Sustinski uzrok i kljucno resenje nase situacije (odnos sa zapadom - NATO paktom)

Srbija je realno ruska kolonija jos od 1804.

Neko ce reci kad su oni to bili vojno u Srbiji osim mozda jeseni 1944 na kratko. Odgovor: u nasem slucaju rusko vojno prisustvo nije potrebno jer smo mi njihova duhovna kolonija ! Mentalna kolonija i kao takvi savrseno im odradjujemo posao, a da ne moraju slati niti jednog vojnika. 1914, 27 mart, 1991, 1999 i danas oko ove smesne blokade sirenja NATO.

Да, само што се појављује хронолошки пар грешака у твојој тези.

Србија не постоји од 1918. до 2006. године, исто тако Русија не постоји од 1917. до 1991. године.

Zmaj od Šipova za precednika!

Mozemo mi da sprdamo sve dotle dok siptari i drugi ne izbiju do Horgosa ali ja ti garantijem da cu za sest meseci napraviti od Srbije da ima svoje institucije,svoje bezbedonosne sluzbe,svoju vojsku,svoju policiju,vladu,parlament ali ne na stetu drugih naroda koji zive sa nama, morace da razumeju da jedino mi srbi jos nemamo drzavu bio bih im zahvalan kad bi u tome ucestvovali ukoliko su spremni ako ne zamolio bih sve da mi ne podmecu noge.

Јесте, Стаљин који је пар година пре тога срушио највећу војну машинерију на свету и који је са својим тенковима дошао све то Берлина, уплашио се једног бравара и његове пролетерске војске z:D

Броз је уценио Совјете да ће минирати Ђердап и потопити Србију ако га нападну, то је био главни разлог зашто до рата није дошло 48.

Броз је уценио Совјете да ће минирати Ђердап и потопити Србију ако га нападну, то је био главни разлог зашто до рата није дошло 48.

Staljin nije žalio milione Rusa, već ih terao u pogibiju...nekoliko miliona jugoslovena je ništa...dovoljno bi bilo 48 sati da stigne do beograda...onoliko brzo, koliko tenkovi mogu da idu...Sovjeti nisu baš imali padobrance

пакт АНТО у Србији и Републици Српској нема никакву подршку код људи, радили су њихови робови плаћеници анкете и једва су накрпили 7% паћеника који су за улазак у савез са западом..

to ne igra ulogu. NI CRNOGORCI NI MAKEDONCI NI NEMCI NI FRANCUZI NI HRVATI NI LETONCI...........................NIKO NE ZELI NATO....................al dzaba ako MILO, ZAEV, MAKRON, ..................u opisu radnog mesta imaju i tu stavku: da svoje zemlje posvaku cenu drze u NATO......................inace OTKAZ.

Srbi pogresno misle da smo bitni Rusima u smislu da bi oni bili zainteresovani za jaku srpsku drzavu. To medjutim nije tacno.

Rusi hoce da prodru na Balkan vec vekovima, a kao glavnog saveznika oznacili su - Bugarsku. Zasto ? Pa zato sto je Bugarska u centru PRAVOSLAVNOG Balkana i u blizni Istanbula. Takodje za razliku od Rumuna i Grka koji su pravoslavni naravno Bugari su jos i Sloveni. Kakvi takvi, ali Sloveni.

Sta ja mislim da je bila ideja Rusa. Ideja je bila da Srbe gurnu na Austriju i da Srbija stoji na frontu kao redstraza, da bi oni mogli da zavrse posao u Bugarskoj i uzmu je pod svoje. Bas to se na kraju i desilo 1944. Jedini prc za Ruse je bio sto je Zapad procitao tu igru i kaznio je Bugarsku oduzimajuci joj izlaz na Belo (Egejsko) more i avaj, Rusi tako ostase bez sigurnog izlaza na Mediteran.

Onda Staljin kaze, pa dobro, ali rekli smo da ce u Jugoslaviji biti 50/50 medjutim i tu se zjb. Sam je nasadio tenkovima Hrvojka na celo drzave, kao jer Srbi su previse antikomunisti, a Zagorac mu se oduzio tako sto se odmah okrenuo Zapadu i pred njegovim nosom krenuo da hapsi i to ladno usred Beograda Srbe rusofile i jos podosta ruskih miljenika Cernogorcie.

