Suze na ikoni Hrista u crkvi Sv. Sava?

Gost
pozdravljam temu bas kao i cecu, a pridodao bih jos opsirnije ovde:
http://www1.serbiancafe.com/diskusije/mesg/134/001750522.shtml?12
radi se, dakle uvek o ocima, pa bi onda trebalo izracunati verovatnocu zasto bas iz ociju, jel, ako se drzimo naucnog stanovnista. medjutim, treba u svakom slucaju i jesu vrsene hemijske analize jer se moze ustanoviti sastav.
takodje, javljala se i krv kod drugih primera, ikona, te je tada analizom ustanovljena plazma.
dakle, nije pitanje sta mi mislimo, nego je pitanje... ZASTO? E PA HAJDE DA SE UPITAMO.

freewill

Primećen član
Poruka
504
tstesa:
Sta mislite o tome? Da li prihvatiti duhovno ili naucno objasnjenje( vlaga)? Pozdrav tragacima istine. :wink: :wink:

:idea: Da upoznat sam sa tim, ne verujem da je vlaga, jer zasto je bas tekla iz ociju a ne sa nekog drugog mesta, i kako kazu brisali su ali su suze iznova tekle.
Nisam neverni Toma ali bi voleo da sam licno to video, no to nije jedini dokaz koji Bog salje ljudima koji neveruju, i pre se to desavalo tako da sam izucavao i tragao ako si cula za ljude sa Isusovim ranama?
Pozdrav za drustvance! :wink: :wink:

MaranAta

Ističe se
Poruka
2.303
T

tstesa

Gost
Reci mi , postovani goste, jer stvarno nisam upucena, sta se pre toga zbilo u crkvi Svetog Save? Pozdravljam te, a duzna sam ti jedan odgovor od ranije- ja ne mislim da iko ikoga mrzi....(ako nisam pogresila gosta?!!!Ups...)Pozdrav mom drustvu iz coska. :wink: :wink:

freewill

Primećen član
Poruka
504
MaranAta:
Прегледајте мало слике на овом сајту:

http://www.orthodoxphotos.com/Orthodox_Miracles/index.shtml

Са леве стране имају опције:
-----------------------------
Cross in the Sky
Pascha Holy Light
Icon Miracles
Various

Мене је највише запањила ова:
http://www.orthodoxphotos.com/cgi-bin/photo.pl?path=Orthodox_Miracles/Various&file=27.jpg

:idea: Sada me uzasno podsecas na muslimane tj. mog dobrog prijatelja koji mi je takodje iznosio slicne dokaze o Bozijem postojanju.
Pozdrav za drustvance! :wink:

T

tstesa

Gost
freewill:
MaranAta:
Прегледајте мало слике на овом сајту:

http://www.orthodoxphotos.com/Orthodox_Miracles/index.shtml

Са леве стране имају опције:
-----------------------------
Cross in the Sky
Pascha Holy Light
Icon Miracles
Various

Мене је највише запањила ова:
http://www.orthodoxphotos.com/cgi-bin/photo.pl?path=Orthodox_Miracles/Various&file=27.jpg

:idea: Sada me uzasno podsecas na muslimane tj. mog dobrog prijatelja koji mi je takodje iznosio slicne dokaze o Bozijem postojanju.
Pozdrav za drustvance! :wink:
Ej, pa ti si tu? :wink: :wink:

Gost
tstesa:
Reci mi , postovani goste, jer stvarno nisam upucena, sta se pre toga zbilo u crkvi Svetog Save? Pozdravljam te, a duzna sam ti jedan odgovor od ranije- ja ne mislim da iko ikoga mrzi....(ako nisam pogresila gosta?!!!Ups...)Pozdrav mom drustvu iz coska. :wink: :wink:
Otprilike, parafrazitam, mrznja se prikriva lukavstvom, ali se zloca njena otkriva na zboru.
Ja ne znam da li sam ti duzan odgovor od ranije, kao ti meni, (OK sad :wink: ), da li si uspela da ga procitas na temi n.v., a tamo se i desilo sto se desilo, a sto jos uvek imas da procitas. Ne radi se o tome da iko ikoga mrzi jer se i ne poznajemo licno, nego je neko nekoga cak i sudio, i osudio u otsustvu, i to po kratkom postupku.

