Suprotnosti se privlace?

• Začetnik teme Začetnik teme Jacob
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
ma, projektujes, nezna i krhka dusice:D

ugrubo trebalo bi da su slicni. recimo slican socijalni milje, inteligencija, moralnost, senzibilitet...
a u tim okvirima da postoje razlike koje su onda interesantne i daju dinamicnost tom odnosu, mogucnost da se ljudi upoznaju, razumeju jedno drugo, prevazilaze premostive razlike.
palo mi je sad na pamet da bi u vrlinama trebalo da budu slicni, a u "nedostacima" da nadopunjuju jedno drugo. cini mi se da ne ide kad dvoje imaju slicnu manu ili osobinu koja im smeta kod sebe. onda im smeta i kod partnera.

ma, projektujes, nezna i krhka dusice:D

ugrubo trebalo bi da su slicni. recimo slican socijalni milje, inteligencija, moralnost, senzibilitet...
a u tim okvirima da postoje razlike koje su onda interesantne i daju dinamicnost tom odnosu, mogucnost da se ljudi upoznaju, razumeju jedno drugo, prevazilaze premostive razlike.
palo mi je sad na pamet da bi u vrlinama trebalo da budu slicni, a u "nedostacima" da nadopunjuju jedno drugo. cini mi se da ne ide kad dvoje imaju slicnu manu ili osobinu koja im smeta kod sebe. onda im smeta i kod partnera.

Аха. Лепо речено.

Ја сам више од тих "смирених"... али лагао бих када бих рекао да у себи немам и ђавола, и авантуристу. Овог првог свесно убијам, и то ме понекад смори и исцрпи... док овај други као да спава више него што би требало. Волим жене мало динамичније од мене, јер су ми забавне и стимулишу ме, али када је та разлика превелика... обично изађе као лоша комбинација.
u gotivno, ne moram ni da pisem bilo sta...

cini mi se da ne ide kad dvoje imaju slicnu manu ili osobinu koja im smeta kod sebe. onda im smeta i kod partnera.
au da, retki su ljudi koji tolerisu sopstvene mane kod drugih ljudi...

@tema: da bre, sve se privlaci ! svi smo slicni na nekom nivou...

ma probala ja i sa suprotnim i sa slicnim...kraj identican....mislim da to nema veze sa zivotom, jeste suprotno zanimljivo ali nemam nameru da isterujem svoje non stop i za svaku sitnicu...isto tako smor bi mi bio vrlo slican....jedno znam...privlaci me onaj koji ne pada na moje stoseve stalno i uvek....koji zna da se izbori samnom....ali, za koga sam sigurna da mi je privrzen....pa bio on slican ili razlicit meni....

Back