Sutra sednica Skupštine o predlogu opozicije za glasanje o nepoverenju vladi

Kshatriya

Domaćin
Poruka
4.340
Ko'ekude Srbadijo!
Stigosmo li i do toga dana?
Dal' je to uvod u još jednu "rekonstrukciju" vlade (pu-pu-pu, daleko bilo, znamo kako to ide kod nas sa svakojakim rekonstrukcijama, pa i vlade) ili je stvarno dogorelo do nokata?
Da li je moguće da su izbori u jednoj susednoj državi dali neki signal da će ovde slično nešto da se desi, pa k'o, rekoše, daj da mi ovde nešto ponudimo opoziciji (neko, kao, ministarsko mesto), a da mi jošte malko ono naše?
Kako god, evo vesti sa RTS, da ne bude ni po babu ni po stričevima, no po tekstu servisa javnog:

https://www.rts.rs/lat/vesti/politi...je-prva-sednica-prvog-redovnog-zasedanja.html

Sutra sednica Skupštine o predlogu opozicije za glasanje o nepoverenju vladi​

Predsednica Narodne skupštine Ana Brnabić, sazvala je za sutra prvu sednicu prvog redovnog zasedanja u 2026. godini. Na dnevnom redu je samo jedna tačka - Predlog za glasanje o nepoverenju Vladi, koji su podnela 62 poslanika.

Predlog su podneli poslanici Narodnog pokreta Srbije, Stranke slobode i pravde, SRCE, Mi snaga naroda - prof. dr Branimir Nestorović, Ekološkog ustanka i samostalni poslanik Miloljub Albijanić.
Razlog zbog kojeg traže glasanje o nepoverenju vladi, kako se navodi u obrazloženju, postojanje je osnovane sumnje u, kako tvrde, umešanost pojedinih članova vlade u slučaj Generalštab, kao i to što predsednik vlade tim povodom nije preduzeo nijedan akt.

Više o celoj ujdurmi imate u linku.
Ja ću malo da začinim celu stvar i da vam prenesem ono što su meni moji doušnici došapnuli, a to je nešto u vezi ministra Selakovića.
Hm, ne znam kako da se izrazim na naški, ali, ajde neka bude prostačko-blokadersko-stranoplaćenički." His ass is grass".

:kafa:
I to je vest?da minorna opozicija hoce reizbor vlade i da se glasa o poverenju...
Dokon pop goveda krsti
Pa jes, wallahi, pravo kažeš.
Ko da je to i neka vest da će vlada da se opet menja, kod nas to ide brzopotezno.
Mada, evo, ova sastavi celu godinu, a na početku nije izgledalo tako, ali uopšte.
Svaka čast, svaka čast

Dobro, kako ga ceniš, ko ostaje,
ko će biti nepoželjan po nalogu EU,
ko će biti nepoželjan po nalogu Kremlja?
Za grešnoga Nikolu se zna, on je nepoželjan po nalogu Vašingtona.
A i s ovijem suđenjem šta li će, grdnik, da napravi?
Men' se čini, rebnuće ga naši 2 godine, ne više, ćiku, s nanogicom.

No, problematiku stvaraju Ameri, tražiće oni više i to, ozbiljnu robiju.
Prvo će istraga u cezejku, a posle, zna se, Zabela.
Jbg. ti Trampovi, svi mnogo sujetni kad ih izvaćariš,
pa oće da se svete petoduplo.

A on čovek, ništa niije kriv, to je jasno ko dan,
al šta će, kad turao potpise na pogrešne papire.
Ništa, malo pevanja i možda malo zažmure na jedno oko.

To pokušava opozicija nekim šou programom da se digne opet iz mrtvih. Možda opet zadime.

A pa ne vidim da je Lošmi Cuzfran na ovom spisku onih koji su podneli predlog. Ko bi onda mogao tu da tadimi...
A pa Ćuta, znaš, ono, ekologija, priroda, a gde ima prirode ima i vutre... ovaj, vatre, a gde ima vatre, ima i dima,

1776211831108.png

Ushoraću se od smeja.
Brnaba optužuje opoziciju za nedolazak na sednicu jer mnogo spavaju pa ne mogu da dođu na posao.
Pazite ovo - čak 15 poslanika opozicije nije došlo. 15 od ukupno 62 opoziciona poslanika.
Stvarno velika cifra, nema šta. I eto, nisu mogli da ispoštuju ni da dođu zbog glasanja za ono što su sami predložili, za nepoverenje vladi.
A da vidimo koliko je poslanika vladajuće koalicije bilo prisutno? Mora da su, ajd da ne kažem svi, ali skoro svi bili prsiutni. Ipak se ovo tiče i njih. Dakle koliko je bilo s njihove strane.... ma nije valjda, 0, nula, ništica, zero...Auuu, zemljo Indijo...

Opozicija ni kvorum nije obezbedila; Kako bi tek vodili zemlju? Prvo da se naspavaju, pa tek onda na posao

Sednica Skupštine, na čijem dnevnom redu je bio predlog o glasanju o nepoverenju vladi Srbije dva puta je otkazana, jer poslanici opozicije, koji su tražili tu raspravu, nisu obezbedili kovorum.

