Šutanovac: Rusija pokušava da zakuca Srbiju van EU i NATO

комшија

Stara legenda
Poruka
90.989
https://www.danas.rs/politika/sutanovac-rusija-pokusava-da-zakuca-srbiju-van-eu-i-nato/

Šutanovac: Rusija pokušava da zakuca Srbiju van EU i NATO

Bivši ministar odbrane Srbije i bivši predsednik Demokratske stranke Dragan Šutanovac izjavio je večeras da je Srbija pod desantom i ozbiljnom aktivnošću da se spreči bilo kakav evropski put i da je „špijunska afera“ u Srbiji pokušaj da se izvrši politički uticaj i politički pritisak.

1574670048000.png


Piše: Beta 24. novembra 2019. 22.59

Šutanovac je u Utisku nedelje rekao da je u prethodnom periodu moglo da se vidi kako je Rusija prošla u Crnoj Gori i Makedoniji i da im je sada Srbija poslednje utočište, te da će pokušati maksimalno da „zakucaju Srbiju“ da ostane van EU i NATO i pod njihovim jakim uticajem.
„Videli smo na koji način su prošli Rusi u Crnoj Gori i Makedoniji. Njihovo poslednje utočište je Srbija i oni će obaveštajnim radom maksimalno pokušati da utiču ne samo na prikupljanje obaveštajnih podataka, što rade sve zemlje sveta, nego će i politički uticaj da iskoriste i pokušaju da zakucaju Srbiju da ostane van EU i NATO i pod jakim uticajem Rusije što se ovde u Srbiji u poslednje vreme i sprovodi“, rekao je Šutanovac.

On je kazao da Srbija nema toliko velike tajne i da misli da više vredi tajna kako se pravi Koka-kola nego sve sprske tajne i da je afera u koju je umešan službenik ruske ambasade u Srbiji samo pokušaj desanta protiv evropskog puta Srbije.
Šutanovac je naveo i da su zvaničnici Rusije govorili da će podržati svako rešenje o Kosovu i svaki dogovor koji postignu Beograd i Priština, a da su se u poslednje vreme vratili na ono koje je u skladu sa Rezolucijom 1244.


РУСКА ГОМНА МРШ` ИЗ СРБИЈЕ!
 
Пут је закочен зато што Запад инсититра да се проблем Косова реши потпуним понижењем Србије а проблем у БХ геноцидом над Србима. Русија само користи прилику и та појачана активност је потпуно нормална и није у питању притисак него се ради о способним људима који су уочили приклику и сада иду пресинг да је што пре уновче. Све је у рукама Запада. Запад само треба да призна да и Срби имају право на интерес, на своју државност западно од Дрине и наравно да Срби више не буду једини европски народ којем се забрањује национална емаципацијама , која се са друге стране код свих осталих, Хрвати, Албанци, Бошњаци, Пољаци, Мађари, Чеси подстиче. Када би Запад то урадио Руси би могли бити збрисани тренутно али би ја ипак препоручио мало пристојности и да се једноставно препусти времену опадање Руског утицаја, што би се сигурно десило ако Европа прихвати Србе а напред сам написао како би то прихватање требало да изгледа.
 
Znaš ti odlično na šta sam ja mislio.
Ја само знам да ти бришеш на кварно оне постове са којима се лично политички не слажеш, а то као модератор не би смео да радиш. Овог пута нисам урадио скриншотове, али ти знаш да сваки пута када сам ревносан иде пријава Администратору.
 
Ја само знам да ти бришеш на кварно постове са којима се политички не слажеш, а то као модератор не би смео да радиш. Овог пута нисам урадио скриншотове, али ти знаш да сваки пута када сам ревносан иде пријава Администратору.
Post koji aludira na nacističke zabrane će naravno biti izbrisan. Antifašto.
 
-

1574680152300.png



"OVK je osnovana osamdesetih godina pod nazivom Staljinističko-lenjinistički pokret Albanaca za odvajanja od Jugoslavije. Ova organizacija napravljena je od strane Štazija, tajne službe Istočne Nemačke, i albanske tajne službe Sigurimi. U to vreme, Albanija i Istočna Nemačka bile su pod kontrolom sovjetskih službi. Čovek koji je bio ključan u stvaranju šiptarske terorističke organizacije bio je lično Putin. On je u to vreme vrbovao i Angelu Merkel da radi za Moskvu".

Darko Trifunović, Institut za Bezbednost
 
Rusi Hrvatima: Dali smo vam S-300, gde su rakete!


1574681117700.png




Izvor MONDO/Tanjug 14.04.2017. / 14:29 16:50

Ambasador Rusije u Hrvatskoj Anvar Azimov "raspitivao se ovih dana gde su nestale rakete iz sistema S-300 koji je Rusija delom isporučila Hrvatskoj uoči akcije Oluja", a koji je bio "psihološka kočnica vazdušnim snagama SR Jugoslavije".

Ambasador Ruske Federacije u Hrvatskoj Anvar Azimov pozvao je u ambasadu na razgovor Zvonka Zubaka, hrvatskog biznismena koji se bavi trgovinom oružja, kako bi ga pitao gde su nestale rakete iz sistema S-300 koji je Rusija u prvoj polovini 90-ih godina prošlog veka isporučila Hrvatskoj, piše "Večernji list", ne navodeći izvore.
 
  • Podržavam
Reactions: MJK

Back
Top