Sustinski uzrok i kljucno resenje nase situacije (odnos sa zapadom - NATO paktom)

crnizmaj0

Ističe se
Poruka
2.559
Posto je neupitno u politikologiji da je glavni cinilac stanja u nekoj drzavi njen medjunarodni status tj. da spoljna politika vlada nad unutrasnjom cini mi se da je glavni uzrok svih nasih muka odnos koji prema nama ima tzv. *zapadni svet* i njegova udarna pesnica - NATO. Ako je tako da li mislite da nas oni 1) ontoloski mrze (i prakticno zele da nas uniste) pa smo zapravo, na neki nacin, i okupirani od njih, ili je to 2) nasa paranoja tj. da oni zele da mi samo budemo *kao sav normalan svet* ali smo mi zatucani mitomani, agresivne, primitivne prevarantske lopuze tj. da samo treba da prestanemo da budemo *najgori od sve dece* i postacemo deo tog lepog i bogatog demokratskog sveta?
Da li , shodno onom sto mislimo da je tacno od ova dva, treba dakle 1) da se borimo - pruzimo otpor ili treba da 2) *budemo pametni* (kao i skoro svi drugi) da bismo bilo kako opstali? Cak iako cemo takvim *bilokakvim* opstankom zapravo nestati jer takvim ponasanjem, cak iako fizicki opstanemo, onda vise necemo biti ISTI mi?

Poslednja izmena:
Posto je neupitno u politikologiji da je glavni cinilac stanja u nekoj drzavi njen medjunarodni status tj. da spoljna politika vlada nad unutrasnjom cini mi se da je glavni uzrok svih nasih muka odnos koji prema nama ima tzv. *zapadni svet* i njegova udarna pesnica - NATO. Ako je tako da li mislite da nas oni 1) ontoloski mrze (i prakticno zele da nas uniste) pa smo zapravo, na neki nacin, i okupirani od njih, ili je to 2) nasa paranoja tj. da oni zele da mi samo budemo *kao sav normalan svet* ali smo mi zatucani mitomani, agresivne, primitivne prevarantske lopuze tj. da samo treba da prestanemo da budemo *najgori od sve dece* i postacemo deo tog lepog i bogatog demokratskog sveta?
Da li , shodno onom sto mislimo da je tacno od ova dva, treba dakle da se borimo - pruzimo otpor ili treba da *budemo pametni* (kao i skoro svi drugi) da bismo bilo kako opstali? Cak iako cemo takvim *bilokakvim* opstankom zapravo nestati jer takvi, cak iako fizicki opstanemo, onda vise necemo biti mi?
Карл Билт: Православље је претња за западну цивилизацију
Запад ипак не може да одоли свом вековном пориву: дешавања у Украјини натерала су Карла Билта, министра спољних послова Шведске, да каже да је православље главна претња Западу, јер се око њега сабира Русија.

Карл Билт, министар спољних послова Шведске (и некадашњи високи представник УН и ЕУ у Б и Х), изјавио је пре три дана да је Русија 90-тих била боља држава него данас, јер је стремила демократији и западним вредностима, а данас стреми православљу. „У данашњој Русији ситуација је много гора. Путин демонстрира приврженост не међународним вредностима, већ православним. Његова подршка Асаду у Сирији може се објаснити тиме што је Асад штитио православне у Сирији. Поред тога, православље је опасније од исламског фундаментализма и због тога представља највећу опасност за западну цивилизацију.“ z:shock:z:shock:z:shock:

Нико у Србији не жели рат, ко жели рат - у кући му био, стара српска пословица..

А то што неки мисле да је он неизбежан, у смислу обрачуна Истока и запада, је друга ствар. Ја лично не мислим да је обрачун неизбежан, ал то је дугачка прича и друга тема...

Немој много да намигујеш, има и за то пословица: " не веруј оном ко намигује, стреља очима а глуми пријатеља"

И немој да лажеш да си Србин, нема проклетих Срба, за то се обрати твојим шћипетарима курватима и потурицама..

пс планина Проклетије је на граници монтенегра и ебене албаније..

пакт АНТО у Србији и Републици Српској нема никакву подршку код људи, радили су њихови робови плаћеници анкете и једва су накрпили 7% паћеника који су за улазак у савез са западом..

To jeste tako kod vecine naroda ali zato medju vladajucom oligarhijom % su potpuno suprotni - tu su prakticno svi za NATO (iako to ne govore javno). , Ako to znamo mislite li da se prikaz ove sustinske dileme u *ociglednoj nastavi* za narod na ovom video snimku sa Pink TV (par postova iznad) desio slucajno ili tu ipak postoji neka dublja namera posto je Pink TV provladin medij na kome je ovako nesto do juce bilo nezamislivo. Da li to nasa vlast pokazuje signale nekakvog stvarnog a ne dekorativnog ( cesto ali samo paradno ljubljenje sa *bratom* Putinom) geopolitickog zaokreta?

