Quantcast

SUTANOVAC ZADOVOLJNO TRLJA RUKE:BICE PROFITA

FataMorgen

Legenda
Moderator
Poruka
65.020
Šutanovac: Možemo biti zadovoljni zbog nereda u arapskim zemljama
Agencijske vesti Pavle Ćosić | Pavle Ćosić | februar 23, 2011

Beograd, 22. Februar 2011, Izvor Be92: Ministar odbrane republike Srbije podneo je izveštaj Vladi u kojem se navodi da će porast prodaje oružja u zemlje Severne Afrike i Bliskog istoka biti za čitavih 300 posto veći u poređenju s prošlom godinom i da se očekuje profit od 12 miliona evra.

„Možemo biti izuzetno zadovoljni zbog sukoba koji se vode u zemljama koje tradicionalno od nas uvoze oružje“, naglasio je Šutanovac i dodao da se nada da će se sukobi nastaviti, intenzivirati i preneti i na sledeću godinu. Ministar odbrane takođe je pozvao zapadne partnere da pojačaju pritisak na Egipat i Tunis, jer se tamo situacija suviše smirila.


Od čačanske eksplozije do NATO ugovora
Društvo | Uglješa Mrdić | januar 13, 2011

od-cacka-do-nato.jpg
Dok srpska vojna industrija „gori“, a vojska se raspada, ministar Dragan Šutanovac potpisuje ranije dogovorene sporazume u Briselu i Vašingtonu, na štetu naše zemlje, zbog kojih bi naši mladići uskoro mogli da budu odvedeni na azijske i afričke frontove

„Srbija velesila u vojnoj industriji“, „Od izvoza oružja živi 10.000 ljudi“, „Srpska vojna industrija u usponu“, „Vojna industrija: Milioni iz Afrike“, „Šutanovac: Veoma važna godina za odbrambenu industriju“, „Vojna industrija Srbije vraća se na svetsku scenu“. Već samo na osnovu ovih naslova može se zaključiti da potiču iz zemlje u kojoj cveta vojna industrija, a vojska je jedna od najjačih državnih institucija.
Nažalost, zahvaljujući aktuelnim vlastodršcima sve je potpuno drugačije. Vojska Srbije je uništena, ukinuto je redovno služenje vojnog roka, vojna industrija je u rasulu, a svedoci smo preko deset eksplozija po vojnim fabrikama i magacinima.

VOJNA INDUSTRIJA U PLAMENU
Vlada Srbije i njeni čelnici nastavili su svoj odnos prema građanima i javnosti naše države u ovoj godini u istoj meri kao što su završili prethodnu – obmanama, lažima, prevarama i uništenjem državnih institucija, srljajući u evroatlantske integracije na štetu države Srbije.
Tačno je da je Srbija nekada bila veliki izvoznik oružja, ali do kraja devedesetih, jer su u NATO bombardovanju 1999. godine oštećene mnoge srpske fabrike oružja. Te navode potvrdio je u svom istraživanju britanski list „Ekonomist“.
„Srpski zvaničnici koji teže novim poslovima obnavljaju kontakte ostvarene u danima Hladnog rata, kada je Jugoslavija bila vodilja Pokreta nesvrstanih“, ocenio je urednik lista „Balkan intelidžens“ Danijel Santer.

