SVA NAŠA "SADA"

(sve reči do sad ispisane, pa i ove, samo su zapisi spisateljkine duše i života....prelepog života....da mogu, kada se prozori sećanja isprljaju po malo da ih obrišem i gvirnem kroz njih, kada me život slomi da se podsetim gde spava snaga. Ovo je knjiga koju ostavljam u amanet onima koji hode za nama koračajući tragovima našim.....našoj deci)

SVA NAŠA "SADA"

Uvek su me plašili ljudi koji govore sadašnji trenutak je bitan, sada što želim je važno.....pusti što je bilo, sada živim i ne zanimaju me posledice......Iskreno, sadašnji trenutak jeste bitan , ne bunim se ja protiv njega već protiv njegove izolacije od svega ostalog jer i prošli je nekad bio sadašnji.....samo je otišao kroz vreme ostavljajući tragove.
I tako.......svako hoda iz trena u tren živeći svoje „sada“ koje postaje prošlo i taj život u „sada“ postaje trag u prošlom.....deo nas proživljen u „sada“. Zato nije važna samo sadašnjost, jer negirajući prošlo negiramo sami sebe i svoju nekadašnju sadašnjost....tragove svoje iskrene ili lažne, moćne ili važne, strašljive ili snažne, strasne ili besne, tužne ili vesele već kako smo izrežirali to prošlo "sada"......tek, to smo mi bili u nekadašnjim „sada“. Takodje, to naše „sada“ proživljeno tako i tako formira nas i priprema za buduće trene koji će biti proživljeni na osnovu iskustva sadašnjeg i prošlog....iskustvo za budeća "sada".
Pored toga, naše „sada“ dotiče i ljude oko nas a ne samo nas. Njegovo proživljavanje tera i druge koji su sa nama u tom trenu da proživljavaju deo našeg trena a mi njihovog. Jedni drugima prolazimo kroz vreme i duše. Tragovi naši ostaju na njima i u njima a njihovi na nama i u nama. Tragovi stvaraju slike, osećanja, želje, misli, mišljenja, odluke i sećanja...ostaju u amanet kao zalog naš....kao deo nas koji utire put za „sada“ i za sva „buduća sada“ naša i njihova.
Zato ne volim tako bahato ponašanje prema „sada“ koje je samo trenutni deo nas, jer takvo ponašanje govori o nebrizi za druge, o tome da ih ne zanima celina već samo delić koji njima treba baš tada...
Onaj koji misli u „sada“ o „sada“ misli i o tragovima koje „u sada“ ostavlja.....ne zaboravimo da tako procenjuje i tudje tragove.....
Svako naše „sada“ ostavlja tragove u sopstvenom i tudjem beskraju, zato volimo naše „sada“ mišlju i o drugome a ne samo o nama samima.....jer nismo sami dok galopiramo kroz sva naša i tudja „sada“, za ne?

PS Dobar vam dan blogerski galoperi :heart:

LJILJA MMM;bt138139:
El na ovoj slici što Riada iliti Titovka postavi su
1. dva muška i jedno žensko
2. dva ženska i jedno muško
3. tri muška
4. tri ženska
5. kuj baci mrežu muško ili žensko nema ga u kadru :think:

zaokružiti tačan odgovor hahahaahaha

images

Tacan odgovor je pod 7....mrežu je bacala madam Simon,dok je skupljala poslugu za svoj hotel:zcepanje:

zxy;bt138147:
A ti bre Riada
prava si pirana
iz Miljacke
znao sam ja
da ih ima tamo bre :eek:

A ti prosirio horizonte....mislim,pecaroske fronte....morat cu da budem oprezna,kad kraj Miljacke budem hodila:zcepanje: ću da povedem cuku...za svaki slucaj...udomit cu jednog lutalicu ionako je grad ih prepun....:zcepanje:

RiadaT.;bt138157:
A ti prosirio horizonte....mislim,pecaroske fronte....morat cu da budem oprezna,kad kraj Miljacke budem hodila:zcepanje: ću da povedem cuku...za svaki slucaj...udomit cu jednog lutalicu ionako je grad ih prepun....:zcepanje:

neeeee cuku nikako.....:rtfm:
pa ti se plašiš cuka
a Z ih voli i ponekad razume
baš kad se skoncentriše
i skrene na tren pogled sa ribošetališta :rotf:

A ne, meni još jedna kafa....čitam nekoliko puta, o čemu je reč pojima nemam:rumenko:
o ribama, Ljilja kaže da je kao crna rupa, kao da sverupe nisu crne, o bože,
Tita se setiste, o sirenama ima govora i o zvezdi Danici....ma, još jedna kafa, ega skapiram....od šta je reč ovde:kafa:

ps. Još bih spavala, no Taca prži ribe pa me probudio miris.
Ne volim miris ribe:roll:

RiadaT.;bt138163:
Ti imas nekih problema sa tenom....vidi sav si pozelenio....hihihi.....ili je to od lajanja:zcepanje::zcepanje:

Ma mnogo postova a on zabacio štap......i tako sedi u čamcu na talaima koji se ljuljaju tj. postovima ovde pa mu malo muka pripalo....al' sad će on da se samopopravi.....će vidiš ....stara je to kuka :zcepanje::zcepanje::zcepanje:

mari47;bt138165:
A ne, meni još jedna kafa....čitam nekoliko puta, o čemu je reč pojima nemam:rumenko:
Tita se setiste, o sirenama ima govora i o zvezdi Danici....ma, još jedna kafa, ega skapiram....od šta je reč ovde:kafa:

Mari dušo.....mislim da ti treba nešto žešće od kafe da bi shvatila :zcepanje::zcepanje:

mari47;bt138165:

Nema ti beganja,možeš sada da se koprcaš koliko hoćeš:hahaha:

LJILJA MMM;bt138166:
ma jok bre....ona bi ćutljivu cuku....al sigurnu....zato ne preporučujem lutalice....lutanje im je u krvi ......mada su zahvalne cuke ali za kratko :zcepanje::zcepanje:

Ljiljo,izvini,al na cijoj si ti strani:roll:
Bem ti....jedino mi jos Mari ostaje,ako me jos ona iznevjeri...ima da begam odavde:zcepanje::zcepanje:

Back