T

tsetsa

Gost
Anonymous:
tstesa:
Otprilike, parafrazitam, mrznja se prikriva lukavstvom, ali se zloca njena otkriva na zboru.
Ja ne znam da li sam ti duzan odgovor od ranije, kao ti meni, (OK sad :wink: ), da li si uspela da ga procitas na temi n.v., a tamo se i desilo sto se desilo, a sto jos uvek imas da procitas. Ne radi se o tome da iko ikoga mrzi jer se i ne poznajemo licno, nego je neko nekoga cak i sudio, i osudio u otsustvu, i to po kratkom postupku.

Mozda mogu da ti dam odgovor jednom recenicom:"Ko se stidi ne moze da uci, niti nestrpljivi moze da poducava..."Mislim da je to sustina cele price, samo neko to shvati, a neko ne...Ja za sebe mislim da sam shvatila...Pozdravljam te i molim da mi odgovoris u vezi dogadjaja koji je prethodio suzama na ikoni. :wink: :wink:

?

...

Gost
tsetsa:
Mozda mogu da ti dam odgovor jednom recenicom:"Ko se stidi ne moze da uci, niti nestrpljivi moze da poducava..."Mislim da je to sustina cele price, samo neko to shvati, a neko ne...Ja za sebe mislim da sam shvatila...Pozdravljam te i molim da mi odgovoris u vezi dogadjaja koji je prethodio suzama na ikoni. :wink: :wink:
Daleko sam ti ja od poducavanja, jedan je Ucitelj, odnosno, parafraziram: nemojmo braco da budemo mnogi ucitelji, znajuci da ce zato sud...
Radi se o crkvi sv. Save, istina u Kragujevcu, ali opet, Hristos place u crkvi sv. Save! Seti se "kanonizacije N.V." i svega sto je prethodilo. Ja sam se borio koliko sam mogao (ne samo na ovom forumu), nego i drugim, ranije. Ne rece mi da li stigla da procitas odgovor. Meni sta ostaje nego i ja da placem, kad na to:
"O cudu koje se desava u crkvi Svetog Save odmah je
obavesten episkop sumadijski Jovan, koji je nalozio da se do Krstovdana 27. septembra u ovoj crkvi svako vece cita posebna svecana sluzba - "Akatist Gospodu Isusu Hristu"."
"Akatist je radosna i pohvalna sluzba Gospodu ISusu Hristu, Presvetoj Bogorodici, Casnom Krstu, Angelu Cuvaru, Svetiteljima... Ima prepoznatljivu formu, jer se u njoj smenjuju ikosi i kondaci u kojima se niti moli niti iska, u kojoj nema ni straha, ni molbe za pomoc, vec samo cisto i blagodarstveno "RADUJ SE!""
E da li se ja radujem, kada Hristos place?
Pozdravljam i ja tebe.

Gost
HE-HE, uslovno da shvatim tu "tamnu", no takva ti je priroda kad ratujes, celicna pesnica, svilena rukavica.
odnosno: ...i sa rasudjivanjem, jednima budite milostivi, a druge u strahu spasavajte otimajuci ih iz ognja, a trece karajte sa strahom... (Judina 1,22,23).
ODNOSNO: DA SE BORIMO ZA VERU JEDANPUT PREDANU SVETIMA (1,3).
POZ :)

Gost
Nego, dok sam se setio istorije Kragujevca, evo zasto bas tamo u crkvi sv. Save Hristos place, jer mu, bas kao ni meni nista drugo ne preostaje kad se ovakvi kanonizuju:

"Ipak se mora odati poštovanje sadašnjem nemackom vodJi, koji je kao prost zanatlija i covek iz naroda uvideo da je nacionalizam bez vere jedna anomalija, jedan hladan i nesiguran mehanizam. I evo u XX veku on je došao na ideju Svetoga Save, i kao laik poduzeo je u svom narodu onaj najvažniji posao, koji prilici jedino svetitelju, geniju i heroju."