Najpre je sednica počela u 11 časova, ali je predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić morala odmah da je prekine i zakaže novu za 12.15 minuta.

Na dnevnom redu te, inače prve sednice prvog redovnog zasedanja, bio je Predlog za glasanje o nepoverenju vladi, koji su podneli opozicioni poslanici, tačnije njih 62.

Međutim, nakon što je intonirana himna Republike Srbije, predsednica Skupštine je pozvala prisutne poslanike da ubace svoje identifikacione kartice kako bi se utvrdio kvorum.

Međutim, u skupštinskoj sali je bilo svega 47 poslanika, od 250, zbog čega je Brnabić morala da konstatuje da nije ustanovljen potreban kvorum za predloženo glasanje o nepoverenju vladi.

Isto se dogodilo i u 12.15, kada u sali takođe nije bilo dovoljno poslanika za obezbeđivanje kvoruma.

Čak 15 poslanika opozicije nije došlo

Dakle, čak 15 poslanika opozicije nije došlo da raspravlja o nepoverenju vladi, jer je od 62, koliko ih je potpisalo njih, 47 je smoglo snage da se makar pojavi na početku sednice, naveli su mediji.

Zbog toga su se brojni mediji i zapitali, kako bi bilo da ovi opozicioni političari vode zemlju, jer "ne bi ni došli na posao, a kamoli da se bore za građane".

"Očekuju da im SNS da kvorum, a da se niko od njih ni ne pojavi na početku, već da se naspavaju i onda kad požele svrate na posao", zaključili su mediji.

Sledeća sednica zakazana već za sutra

Sledeća sednica zakazana je za sutra, četvrtak, s početkom u 10 časova.

Da ne znam da nisu normalni, zapitao bih se dal su normalni. Ludilo.

Ushoraću se od smeja.
Brnaba optužuje opoziciju za nedolazak na sednicu jer mnogo spavaju pa ne mogu da dođu na posao.
Pazite ovo - čak 15 poslanika opozicije nije došlo. 15 od ukupno 62 opoziciona poslanika.
Stvarno velika cifra, nema šta. I eto, nisu mogli da ispoštuju ni da dođu zbog glasanja za ono što su sami predložili, za nepoverenje vladi.
A da vidimo koliko je poslanika vladajuće koalicije bilo prisutno? Mora da su, ajd da ne kažem svi, ali skoro svi bili prsiutni. Ipak se ovo tiče i njih. Dakle koliko je bilo s njihove strane.... ma nije valjda, 0, nula, ništica, zero...Auuu, zemljo Indijo...

Opozicija ni kvorum nije obezbedila; Kako bi tek vodili zemlju? Prvo da se naspavaju, pa tek onda na posao

Sednica Skupštine, na čijem dnevnom redu je bio predlog o glasanju o nepoverenju vladi Srbije dva puta je otkazana, jer poslanici opozicije, koji su tražili tu raspravu, nisu obezbedili kovorum.

Najpre je sednica počela u 11 časova, ali je predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić morala odmah da je prekine i zakaže novu za 12.15 minuta.

Na dnevnom redu te, inače prve sednice prvog redovnog zasedanja, bio je Predlog za glasanje o nepoverenju vladi, koji su podneli opozicioni poslanici, tačnije njih 62.

Međutim, nakon što je intonirana himna Republike Srbije, predsednica Skupštine je pozvala prisutne poslanike da ubace svoje identifikacione kartice kako bi se utvrdio kvorum.

Međutim, u skupštinskoj sali je bilo svega 47 poslanika, od 250, zbog čega je Brnabić morala da konstatuje da nije ustanovljen potreban kvorum za predloženo glasanje o nepoverenju vladi.

Isto se dogodilo i u 12.15, kada u sali takođe nije bilo dovoljno poslanika za obezbeđivanje kvoruma.

Čak 15 poslanika opozicije nije došlo

Dakle, čak 15 poslanika opozicije nije došlo da raspravlja o nepoverenju vladi, jer je od 62, koliko ih je potpisalo njih, 47 je smoglo snage da se makar pojavi na početku sednice, naveli su mediji.

Zbog toga su se brojni mediji i zapitali, kako bi bilo da ovi opozicioni političari vode zemlju, jer "ne bi ni došli na posao, a kamoli da se bore za građane".

"Očekuju da im SNS da kvorum, a da se niko od njih ni ne pojavi na početku, već da se naspavaju i onda kad požele svrate na posao", zaključili su mediji.

Sledeća sednica zakazana već za sutra

Sledeća sednica zakazana je za sutra, četvrtak, s početkom u 10 časova.

Da ne znam da nisu normalni, zapitao bih se dal su normalni. Ludilo.

Pa tih 15 su sns caci opozicionari.

Traze galasanje o nepoverenju vladi, a kad se sednica tim povodom zakaze, oni miniraju kvorum.:sad2:
Da tražiš od učiteljke da ti vrne pare jer te nije naučila da čitaš kako treba.
Jel si vido šta piše u vesti sa B92 koju sam postavio?
Jesi? Pa jel si lepo pročitao?
Nisi? Ajd opet probaj.
Pa ako ne uspe, javi, ja ću da ti sričem slog po slog.

