Сурогат мајчинство

mina68

Никад нећеш одрасти, мали весељаче
VIP
Poruka
63.764
У последње време се много пише и прича о томе. Видим да се сада све већи број самаца одлучује на такав корак.
За тему заиста није важно да ли су те особе познате или не, занима ме да ли бисте ви лично пристале да будете сурогат мајка, или, да ли бисте желеле да на тај начин постанете мајке?
Ми смо се дуго борили да добијемо дете, у једном тренутку сам почела да размишљам о тој могућности, чак сам била спремна да питам сестру да ли би била сурогат мајка мом детету...на страну закони, да ли бисте и под каквим условима то учиниле?

Pa treba drzava da odvoji sredstva i da se lepo ustanovi rang lista prijavljenih muskaraca i da im se to isfinansira...

Nije to dotacija od 10000e za kupovinu elektroautomobila ili 30 000e za kupovinu prvog stana na babino ime...ovo su ozbiljne zivotne stvari...

Nek bude svake godine po 3000 samaca obuhvaceno ovim programom , pa da zivne Srbija...a ne Dubai....kako se sada resava problem radjanja dece..

Тема, заправо, није о самцима, више је о самом концепту сурогат мајчинства.
Самци су нека друга категорија, ту би већ могло да се потегне и етичко питање.

Ево, питање и за мушкарце, да ли бисте волели да на тај начин постанете отац рендом детету, знате да негде постоји, али не знате ни како изгледа, ни како живи... Да ли би вас копкало да сазнате, или бисте просто били срећни што га је нека жена толико желела и што знате да је вољено, а ви сте у томе помогли?

Питање би било смислено поставити пре 50 година, данас... У мом окружењу већ има неколико жена које су из каталога одабрале очеве својој деци. Кад је већ тако, логично је да и мушкарци имају неку сличну опцију. Да се остваре као родитељи без да морају имати жену поред себе.

Уосталом, како медицина и наука напредују, којом брзином... Не би ме чудило да за 10/20/30 година више не буде нужно да дете буде у људској материци.

Питање би било смислено поставити пре 50 година, данас... У мом окружењу већ има неколико жена које су из каталога одабрале очеве својој деци. Кад је већ тако, логично је да и мушкарци имају неку сличну опцију. Да се остваре као родитељи без да морају имати жену поред себе.

Уосталом, како медицина и наука напредују, којом брзином... Не би ме чудило да за 10/20/30 година више не буде нужно да дете буде у људској материци.
Не правим ја поделу на мушкарце и жене, самац је самац, тема је да ли би нека од нас била сурогат мајка, или да ли би желела да на тај начин постане мајка?

Не правим ја поделу на мушкарце и жене, самац је самац, тема је да ли би нека од нас била сурогат мајка, или да ли би желела да на тај начин постане мајка?

Нисам женско, али не бих волео да моја ћерка икад буде у ситуацији да чини нешто тако.

ne
niti bih pristala da budem surogat majka,(pod pretpostavkom da imam zadovoljavajući broj godina) ni za kakve pare
nije da mi pare ne trebaju, ta količina novca bi rešila mnoge moje životne probleme
jer bih se vezala za tu bebu, koju bi mi oduzeli
kao da prodajem sopstvenu bebu :eek:
Ја бих пристала, али не за паре, већ да учиним рођаки или пријатељици која не може да изнесе трудноћу.
То је диван и несебичан чин.
За паре и ја мислим да не бих.

....niti bih da mi surogat majka rađa bebu
ako ne bih mogla da imam svoje, pre bih usvojila
Али то јесте твоја беба, само не расте у твојој материци, јер ти не можеш да изнесеш трудноћу из неког разлога...

1712147638239.png

Ја бих пристала, али не за паре, већ да учиним рођаки или пријатељици која не може да изнесе трудноћу.
Slažem se Mina. Ne bih ni ja pristala zbog novca.
Razumem žene i muškarce koji na taj način dobiju dete, to im je sigurno poslednja opcija. Ne verujem da se lako odluče na to.
Roditelj je pre svega onaj koji odgaja dete, pruža mu ljubav, pažnju, za njega diše i živi. ♥️

Ту већ имам озбиљну дилему. Личи на бизнис, а родитељство би могло да буде све, само то не.

У Србији је забрањено сурогат мајчинство, али никог не спречава да исто одавде организује у Чешкој или Русији.

nisam sigurna da li bih je doživljavala kao svoju
sa usvojenim deteom je drugačije
od starta mu se servira činjenica da je usvojeno
Ако је јајна ћелија моја и сперматозоиди мог мужа, како није моје дете?
Људи користе јако ружну реч за сурогат мајке, а то је инкубатор, али у неку руку оне заиста то и јесу, носе туђе дете у себи...

e, to već ne znam..
ta osoba bi morala biti jedino moja rođena sestra, npr, da bih uopšte razmišlajla o tome

У Србији је забрањено сурогат мајчинство, али никог не спречава да исто одавде организује у Чешкој или Русији.
Знам, али рецимо да је законом дозвољено...да ту нема препрека.

Back