Сурогат мајчинство

e, to već ne znam..
ta osoba bi morala biti jedino moja rođena sestra, npr, da bih uopšte razmišlajla o tome
Ја сам била у тој ситуацији, и мислим да би и сестра пристала да то учини за мене, као што бих и ја за њу.

Ако је јајна ћелија моја и сперматозоиди мог мужа, како није моје дете?
Људи користе јако ружну реч за сурогат мајке, а то је инкубатор, али у неку руку оне заиста то и јесу, носе туђе дете у себи...

У тој ситуацији је твоје дете. Али има и кад је трудноћа таква да је сперма од мужа, а јајна ћелија од друге жене.

Ако је јајна ћелија моја и сперматозоиди мог мужа, како није моје дете?
Људи користе јако ружну реч за сурогат мајке, а то је инкубатор, али у неку руку оне заиста то и јесу, носе туђе дете у себи...
meni bi i dalje nedostajalo to što nije raslo u meni, tj sve one draži koje nosi trudnoća: iščekivanje i radost o saznanju da sam trudna, pa i te mučnine, pa prvi pokreti....

Знам, али рецимо да је законом дозвољено...да ту нема препрека.

Овде се то питање поистовећеју са мишљу да ЛГБТ лобира на ту страну како би могли "имати" децу. Па мислим да се због тога ништа не решава још увек.

У тој ситуацији је твоје дете. Али има и кад је трудноћа таква да је сперма од мужа, а јајна ћелија од друге жене.
Док смо били на испитивањима разним, размишљали смо о томе. Ако неко од нас не може да има децу, да ли бисмо пристали да чувамо дете које је само једног од нас...и одговор је био да, све док смо нас двоје заједно.

Овде се то питање поистовећеју са мишљу да ЛГБТ лобира на ту страну како би могли "имати" децу. Па мислим да се због тога ништа не решава још увек.
Да, то је друга страна медаље, али наша премијерка је већ пробила ту баријеру.

У последње време се много пише и прича о томе. Видим да се сада све већи број самаца одлучује на такав корак.
За тему заиста није важно да ли су те особе познате или не, занима ме да ли бисте ви лично пристале да будете сурогат мајка, или, да ли бисте желеле да на тај начин постанете мајке?
Ми смо се дуго борили да добијемо дете, у једном тренутку сам почела да размишљам о тој могућности, чак сам била спремна да питам сестру да ли би била сурогат мајка мом детету...на страну закони, да ли бисте и под каквим условима то учиниле?
Neprihvatljivo mi je u svakom slucaju.

Чак и да ти је то једини начин да добијеш дете?
Moj najveci strah je bio da necu imati djecu.
Ali nikada mi necebiti jasno kako nekome padne na pamet ideja da mu drugi rodi dijete.
Ili kao moja baba strina da trazi da odvede moju tetku.
Mogu da se lijecim, podrzavam usvajanje napustene djece ali ostalo ne.

Mama, zena koja me je rodila.
Ima li ovdje ista, sem tacke i zapete, a da nije tema neke moderne polemike.
Eto, moze i zapeta da trazi pravo da bude zarez.
Mama...a moze roditelj...da ne vrijedjamo neke
Zena...zasto zena, kad moze da rodi i zena koja se osjeca kao muskarac...bolje osoba
Rodila...darovala svoju jajnu celiju
Roditelj 1, osoba koja mi je darovala svoju jajnu celiju u cilju ostvarivanja uloge.

Mama, zena koja me je rodila.
Ima li ovdje ista, sem tacke i zapete, a da nije tema neke moderne polemike.
Eto, moze i zapeta da trazi pravo da bude zarez.
Mama...a moze roditelj...da ne vrijedjamo neke
Zena...zasto zena, kad moze da rodi i zena koja se osjeca kao muskarac...bolje osoba
Rodila...darovala svoju jajnu celiju
Roditelj 1, osoba koja mi je darovala svoju jajnu celiju u cilju ostvarivanja uloge.
Па није сигурно ни да је мајка увек жена која је родила.
Роди, па баци у контејнер.
Или да на усвајање.
Ко је том детету онда родитељ, онај ко је чувао, васпитавао, неговао, школовао, или онај ко је родио и оставио?
И то је вечита дилема.

Da bi se sprečila zloupotreba sirotinje i njenog tela da bi bogatašice izbegle rizik i sačuvale svoje telo, dozvolila bih sam u slučaju da ne može da iznese dete i da surogat to radi besplatno, (kao dobrovoljno davanje bubrega ili krvi) uz naknadu osnovnih medicinskih troškova.
Баш сад хтедох рећи, могу да замислим да неко роди тако дете из љубави, али због пара не разумем, знајући кроз шта и какве ризике пролази женско тело током трудноће.

Баш сад хтедох рећи, могу да замислим да неко роди тако дете из љубави, али због пара не разумем, знајући кроз шта и какве ризике пролази женско тело током трудноће.

Za pare ljudi melju ljude u mašini za mlevenje mesa, ubijaju im porodice, ti se pitaš kako neko preuzme rizik rađanja za pare.

Ali ja tu i najmanje krivim surogata, to su obično žene iz siromašnih zemalja ili društvenih slojeva. Nijedna normalna to ne bi radila, osim iz ljubavi prema sestri, ćerki, ajde prijateljici. Otvara pitanje zloupotrebe i prebacivanja odgovornosti na sirotinju bez svesti, vaspitanja, zaštite, po principu: sama si pristala, šta oćeš.

baby eating GIF

Da bi se sprečila zloupotreba sirotinje i njenog tela a sve da bi bogatašice izbegle rizik i sačuvale svoje telo, dozvolila bih sam u slučaju da ne može da iznese dete i da surogat to radi besplatno, (kao dobrovoljno davanje bubrega ili krvi) uz naknadu osnovnih medicinskih troškova.
Да, то су услови под којима и треба да се ради. Без злоупотребе у било које сврхе.

Back