elenabg
Zainteresovan član
- Poruka
- 389
@Lexa
Da odlutala si predaleko a i ja odgovarajuci ti.
Da odlutala si predaleko a i ja odgovarajuci ti.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Lexa:Niko mi nije odgovorio na pitanje – zašto varate?
Lady, nisi pratila, niko više od mene ne prezire pritisak društva i lažni moral... Ali ovde se ne postavlja pitanje morala... Barem ne samo njega.
Društvo je osudilo prevaru, to sam htela reći, kao što je osudilo ubistvo. I koliko god nas ta kočnica činila „neslobodnima“, moramo shvatiti da ipak za to postoji razlog.
Pretpostavimo da si u braku sa nekim ko razmišlja kao ti. Pretpostavimo da prevarom zaista nikome ne nanosiš zlo, tj. da se ti i suprug sasvim redovno „varate“, i da to ne smatrate prevarom, uopšte, dok ste jedno drugome najvažniji. E, sad, pretpostavimo da to postane neki model ponašanja (a o tome je tema, ili ne?). KAKO ĆE SE TO ODRAZITI NA PORODICU, kao osnovu društva?
Sećate li se ZaratRustrine teme o ženama koje biraju genetski podobne „mužijake“ za potomstvo?
Ovakvo stanje je direktan udarac na celokupnu mušku populaciju, potom i na žensku... I nije ovo fantaziranje, već realno sagledavanje svih opcija.
Dakle, postoji li ili ne postoji razlog da društvo osudi prevaru, čak i ako pređemo preko sopstvenih osećanja, i ako se oba supružnika to smatraju „prirodnim“?

Lucky Luck:Pogotovo ukoliko se uzme Murphyjev zakon u obzir. "Krishka hleba namazana marmeladom pashce na pod premazanom stranom na dole".![]()

Tacno, kod nas majka u 98% slucajeva dobija starateljstvo po defoltu... jer se smatra da je podobnija za uzgoj dece i da moze pruziti vecu ljubav i paznju nego muskarac... Toliko sto se tice pravde i ugrozenosti zena...lady U:ne znam koje su SILNE ali ja sam videla jednu: a to je da prevareni partner ima bolje sanse da dobije starateljstvo nad detetom, sto prosto nije tacno.

Pa da vidim tog koji bi smeo da me dirne... izujedale bi ga u momentu... 
Paradizo, poslednji put - ja tako nisam protumačila ovu temu. Protumačila sam je kao "poziv da opravdamo prevaru", tj. kao pitanje "ŠTA IMA LOŠE U PREVARI?".elenabg:Nekoga volite i opredelili ste se da bas s njim zivite u zajednici npr. i delite i dobro i lose ali kakve to veze ima sa seksom i vasim telom. Vase telo je samo vase i imate pravo valjda da s njim radite sta hocete.
A Lexa je insistirala na toj temi da je to nepravednoPetar_Pan:Tacno, kod nas majka u 98% slucajeva dobija starateljstvo po defoltu... jer se smatra da je podobnija za uzgoj dece i da moze pruziti vecu ljubav i paznju nego muskarac... Toliko sto se tice pravde i ugrozenosti zena...

Lexo zahebavas... masturbacija nije sex... A najbolja stvar je kad ja toliko uobrazim da sam najbolji tip na svetu zato sto ce me moja Desanka uvek voleti...Lexa:Postoji seks bez emocija, jedan dokaz je i masturbacija - zaljubljujete li se u Desanku?![]()

Nisi digla dva prsta onda... A mora da je bilo nesto na ZK, dge ne pratim...Lexa:A Lexa je insistirala na toj temi da je to nepravedno![]()
![]()
Pa se zaHebala![]()
Gde si bio onda da me braniš?![]()
:razz: 

Pa dobro, šta da ti kažem, tako je sa svima, svi bi da gledaju svoja posla, i sve je to lepo dok se ne postavi pitanje nekih radikalnih promena, a onda moramo gledati širu sliku. Izgleda da to ovde nije tema, a i da jeste niko nije voljan da razgovaraNico:Kako ce se odraziti na monogamnu, patrijarhalnu porodicu u kojoj se zna ko je gazda i uglavnom se zivi u lazi, iskreno, zabole me...
Za neku novu, demokraticniju i tolerantiju formu porodice, tesko da moze da ima narocito negativan uticaj. Ali opet, ljudi se razlikuju. Nije svima ni nukleusna porodica donela srecu u zivotu.
Drustvo treba da se bavi drugim stvarima, a ne moralnom osudom privatnih izbora pojedinaca (koji, realno, ne ugrozavaju druge toliko da je tu potrebna bilo kakva intervencija drustva).
, jerbo ima tri ćerke... E, nju već ne mogu da podnesem. Mnogo smo zatucani, to stoji, i kada bismo brinuli o tome šta svako misli uvek bismo se vraćali na priču "Svetu se ne može ugoditi"...Iznenadilo bi te koliko se njih ne bi složilo sa tobomPetar_Pan:Lexo zahebavas... masturbacija nije sex...

