Сурогат мајчинство

Ja sam za, ali pod strogom zakonskom regulacijom, da bi se izbegle zloupotrebe.
Kao sto se za usvajanje moraju ispuniti odredjeni uslovi, tako bi trebalo biti i za surogat majcinstvo - u skladu sa svim onim sto se tokom tog procesa desava.

Ne treba biti dozvoljeno da surogat majka bude iz neke druge drzave, jer i tu moze doci do zloupotrebe.

to znaci da je pobedila prirodu..ima veliki broj primera da žene godinama nisu mogle da zatrudne pa se na kraju i to desilo
Кад је заиста природа у питању нема шансе да роди. Дакле, неразвијена материца, изостанак менструације. Све остало су проблеми који се могу решити.

Onda i vto ne treba...prc ...sta cemo sad

Surovo bioloski gledano niko ne treba da se razmnozava ako ne moze iz nekog med razloga, ni vto ni surogat ni nista
Ali sta cemo sa onom drugom stranom bilogije kad udari instinkt za razmnozavanjem i ta zelja pokrece ljude da se bore na sve nacine da se razmnoze, ne da usvoje, nego da rasire svoje gene
To su ti sad "borbe titana". Sa jedne strane losi geni ne treba da se sire, sa druge strane ne mogu da obuzdaju nagon

Onda imamo i jos jedan problem sa ovom tvojom konstatacijom - ne treba ni vakcine da imamo jer treba da umru svi koji ne bi preziveli te bolesti, da ne prenose lose gene, treba da ukinemo lekove pa da umremo od upale pluca ako smo "slaba karika"

Nama je medicina generalno koliko je pomogla toliko i odmogla, jer nam je uskratila prirodnu selekciju i nemamo vise prirodnu kontrolu nad razmnozavanjem, nemamo ni prirodnog neprijatelja da nam drzi pod kontrolom populaciju
To surogat majcinstvo je samo kap u vec moru medicinskih poduhvata kojima smo mi omogucili nezdravim jedinkama da rasire svoje lose gene
Tako da ne ide da se jedno koristi a drugo ukida pod parolom "priroda uskratila sa razlogom"
Ali VTO je igranje sa sopstvenim zivotom i zdravljem.
Vantjelesna pokazuje na sta je zena sve spremna da bi bila majka. Ali to je licna golgota.
Surogat je zrtvovanje druge zene da bi se izbjegla licna zrtva. Pod upitnim uslovima.
Zamisli zenu koja trazi od majke da ona rodi. Reci da tu nema emotivne ucjene.
I neko kaze kako je surogat svjesna svega.
Pa ljudi udju u vezu sa covjekom i kazu kako su izigrani, prevareni, izmanipulisani, kako nisu bili svjesni sta ih ceka...a ovdje cemo tvrditi da je neko potpuno svjestan i spreman na posledice. A kakve samo porodjaj posledice moze da ostavi.

ok je sve sto si napisala samo se nismo razumele..nisam rekla da je surogat majcinstvo protivprirodno vec da one žene kojima je priroda uskratila majcinstvo ne treba da idu protiv prirode ali isto tako ako one žele da se ostvare kao majke ok neka to rade ..sa tim da ja ne bih :)
Ok je da ti ne bi
Ne bih ni ja, barem sada tako mislim, ko zna sta nosi sutra, menjamo misljenja na razne teme kako godine promicu

Ps ovo boldovano je sinegdoha (ako se dobro secam definicijete stilske figure, neka me ispravi neko ako zna bolje)

Poslednja izmena:
Ali VTO je igranje sa sopstvenim zivotom i zdravljem.
Vantjelesna pokazuje na sta je zena sve spremna da bi bila majka. Ali to je licna golgota.
Surogat je zrtvovanje druge zene da bi se izbjegla licna zrtva. Pod upitnim uslovima.
Zamisli zenu koja trazi od majke da ona rodi. Reci da tu nema emotivne ucjene.
I neko kaze kako je surogat svjesna svega.
Pa ljudi udju u vezu sa covjekom i kazu kako su izigrani, prevareni, izmanipulisani, kako nisu bili svjesni sta ih ceka...a ovdje cemo tvrditi da je neko potpuno svjestan i spreman na posledice. A kakve samo porodjaj posledice moze da ostavi.
Moze i tako da se posmatta, slazem se
Ali primarna funkcija surogata je da se pomogne zenama koje ne mogu da iznesu plod, tipa ima zdrave jajne celije ali ostecena materica. I sta ce on, dzaba joj vto kad nema dobru matericu
E onda se surogat majcinstvo prosirilo i na druge grupe ljudi, medju kojima su i ovi koje ti opisujes, za njih se moze reci da iskoriscavaju druge
A sad je u povoju zbog lgbt populacije i njihovog "procvata" od koga cemo tek da najjebemo :lol:

Back