Slicno se i danas desava. Bugari nasi veliki zlotvori ipak su odsedeli u ruskoj prdekani 45 godina i bili im verni, a Rusi su ih ponovo predali Zapadu. E sad kad je zapad opet stavi Bugare pod svoje, sad se Rusi opet setili Srba. Ali kako. Putin premudri je dosao na ideju da odvoji CG od Srbije pa da on i njegovi krimosi tamo sve pokupuju i eto njemu baze na Mediteranu. Medjutim opet prc. Pa nije Zapad tako glup. Dugo su spremali Djukanovica kao kontrameru. Cim su istresli lovu Djukanovicu ovaj ih je najurio.

I naravno sad su se opet setili Srbije, jbg, treba opet ratom stvari resavati, a nema vecih budala od Srba za taj posao.

Srbi pogresno misle da smo bitni Rusima u smislu da bi oni bili zainteresovani za jaku srpsku drzavu. To medjutim nije tacno.

Rusi hoce da prodru na Balkan vec vekovima, a kao glavnog saveznika oznacili su - Bugarsku. Zasto ? Pa zato sto je Bugarska u centru PRAVOSLAVNOG Balkana i u blizni Istanbula. Takodje za razliku od Rumuna i Grka koji su pravoslavni naravno Bugari su jos i Sloveni. Kakvi takvi, ali Sloveni.

Sta ja mislim da je bila ideja Rusa. Ideja je bila da Srbe gurnu na Austriju i da Srbija stoji na frontu kao redstraza, da bi oni mogli da zavrse posao u Bugarskoj i uzmu je pod svoje. Bas to se na kraju i desilo 1944. Jedini prc za Ruse je bio sto je Zapad procitao tu igru i kaznio je Bugarsku oduzimajuci joj izlaz na Belo (Egejsko) more i avaj, Rusi tako ostase bez sigurnog izlaza na Mediteran.

Onda Staljin kaze, pa dobro, ali rekli smo da ce u Jugoslaviji biti 50/50 medjutim i tu se zjb. Sam je nasadio tenkovima Hrvojka na celo drzave, kao jer Srbi su previse antikomunisti, a Zagorac mu se oduzio tako sto se odmah okrenuo Zapadu i pred njegovim nosom krenuo da hapsi i to ladno usred Beograda Srbe rusofile i jos podosta ruskih miljenika Cernogorcie.

Slicno se i danas desava. Bugari nasi veliki zlotvori ipak su odsedeli u ruskoj prdekani 45 godina i bili im verni, a Rusi su ih ponovo predali Zapadu. E sad kad je zapad opet stavi Bugare pod svoje, sad se Rusi opet setili Srba. Ali kako. Putin premudri je dosao na ideju da odvoji CG od Srbije pa da on i njegovi krimosi tamo sve pokupuju i eto njemu baze na Mediteranu. Medjutim opet prc. Pa nije Zapad tako glup. Dugo su spremali Djukanovica kao kontrameru. Cim su istresli lovu Djukanovicu ovaj ih je najurio.

I naravno sad su se opet setili Srbije, jbg, treba opet ratom stvari resavati, a nema vecih budala od Srba za taj posao.

otkrio si ameriku..................

Imamo zajednickog neprijatelja (AMERIKU) pa je logicno da ce da se stitimo. Zajedno smo jaci. Srbija za Rusiju nije mala balkanska drzavica vec geopoliticki Partner. IGibraltar je nula od teritorije ali je od zivotne vaznosti za englesku dominaciju sredozemljem.......kao i vaznost KOSOVO za americku agresionu politiku prema Rusiji.

otkrio si ameriku..................

Imamo zajednickog neprijatelja (AMERIKU) pa je logicno da ce da se stitimo. Zajedno smo jaci. Srbija za Rusiju nije mala balkanska drzavica vec geopoliticki Partner. IGibraltar je nula od teritorije ali je od zivotne vaznosti za englesku dominaciju sredozemljem.......kao i vaznost KOSOVO za americku agresionu politiku prema Rusiji.

Ma kako da ne. Amerika nece nikada napasti Rusiju jer to je kraj zivota na planeti Zemlji, ali zato cemo se mi Srbi lepo napenaliti kao i uvek.