„NATO je, kako kaže ministar odbrane Dragan Šutanovac, dao srpskoj vojnoj industriji zeleno svetlo za izvoz vojskama država članica tog saveza. Iako predstoji još posla na modernizaciji, ministar Šutanovac ističe da je reč o industriji koja se najbrže razvija posle poljoprivrede. Oružje ipak nešto više vredi od malina“, zaključuje britanski list.
Inače, kada spominjemo eksploziju u Čačku, navedimo da po nalogu Osnovnog tužilaštva u Čačku policija i dalje prikuplja obaveštenja o događajima od 27. decembra prošle godine, kada je u pogonu za kompletiranje municije kompanije „Sloboda“ došlo do eksplozija pri čemu niko nije stradao, ali je pričinjena šteta veća od deset miliona evra.
Ovom pravosudnom organu do sada niko nije podneo odgovarajuću prijavu, na osnovu koje bi tužilac ocenio da li ima osnova za pokretanje istražnog postupka. Pretpostavljeno krivično delo moglo bi biti teško delo protiv opšte sigurnosti.
„Stručnjaci“ Inspektorata Ministarstva odbrane odmah su obavili uviđaj i već trećeg dana po eksploziji saopštili da je uzrok havarije ljudska greška.
Potpukovnik Miroslav Đorđević izjavio je da ovaj zaključak izveden posle „statičkog i dinamičkog uviđaja“, a potom potvrđen i eksperimentalno. Prilikom odlaganja završene granate od 30 milimetara, prema ovom nalazu, došlo je do udara u njen
upaljač, ali on nije delovao, već je aktiviran takozvani „traser“, koji je počeo da gori.
Preliminarni rezultati istrage vojnih istražitelja da je uzrok požara, u kojem je potpuno uništen pogon pirotehnike u kompaniji „Sloboda“, nepažnja jednog od radnika razbesneli su zaposlene i predstavnike obe sindikalne organizacije u ovoj fabrici. Oni tvrde da su radnici u pogonu pirotehnike bili preopterećeni svakodnevnim višesatnim prekovremenim radom, za šta je, po njima, odgovorno poslovodstvo preduzeća.
„Najlakše je za incident okriviti radnika koji je u jednom trenutku bio nepažljiv, a pri tom ne utvrditi okolnosti pod kojima je radio. Ponoviću da smo rukovodstvu i Odboru za bezbednost fabrike više puta u pisanoj i usmenoj komunikaciji ukazivali da su radnici premoreni i da je to nedopustivo u pogonima gde se radi sa zapaljivim
materijama“, rekao je Dragan Jekić, predsednik Samostalnog sindikata fabrike.
Inače, u eksploziji je uništena celokupna evidencija neposrednih rukovodilaca o prisutnosti na poslu u pogonu za finiširanje artiljerijske municije, ali i dokumentacija koja se odnosi na rad u poslednja dva meseca prošle godine. Zbog toga će inspektori koristiti evidenciju ulazaka i izlazaka kroz glavnu kapiju fabrike, da bi utvrdili da li se poštovao zakonski maksimum o prekovremenom radu.

RATOBORNI ŠUTANOVAC
I dok „gori“ srpska vojna industrija, a vojska se raspada, po nalogu NATO-a, ministar Šutanovac potpisuje ranije dogovorene sporazume u Briselu i Vašingtonu, koji odgovaraju Severno-atlantskom vojnom savezu, ali ne i Srbiji. Naime, ministar Šutanovac i ministarka odbrane Danske Gite Lilelund Beh prisustvovali su u Beogradu potpisivanju plana bilateralne vojne saradnje za 2011. godinu, u kojem se nalazi 30 aktivnosti.
„Danska je zainteresovana za ulaganja u vojnu bazu „Jug“ kod Bujanovca, a pomagaće i školovanje srpskih oficira i obuku za mirovne misije“, rekao je ministar Dragan Šutanovac. „Srbija je lider u regionu u oblasti bezbednosti i saradnje“, izjavila je danska ministarka odbrane.

Posle susreta sa ministarkom odbrane Danske, Šutanovac je podsetio da su poslednji ugovori za domaću odbrambenu industriju omogućili da ukupni prihod od prodaje naoružanja i vojne opreme prevaziđe 1,2 milijarde dolara i izrazio zadovoljstvo zbog toga što su uspesi te industrije u godini krize prepoznati i u stranoj štampi.
Podsetimo da je od najvećeg bezbednosnog značaja da vojna baza „Jug“, koja se nalazi tik uz administrativnu liniju sa Kosovom i Metohijom, ostane isključivo pod kontrolom naših organa bezbednosti, a ne pod prismotrom stranog faktora. Šutanovčeva priča pored ovako loše brige o vojnoj industriji nije realna i da Srbija može da zaradi taj novac ne bi ista ta Vlada kojoj Šutanovac pripada brže bolje prodavala „Telekom“ ne bi li sa novih 1,5 milijardu evra zakrpila rupe u budžetu, koje je sama napravila i na taj način novim obmanama, lažima i prevarama pripremila birače za predstojeće parlamentarne izbore, koji će se najverovatnije
održati krajem ove ili početkom iduće godine.
Još jednom je potvrđeno da je u pravu i Rik Rozof, geopolitički analitičar iz Čikaga, kada je u prošlogodišnjem intervjuu nedeljniku „Pečat“ rekao da je Dragan Šutanovac izjavio na Zapadu da će do kraja godine Srbija potpisati bezbednosni sporazum sa EU što je prvi korak u konsolidaciji vojnih veza sa NATO.