To jeste tako kod vecine naroda ali zato medju vladajucom oligarhijom % su potpuno suprotni - tu su prakticno svi za NATO (iako to ne govore javno). , Ako to znamo mislite li da se prikaz ove sustinske dileme u *ociglednoj nastavi* za narod na ovom video snimku sa Pink TV (par postova iznad) desio slucajno ili tu ipak postoji neka dublja namera posto je Pink TV provladin medij na kome je ovako nesto bilo nezamislivo. Da li to nasa vlast pokazuje signale nekakvog stvarnog a ne dekorativnog ( cesto ali samo paradno ljubljenje sa *bratom* Putinom) geopolitickog zaokreta?

тв пинк је власништво жељка митровића, бивша рок група октобар, даље повежи сам шта све може да буде, ја им никад нисам ни веровао..

Немој много да намигујеш, има и за то пословица: " не веруј оном ко намигује, стреља очима а глуми пријатеља"

И немој да лажеш да си Србин, нема проклетих Срба, за то се обрати твојим шћипетарима курватима и потурицама..

пс планина Проклетије је на граници монтенегра и ебене албаније..

:lol:

Napravi crkvu, olaksaj dusu, kraj ti je blizu. z:mrgreen:

тв пинк је власништво жељка митровића, бивша рок група октобар, даље повежи сам шта све може да буде, ја им никад нисам ни веровао..
Ma to je opstepoznato... Ja se pitam ZASTO je ovakva emisija uopste uprilicena i to u jutarnjem vrlo gledanom programu na nacionalnoj frekvenciji? Sa ovim pozvanim gostima znalo se kako ce emisija izgledati. Ne verujem da je to bio samo slucajni *incident* - to se kod njih ne desava... (posebno u srpskom medijskom prostoru danas gde se nista ne propusta sto nije po volji vladara)

Ma to je opstepoznato... Ja se pitam ZASTO je ovakva emisija uopste uprilicena i to u jutarnjem vrlo gledanom programu na nacionalnoj frekvenciji? Sa ovim pozvanim gostima znalo se kako ce emisija izgledati. Ne verujem da je to bio samo slucajni *incident* - to se kod njih ne desava... (posebno u srpskom medijskom prostoru danas gde se nista ne propusta sto nije po volji vladara)

Trifunovic je poznat po tome da predlaze racionalan pristup saradnji sa zapadom.
Zato su doveli matorca i plavusu da ga troluju.

Poslednja izmena od moderatora:
Trifunovic je poznat po tome da predlaze racionalan pristup saradnji sa zapadom.
Zato su doveli matorca i plavusu da ga troluju.

- - - - - - - - - -

.
Trifunovic je poznat po tome da zagovara ono sto je pod opcijom broj 2) u mom uvodnom postu a da li je to racionalno ili samoubilacko je ono o cemu raspravljamo na celini teme...
No, moje potpitanje je bilo drugo - ZASTO se na Pink TV uopste desila sad takva emisija? Na Pinku su standardi za emisije (a posebno kod Dee i Sarape) da dovedu 3,4 gosta od sledeceg asortimana - Draza Andjelkovic, Radun, Dusan Janjic, dr Krle, Vladimir Vuletic, Dragan Vucicevic, Dejan Miletic, Darko Trifunovic (nastaviti logicni niz SNS propagandista) i da onda svi gosti slozno duvaju u istu tikvu o fantasticnim, epohalnim, bla bla uspesima pod najboljim vodjom u istoriji i na svetlom beskonfliktnom putu putu ka EU. Nema nikad nikakvog trolovanja u njihovom standardnom programu a posebno ne dovodjenja u pitanje *nasih najvecih prijatelja sa zapada*. Zasto je ovo dopusteno da se odigra - ovaj prekjucerasnji igrokaz? Misterija...

Trifunovic je poznat po tome da zagovara ono sto je pod opcijom broj 2) u mom uvodnom postu a da li je to racionalno ili samoubilacko je ono o cemu raspravljamo na celini teme...
No, moje potpitanje je bilo drugo - ZASTO se na Pink TV uopste desila sad takva emisija? Na Pinku su standardi za emisije (a posebno kod Dee i Sarape) da dovedu 3,4 gosta od sledeceg asortimana - Draza Andjelkovic, Radun, Dusan Janjic, dr Krle, Vladimir Vuletic, Dragan Vucicevic, Dejan Miletic, Darko Trifunovic (nastaviti logicni niz SNS propagandista) i da onda svi gosti slozno duvaju u istu tikvu o fantasticnim, epohalnim, bla bla uspesima pod najboljim vodjom u istoriji i na svetlom beskonfliktnom putu putu ka EU. Nema nikad nikakvog trolovanja u njihovom standardnom programu a posebno ne dovodjenja u pitanje *nasih najvecih prijatelja sa zapada*. Zasto je ovo dopusteno da se odigra - ovaj prekjucerasnji igrokaz? Misterija...

Ne mogu da govorim o tome sta je standard na Pinku, ali mogu reci da SNS politika nema prijatelje na zapadu i vise od 90% je anti-zapadna propaganda. Tako da ne razumem o kakvom izbegavanju kritike zapada govoris.

SNS samoreklamu ne sporim, to jeste standard.

Trifunovic ne govori u skladu sa SNS politikom, vec u velikoj meri protiv nje, zato su doveli teletabise da troluju.

Back