Nego ne znam da li ste primetili kako se Putko vec 19 godina uvlaci Hrvatima ? Bas onomad kad onaj mali Bikovic dobi orden nasi onako ne rekose da je orden dobio i ustasha Bandic poglavnik Zagreba !

Za razliku od Srba, Rusi su pametan, prevejan, imperijalni narod. Jedini je prc sto nisu pametniji od zapada, ali dobro stalno pokusavaju, pa jednom im mozda i prodje. Mozda bas sa Hrvatskom.

Jer kako: vidite Rusi posto znaju da su nula u ekonomiji igraju uvek na sentiment. Kad pricaju sa Grcima ili Rumunima oni potezu pravoslavnu kartu. A kad pricaju sa Cesima, Hrvatima i narocito Slovencima onda igraju na slovensku kartu. Praviljna.

Medjutim u zadnje vreme vise igraju na slovensku kartu jer vera sve manje igra ulogu, za mozda 10 godina niko nece ici u crkvu, pogtovo ne ratovati za veru. A Hrvati ce uvek biti Sloveni, a Grci nikad. Normalno tada ce Rusi i Hrvati postati partneri po prirodi stvari, jer Hrvati znaju da ih na Z. niko ne j ni 2% i htece da budu faktor i ponudice obalu Rusima iz cistog inata.

Odatle mislim oni ordeni navecem srbomrscu Mesicu

Ma kako da ne. Amerika nece nikada napasti Rusiju jer to je kraj zivota na planeti Zemlji, ali zato cemo se mi Srbi lepo napenaliti kao i uvek.

Nego ne znam da li ste primetili kako se Putko vec 19 godina uvlaci Hrvatima ? Bas onomad kad onaj mali Bikovic dobi orden nasi onako ne rekose da je orden dobio i ustasha Bandic poglavnik Zagreba !

Za razliku od Srba, Rusi su pametan, prevejan, imperijalni narod. Jedini je prc sto nisu pametniji od zapada, ali dobro stalno pokusavaju, pa jednom im mozda i prodje. Mozda bas sa Hrvatskom.

Jer kako: vidite Rusi posto znaju da su nula u ekonomiji igraju uvek na sentiment. Kad pricaju sa Grcima ili Rumunima oni potezu pravoslavnu kartu. A kad pricaju sa Cesima, Hrvatima i narocito Slovencima onda igraju na slovensku kartu. Praviljna.

Medjutim u zadnje vreme vise igraju na slovensku kartu jer vera sve manje igra ulogu, za mozda 10 godina niko nece ici u crkvu, pogtovo ne ratovati za veru. A Hrvati ce uvek biti Sloveni, a Grci nikad. Normalno tada ce Rusi i Hrvati postati partneri po prirodi stvari, jer Hrvati znaju da ih na Z. niko ne j ni 2% i htece da budu faktor i ponudice obalu Rusima iz cistog inata.

Odatle mislim oni ordeni navecem srbomrscu Mesicu

vidi se da si se onomad ispilio. Pa ko govori da ce AMERIKA napasti RUSIJU tenkovima i raketama?
To nije americki stil. Oni to rade VITESKI , casno, .........kau Temisvaru 1989, kao u Libiji 2012, kao u Kijevu 2014.................a Americke baze po Balkanu ne sluze da se iz njih salju divizije na rusku granicu vec da se tu obucavaju " demokratske opozicije", razni Zaevi, Klicko, Canak, "teroristi" ................................Amerika odavno ne vodi frontalne ratove jer se naucila pameti posle Koreje i Vijetnama...............NAPAD NA RUSIJU SE PLANIRA U DUMI, U CENTRU KREMLJA .....................a Putin nece moci da na "demokratsku opoziciju" baca atomske bombe , kindzale, sarmate.........................................................

al na americku zalost, i rusi to znaju pa "demokratsku opoziciju" nece cekati u Kremlju vec nekih desetina hiljada kilometara ispred Kremlja.

vidi se da si se onomad ispilio. Pa ko govori da ce AMERIKA napasti RUSIJU tenkovima i raketama?
To nije americki stil. Oni to rade VITESKI , casno, .........kau Temisvaru 1989, kao u Libiji 2012, kao u Kijevu 2014.................a Americke baze po Balkanu ne sluze da se iz njih salju divizije na rusku granicu vec da se tu obucavaju " demokratske opozicije", razni Zaevi, Klicko, Canak, "teroristi" ................................Amerika odavno ne vodi frontalne ratove jer se naucila pameti posle Koreje i Vijetnama...............NAPAD NA RUSIJU SE PLANIRA U DUMI, U CENTRU KREMLJA .....................a Putin nece moci da na "demokratsku opoziciju" baca atomske bombe , kindzale, sarmate.........................................................

al na americku zalost, i rusi to znaju pa "demokratsku opoziciju" nece cekati u Kremlju vec nekih desetina hiljada kilometara ispred Kremlja.

wow, nisam znao da je Rusija tako slaba ? Znaci po tebi ako padne Putin ode Rusija.