Ko'ekude Srbadijo!
Stigosmo li i do toga dana?
Dal' je to uvod u još jednu "rekonstrukciju" vlade (pu-pu-pu, daleko bilo, znamo kako to ide kod nas sa svakojakim rekonstrukcijama, pa i vlade) ili je stvarno dogorelo do nokata?
Da li je moguće da su izbori u jednoj susednoj državi dali neki signal da će ovde slično nešto da se desi, pa k'o, rekoše, daj da mi ovde nešto ponudimo opoziciji (neko, kao, ministarsko mesto), a da mi jošte malko ono naše?
Kako god, evo vesti sa RTS, da ne bude ni po babu ni po stričevima, no po tekstu servisa javnog:

https://www.rts.rs/lat/vesti/politi...je-prva-sednica-prvog-redovnog-zasedanja.html

Sutra sednica Skupštine o predlogu opozicije za glasanje o nepoverenju vladi​

Predsednica Narodne skupštine Ana Brnabić, sazvala je za sutra prvu sednicu prvog redovnog zasedanja u 2026. godini. Na dnevnom redu je samo jedna tačka - Predlog za glasanje o nepoverenju Vladi, koji su podnela 62 poslanika.

Predlog su podneli poslanici Narodnog pokreta Srbije, Stranke slobode i pravde, SRCE, Mi snaga naroda - prof. dr Branimir Nestorović, Ekološkog ustanka i samostalni poslanik Miloljub Albijanić.
Razlog zbog kojeg traže glasanje o nepoverenju vladi, kako se navodi u obrazloženju, postojanje je osnovane sumnje u, kako tvrde, umešanost pojedinih članova vlade u slučaj Generalštab, kao i to što predsednik vlade tim povodom nije preduzeo nijedan akt.

Više o celoj ujdurmi imate u linku.
Ja ću malo da začinim celu stvar i da vam prenesem ono što su meni moji doušnici došapnuli, a to je nešto u vezi ministra Selakovića.
Hm, ne znam kako da se izrazim na naški, ali, ajde neka bude prostačko-blokadersko-stranoplaćenički." His ass is grass".
Koga boli patka za opoziciju?

Koja je isti sistem ko i rezim

Koga boli patka za opoziciju?

Koja je isti sistem ko i rezim
Ma opozicija ko opozicija je ovde nebitna.
Nego što su im ubacili loptu na teren a znali su da ovi neće da igraju.
I sad je SNS imao izbor:
igraš, pobediš ispadneš opet siledžija pa ti prete iz EU,
a slavine na fondovima se zavrću, pa mogu još i više ili
ne izađeš na tekmu i pokažeš da se plašiš.

I oni izabrali ovo drugo.

I šta će sada silne forumske junačine da kažu?
Evo ga malopre ovaj @Paorin, pravi se da ne zna da čita.
Jesi vido kapetane šta on kaže, zbog 15 iz opozicije što nisu došli,
nije bilo kvoruma, a skoro 200 njihovih što nije došlo, to ništa.
Auuuu....

Evo ga malopre ovaj @Paorin, pravi se da ne zna da čita.
Jesi vido kapetane šta on kaže, zbog 15 iz opozicije što nisu došli,
nije bilo kvoruma, a skoro 200 njihovih što nije došlo, to ništa.
Auuuu....
Bas tih 15 su trazili da glasaju o nepoverenju vladi, i onda naprasno se pismanili. Pa valjda bi prvi oni trebali da budu tamo, ako su bili ozbiljni o tome. I sad, kako tu mozes da krivis vlast? Znaci, sve je to bila samo predstava, kao i sve ostalo sto oni nude. Vucic kriv, .. ma nije nego.

Bas tih 15 su trazili da glasaju o nepoverenju vladi, i onda naprasno se pismanili. Pa valjda bi prvi oni trebali da budu tamo, ako su bili ozbiljni o tome. I sad, kako tu mozes da krivis vlast? Znaci, sve je to bila samo predstava, kao i sve ostalo sto oni nude. Vucic kriv, .. ma nije nego.
10:37
pre 34 min.

Brnabić rekla da će kvorum biti obezbeđen​

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da će posle usvajanja važnih zakona na sednici koja će početi u 12 časova, vladajuća većina obezbediti kvorum za Predlog o glasanju o nepoverenju vlade.

"Nakon sednice u 12 sati, kada usvojimo sve te zakone i ratifikujemo sve sporazume koje su važne za građane i privredu, mi ćemo njima dati da naprave tu svoju političku predstavu i ponovo pokažemo naš demokratski kapacitet", rekla je Ana Brnabić u gostovanju na Pink TV.

Čekamo....
Inače, nije samo "baš tih 15" tražilo, nego oni nisu ni tražili, to su onih 13 iz DSS i još ne znam koja 2 poslanika, no nije ni bitno toliko za njih

Poslednja izmena:

Back