„Postoji nešto što je devedesetih godina nazvano „Berlin Plus agriment“, po njemu se dozvoljava NATO i EU da dele medicinsku opremu, postrojenja, komandne oficire, ratne brodove koji će posle Lisabonskog samita rezultirati povećanim stepenom ne samo kooperacije, već stapanja evropskih i NATO aktivnosti na Rogu Afrike, Avganistanu i Balkanu i ko zna gde sve još. I druga stvar koju je Šutanovac rekao bila je da će Srbija poslati simboličan kontigent na Rog Afrike da bi se priključila mornaričkoj misiji EU i NATO, nazvanoj „Operation Ocean Shield“. Poslednjih dva meseca govori se o probnom angažovanju Srbije, test probama u sklopu misija EU angažovanih na mestima kao što su Liban ili Čad u Centralnoj Africi, što predstavlja svojevrsno kucanje na vrata za ulazak u ratne zone, na primer, u Avganistan“.
Nažalost to se već dešava i ubrzanim tempom ostvaruje, jer je upravo Šutanovac i najavio nove aktivnosti naše vojske u Kuvajtu, Čadu, Libanu, Avganistanu i području Centralne Afrike.
A narod i dalje sluša laži, a Srbija ćuti i čeka…

Sutanovac,bivsi izbacivac iz diskoteka,od sibicara do ministra,zari i pali Srbijom,a izgleda i arapskim svetom,lepo ce dopuniti svoje racune po rajskim ostrvima sveta :evil::evil::evil:
 

SasaBorgdron

Aktivan član
Poruka
1.081
Zalosno je sto se na celu srpske vojske nalazi covek cije ime nije vredno pomena.
Mislim da kada bi Srbija bila i pod vojnom okupacijom i imala nametnutog minstra vojnog od strane okupatora i taj neko bio nejveci srbomrzac vise bi uradio za srpsku vojnu industriju od ovog pajsera.
Od toga u kakvom nam je stanju vojska pa vojni objekti pa vojna industrija vise puta je obrazlagano ovde pa nema potrebe da se fokusirmao na to vec samo i iskljucivo na izvozni deo nase vojne industrije.
Ovaj covek nije bio u stanju u takvim sredinama gde je bilo dovoljno da se na nekom od sajmova vojne tehnologije ( a ucesce uzimaju i one najmanje kompanije i daju brdo para da bi imali prohodnost kakvu je imala Srbija) nije ni jednom pojavio u reprezentativnom oblik.
Srpska vojna industrija je trebala da bude zamajac srpskoj industriji uopste nakon 5 oktrobra 2000.
Da se na celu ovoga ministarstva nalazio iole sposoban covek danas bi izvoz dostizao ne 12 miliona nego 12 milijardi.
 

freak71

Aktivan član
Poruka
1.556
Ne verujem da je Šutanovac to izjavio. Nije da ga gotivim ali ne verujem da je toliko glup pa da daje takve izjave. O stanju u vojsci se može raspravljati, ali se izvoz naoružanja nikako nemože kritikovati. Naši vojnici su već godinama unazad angažovani u mirovnim misijama širom sveta, doduše u veoma malom i simboličnom broju. Učešće u takvim operacijama je izuzeno bitno za svaku vojsku, a daje određeni kredibilitet državi. Naravno, zašto nam vojska nije angažovana na Kosovu je tema za sebe, ali ne sme da bude prepreka za međunarodne mirovne vojne operacije pod pokroviteljstvom UN. Protiv sam ukidanja služenja vojnog roka, ali je ostavljena mogućnost dobrovoljnog služenja, pa videćemo kakav će odziv biti.
 