Vazi. Ne moraju Amerikani njega da ruse, moe recimo da se oklizne u kadi ili ga strefi srcka dok bude tesao gimnasticarku, mi ne znamo.

Posto je neupitno u politikologiji da je glavni cinilac stanja u nekoj drzavi njen medjunarodni status tj. da spoljna politika vlada nad unutrasnjom cini mi se da je glavni uzrok svih nasih muka odnos koji prema nama ima tzv. *zapadni svet* i njegova udarna pesnica - NATO. Ako je tako da li mislite da nas oni 1) ontoloski mrze (i prakticno zele da nas uniste) pa smo zapravo, na neki nacin, i okupirani od njih, ili je to 2) nasa paranoja tj. da oni zele da mi samo budemo *kao sav normalan svet* ali smo mi zatucani mitomani, agresivne, primitivne prevarantske lopuze tj. da samo treba da prestanemo da budemo *najgori od sve dece* i postacemo deo tog lepog i bogatog demokratskog sveta?
Da li , shodno onom sto mislimo da je tacno od ova dva, treba dakle 1) da se borimo - pruzimo otpor ili treba da 2) *budemo pametni* (kao i skoro svi drugi) da bismo bilo kako opstali? Cak iako cemo takvim *bilokakvim* opstankom zapravo nestati jer takvim ponasanjem, cak iako fizicki opstanemo, onda vise necemo biti ISTI mi?

GODINA PRED NAMA MOŽDA REKORDNA (Iz BIH se već odselilo 20 odsto stanovništva) a ulaskom u EU preti nam EGZODUS

Zbog otvaranja tržišta rada u zemljama EU i nepovoljne ekonomske situacije 2019. bi mogla biti rekordna godina kada je u pitanju iseljavaje građana.

Međunarodne institucije, poput Međunarodnog monetarnog fonda, upozoravaju da BiH ima najveći negativni prirast stanovništva od svih zemalja regiona, te ističu da je od 2000. godine populacija u BiH smanjena za pet odsto, a da je od 1990. do danas BiH napustilo više od 20 odsto stanovništva, pišu Nezavisne novine.

Stevo Pašalić, renomirani demograf, smatra da je prirodna depopulacija nešto izraženija u Srbiji, ali da je BiH u ratu trajno napustilo 527.000, a u posleratnom periodu već milion ljudi.
- Ako znamo da se od 1991. do 2017. ukupno trajno iselilo 1.132.000 ljudi, to znači da danas BiH realno ima oko 3.240.000 stanovnika, odnosno 300.000 manje nego što je pokazao popis 2013. godine - ističe on.

Upozorava da iskustvo zemalja koje su postale članice EU, poput Bugarske, Rumunije i Hrvatske, pokazuje da su još intenzivnije gubile stanovništvo nego što je to bio slučaj u prethodnom periodu, zbog olakšanog pristupa zapadnoevropskim tržištima rada.

- Ako bi zemlje poput Srbije i BiH postale članice, taj broj bi bio još veći. Imajte na umu da sada nemačkom tržištu rada nedostaje 1,2 miliona radnika, a u EU ukupno 2,5 miliona radnika. Gde će oni naći potrebne radnike? Očigledno je da će zemlje zapadnog Balkana imati sve veći problem - rekao je Pašalić.

Evropska agencija za statistiku "Eurostat" pokazuje da niska stopa rađanja uz visoku stopu imigracije mladih i obrazovanih u napredne zemlje Evrope pojačava demografske pritiske i ozbiljno utiče na ekonomski potencijal.

MMF, pak, upozorava da je zbog depopulacije manja i produktivnost, koja je, kako navode, ionako manja u odnosu na evropski prosek.

Back