Šutanovac:Vojska Srbije faktor stabilnosti

Mortimer

Veoma poznat
Poruka
11.366
"Ministar odbrane Dragan Šutanovac, izjavio je da je Vojska Srbija prepoznata u celom svetu kao faktor stabilnosti i pouzdan partner. Na promociji monografije "Vojska Srbije" u Beogradu, Šutanovac je istakao da je unapređena međunarodna vojna saradnja i da je Vojska Srbije u proteklom periodu uvećala učešće u mirovnim misijama, kako bi pokazala da je ne samo odgovorna za srpsko društvo i državu Srbiju već i za globalni mir i prosperitet. Ističući da je načelnik Generalštaba Vojske Srbije Miloje Miletić u proteklom periodu bio domaćin gotovo svim najznačajnijim kolegama iz celog sveta, Šutanovac je rekao da ta činjenica pokazuje da postoji poštovanje koje Vojska i država Srbija zaslužuju. Ministar je podsetio i da reforme u sistemu odbrane napreduju, kao i da je u nedavnoj rezoluciji Evropskog parlamenta reforma celokupnog sistema odbrane pomenuta na najbolji mogući način".
http://vesti.krstarica.com/?rubrika...a=2011&sifra=663229b7f47b006a40e38512ee90c936

Sve smo probleme kod kuce resili pa sad resavamo po belom svetu.
 
Ministar odbrane Dragan Šutanovac izjavio je danas da je Srbija zainteresovana za nabavku aviona od BiH, koji su u toj zemlji ostali posle raspada zajedničke države.

"Srbija jeste zainteresovana za kupovinu aviona od BiH ili razmenu, kao što je to učinila sa Crnom Gorom", rekao je Šutanovac novinarima u Domu Vojske, posle promocije monografije "Vojska Srbije".

On je dodao da očekuje da se u ovoj godini ozbiljnije razgovara na tu temu, "jer ti avioni praktično propadaju i ne služe ničemu".

http://vesti.krstarica.com/index.ph...sifra=3c8a62bfc30c2f2043e1efca4cab628b&lang=0

Jos jedan biser.
 

Back
Top