Poslednja izmena:

Софија

Buduća legenda
Poruka
47.156
Ne verujem da je Šutanovac to izjavio. Nije da ga gotivom ali ne verujem da je toliko glup pa da daje takve izjave. O stanju u vojsci se može raspravljati, ali se izvoz naoružanja nikako nemože kritikovati. Naši vojnici su već godinama unazad angažovani u mirovnim misijama širom sveta, doduše u veoma malom i simboličnom broju. Učešće u takvim operacijama je izuzeno bitno za svaku vojsku, a daje određeni kredibilitet državi. Naravno, zašto nam vojska nije angažovana na Kosovu je tema za sebe, ali ne sme da bude prepreka za međunarodne mirovne vojne operacije pod pokroviteljstvom UN. Protiv sam ukidanja služenja vojnog roka, ali je ostavljena mogućnost dobrovoljnog služenja, pa videćemo kakav će odziv biti.

Није он глуп првише, али је бахата стрвина.
И потпуно личи на њега да се радује туђој несрећи.
 

Софија

Buduća legenda
Poruka
47.156
Samo su nam jos ovakve ekstremicke izjave trebale ... :think:

Ovaj je najgluplji ministar odbrane otkako je onaj savetovao Napoleona da napadne Rusiju . :think:

Jel mogao da cuti i prodaje to oruzje !!! :dash:
:lol:

И после кад кажем да је посрнуће Француске кренуло од рата са Русима, убеђују ме тамо неки да није.:mrgreen:

Ето Боро, и у овоме се слажемо.:heart:
 

freak71

Aktivan član
Poruka
1.556
Ae bre ljudi pa ovome ni deca u vrtiću ne bi poverovala, pazi samo ovaj pasus : "Ministar odbrane takođe je pozvao zapadne partnere da pojačaju pritisak na Egipat i Tunis, jer se tamo situacija suviše smirila."
Glupost nečuvena, koga je zvao, Obamu: "Alo, šta se stalo, a taman brod napunismo raketama i avionima, daj malo življe brate!" :)
 
Poruka
19.905
„Možemo biti izuzetno zadovoljni zbog sukoba koji se vode u zemljama koje tradicionalno od nas uvoze oružje“, naglasio je Šutanovac i dodao da se nada da će se sukobi nastaviti, intenzivirati i preneti i na sledeću godinu. Ministar odbrane takođe je pozvao zapadne partnere da pojačaju pritisak na Egipat i Tunis, jer se tamo situacija suviše smirila.
**************************

Овако могу да говоре само крволоци и психопате најгоре врсте. Све што жели тамошњим народима, дај Боже да се њему деси и његовој паразитској фамилији.

*ебем ли му матер болесну масонску....

Искрено се надам да ће банкрот овде да уследи ШТО ПРЕ! Само бакрот и крах лудачког система може да изазове поплаву која ће почистити влдајауће (све отвореније)сатанисте.
 

Neca1977

Ističe se
Banovan
Poruka
2.534
„Možemo biti izuzetno zadovoljni zbog sukoba koji se vode u zemljama koje tradicionalno od nas uvoze oružje“, naglasio je Šutanovac i dodao da se nada da će se sukobi nastaviti, intenzivirati i preneti i na sledeću godinu. Ministar odbrane takođe je pozvao zapadne partnere da pojačaju pritisak na Egipat i Tunis, jer se tamo situacija suviše smirila.
**************************

Овако могу да говоре само крволоци и психопате најгоре врсте. Све што жели тамошњим народима, дај Боже да се њему деси и његовој паразитској фамилији.

*ебем ли му матер болесну масонску....

Искрено се надам да ће банкрот овде да уследи ШТО ПРЕ! Само бакрот и крах лудачког система може да изазове поплаву која ће почистити влдајауће (све отвореније)сатанисте.

Слажем се!
 
stanje
Ova tema je zatvorena zbog neaktivnosti. Molim objavite novu temu i pridružite se diskusiji.

Top
  Blokirali ste reklame
Dragi prijatelju, nemojte da blokirate reklame - isključite Ad Blocker na Forumu, jer će tako mesto vaših susreta na Krstarici ostati besplatno za korišćenje.