin,kako se ne bi ustaše dokopale velikog naroužanja sa koji mce kasniej ubijati neduzne civile i sejati rat po teritoriji SFRJ,dok je trifunović to oružje izdjaom predao neprijatelju koji i sam u video snimku navodi neprocenjiv značaj varaždinskog korpusa,i naoružanja kojim je 20000 boraca paravojske hrvatske poslato u kako kažu odlučujuće krvave bitke...gdje je u destinama hiljada stradalo civiln ostanovništvo među kojim vleiki broj djece...

Naš sud,je sve te civile svu tu djecu,heroja tepića i mladog vojnika,praktično pogazio nazivajući izdajnika razumnim čovjekom koji je pošteno odlučio!!!

To je zapravo tema,dokle ćemo zamenjivati teze,dokle ćemo dozvoljavati izboličavnje istine,i donošenje pravosnažnish sudskih odluka koje su više nego kontradiktorne i krše se sa primjerima u kojim su ljudi polagali svoje živote,i nevin istradali od tog oružja...

Trifunovićevo je prevashodn obil oda štiti narod,a on se štitio primerom tepića koji niej dozvolio da naoružanje dođe u ruke onih koji će njime pobiti mnoge nevine civile...

Kakvo nam to poštenje predstavlja sud?! Iz čega sada da naraštaj gleda ljubav prema otadžbini? Iz primjera podvijanja repa i izdaje?

Kakva ans budućnost čeka ako nema ideala ok ozemlje oko slobode?
Oko riječi zakletva?

odakle pravo sudu da ovako se poigra sa žrtvama onih koji su stradali ne gazeći svoj udatu riječ i radeći po onome što provazilazi iz te date riječi...
tepić je gledao u budućnost tim činom.Sprečio je mnogo nevine žrtve,koje trifunović nije jer je tih 20000 ustaša sejalo smrt hiljadam civila u bitkama posle osvajanja kasarne u varaždinu i zauzimanju naoružanja i tehnike...

Zas rusd da oslobađa izdaju,krvicu za smrti tih ciovila od tog naoružanja? zar sud sme da se poigrava zakletvom?
zar oni enmaju svoju zakletvu kao sudije da sude pošteno?
Na nju se oglušili.Eto im poštenje.

Ovo je kontradiktorno i nešto što će našem pravosuđu još više štetiti.Ovakvim primjerima svetinja se ponižava,obesrahbruje se ljubav prema otadzbini,a potpiruje se klimanje patriotizma u svakom maldom čovjeku i generacijama koje dolaze...

Pitaću sve one koji će krenuti bla bla bla fraze tipa "milošević i njegova sranja" da vode računa o temi,o zakletvi i njenom svetom značaju.O broj u ustaša 20000 naoružanih tom tehnikom koji su odmah krenuli u odlučujuće bitke i pobili hiljade civila u slavoniji...
O Tepiću o Stojadinu,o datoj riječi...O vojsci vojnicima,a ne maminim i ženskim podsuknjama!!!

Čisto ozakletvi,jer zakletva nije kafana...
Nema tu priče mnogo oko nje.

:worth::worth::worth:

Ovo sto se radi od 2000.godine je skrnavljenje svega sto je bilo SVETO!!!!!:evil::evil::evil:

Back