a jel ti u prirodi da umesto sto ces jesti prvu stvar koju nadjes na ulici, odes u restoran? ili citas poeziju? koristis kompjuter? oblacis se recimo..golo telo je prirodno, zar ne?
jel prirodno ici u skolu, gledati na sat, ici u bioskop?
po tvojoj postavci, ljudi su potpuno "neprirodni"...
u odnosu na sta ti meris prirodnost i neprirodnost? u odnosu na majmuna?
seskualni nagon jeste nagon kao sto je i glad, zedj...ali razmisli malo kako se odnosis prema ostalim nagonima...kako jedes? kako spavas? ne pokrijes se listom banane i zaspis na ulici kad ti se prispava...
isto tako, kad ti se priyebe, hoces odmah da se yebes sa kim bilo, jer je to pobogu nagon ko sto ti se kenya? pa mislim, ni kenyati neces istog momenta ako nisi pri wc-u
:shock: Ma zar postoji tako neko... Mislim koji bi se slozio sa mnom...Lexa:Iznenadilo bi te koliko se njih ne bi složilo sa tobom
:wink:

Niko mi nije odgovorio na pitanje – zašto varate?
Lady, nisi pratila, niko više od mene ne prezire pritisak društva i lažni moral... Ali ovde se ne postavlja pitanje morala... Barem ne samo njega.
Društvo je osudilo prevaru, to sam htela reći, kao što je osudilo ubistvo. I koliko god nas ta kočnica činila „neslobodnima“, moramo shvatiti da ipak za to postoji razlog.
Pretpostavimo da si u braku sa nekim ko razmišlja kao ti. Pretpostavimo da prevarom zaista nikome ne nanosiš zlo, tj. da se ti i suprug sasvim redovno „varate“, i da to ne smatrate prevarom, uopšte, dok ste jedno drugome najvažniji. E, sad, pretpostavimo da to postane neki model ponašanja (a o tome je tema, ili ne?). KAKO ĆE SE TO ODRAZITI NA PORODICU, kao osnovu društva?
Sećate li se ZaratRustrine teme o ženama koje biraju genetski podobne „mužijake“ za potomstvo?
Ovakvo stanje je direktan udarac na celokupnu mušku populaciju, potom i na žensku... I nije ovo fantaziranje, već realno sagledavanje svih opcija.
Dakle, postoji li ili ne postoji razlog da društvo osudi prevaru, čak i ako pređemo preko sopstvenih osećanja, i ako se oba supružnika to smatraju „prirodnim“?
Pa to znachi Isak Newton zayeb'o stvar, a ne Murphy?anakin:zato sto mu je ta strana teza...sila gravitacije tera namazanu stranu da padne prva, ne baksuz...![]()
Petar_Pan:Wow samo kad prelistam ovolike postove... odma pomislim ovo sad moram procitati...
Inace ove devojke stvarno imaju toliko energije da je ovde trose da je to nevidjeno... Prosto mi dodje da kazem "Govorim tiho i vodim Lexu, Anakin i Elenu" sa sobom... Pa da vidim tog koji bi smeo da me dirne... izujedale bi ga u momentu...
paradizo:isto kao sto je normalno da ce jedan od partnera, ako ista valja, nekad prevariti ovog drugog, znam da je to tesko nekome cuti, ali to je fakat danasnjice. Pa zar vi zene ne radite sve da budete ravnopravni sa muskarcima, niste vise u kuci sa djecom, radite i samostalne ste, to vam sve stvara uslove samostalnosti i samoodlucivanja, tako da je prevara neminovna, priznale vi to ili ne, samo je pitanje vremena, kad ce te to napraviti.
Ja govorim moje misljenje, i vjerovatno cu zbok toga biti osudjen od vas, ali u svjetu vise niko ne moralise na tu temu, nego se smatra normalnom.
mada izrazito postujem i cenim drugacije misljenje... Naravno ako su u pitanju ekstremi tipa a on privodi na svake 2 nedelje neke pijane srednjoskolke,ako niste neke *****-glumice kojim je to sasvim normalno,onda terajte tu budalu sto dalje od sebe...Ali,vi to verovatno vec znate,pa je i ovo sto govorim nepotrebno.....ali zaista sve je to individualno.