Suplementi

• Začetnik teme Začetnik teme pop80
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Inače, i ta firma kad im tražiš ašvagandu od 500, pokušava da ti uvali neku slabiju za iste pare.
Ne znam zašto, ali kod njih su svi suplementi jeftiniji.
Znam da sin tamo uzima one tablete za intolerantne na laktozu i kaže da su bolje i duplo jeftinije od onih u apotekama.

ja nisam ni pogledao koja je ašvaganda.. samo sam video da je preporučena doza jedna tableta dnevno i da ima 90 tableta..
1700 din za 3 meseca.. video sam da mi je ok cena i kupio..

gledam onog Strongmena, lik pije 12 tableta svaki dan..msm da je to preterano a možda je i ok

protein , kretain, omegu, magnezijum, vitamin D, vitamin K, cink, selen, magnezijum, berberin.. te sam zapamtio a ima još

gledam onog Strongmena, lik pije 12 tableta svaki dan..msm da je to preterano a možda je i ok

protein , kretain, omegu, magnezijum, vitamin D, vitamin K, cink, selen, magnezijum, berberin.. te sam zapamtio a ima još
Zavisi kog su kvaliteta najviše.
Bolje je ne piti ništa nego bilo šta, osim ako je eventualno iz zdravstvenih razloga nešto neophodno.

ja bas ne pijem 12 svaki dan, ali jesam rekorder po stazu, i po tome sta sam sve kupovao i pio, a da ne vredi, sigurno ne bih bacao pare, mada od skora nailazim i na prevarne sajtove, znaci pakuju brasno ili zelatin u kapsule, i prodaju za masne pare!

znaci, sad zimi, grlo grebucka, ljudi kazu bili bolesni, a ja drmnem c vit 500mg i to i ujtro i uvece, ali ester c jer je blag za stomak, i d od 5000 iu, i naravno ne uzimam bolovanje, grlo se stegne i zaceli, a to znaci da deluju... zezale me desni, izmedju dva zuba, navla/plomba hrana se zavlaci i zapaljuje se, drmnem c vitamin i prodje... bole me koske, umorne noge, drmnem c viotamion, ali liposomalni, i prodje, znaci da vrede svaku paru i ovi najskuplji

ko ne pije c vitamin on nema zube, a ja imam i 2 umnjaka sa 55 g.

kad pomenu omegu3, umesto nje uzimam sad KRILL OIL 2000 mg, dupla jacina EPA/DHA
CINK 15 MG, SELEN 100 mcg kroz bilo koju multi formulu, osim ako ne zaboravim
magnezijum, bila je i tema, ima vise formula...

turmeric 95% standardizovan ekstrakt, ali njega stavljam i u jela kao zacin, isto je super, i ja ne uzimam aspirin nikada, samo pojacam turmeric

danas sam gutnuo alfalfa i olive leaf extract, ali najjaci 50:1

sta god te zanima, pitaj, asvagandu je zena ili cerka kupovala, imam i nju, ali je ne pijem, a sto se tice proteina, kupujem pecurke redovno i mesojed sam, a krenuo sam i barena jaja da drmam, mada imaju i testenine na bazi proteina, npr, RED LENTIL, biljni proteini, pise na kutiji 25 grama na 3.5 unce, sto je 100 grama

Poslednja izmena:
nekad sam bila stava da je suplementacija nepotrebna ukoliko se pravilno hraniš
i mislila sam da se pravilno hranim
dok se nisu desili dibalansi
sad veoma blagonaklono gledam na suplementaciju i uzimam je
ne uvek isto, ali je spisak sledeći
NMN + resveratrol 250mg
MSM
kalijum
Mg bisciglinat
C 1000
D3 2000 - 4000IJ
K2
Cink
Biotin
Kolagen
Ašvagandu
40gr proteina

Ašvagandu, ali 500 ili više mg
Inače, i ta firma kad im tražiš ašvagandu od 500, pokušava da ti uvali neku slabiju za iste pare.

Kod ašvagande (a to u principu važi i za druge suplemente lekovitih biljaka) se "jakost" - kvalitet ne gleda tako da uzimaš one sa najvećom nominalnom količinom praha biljke u 1 kapsuli (ovo tvoje 500 mg i sl.) već treba gledati količinu AKTIVNE/delujuće supstance tj. treba tražiti tzv. standardizovane ekstrakte - kod kojih je naveden % AKTIVNE materije...

Kod ašvagande se te aktivne supstance valjda zovu vitanolidi (kod drugih biljaka su to neke druge supstance) te treba gledati da li konkretni suplement ašvagande uopšte ima naveden % vitanolida na deklaraciji i, ako ima, onda vidiš gde dobiješ najviše vitanolida po najpovoljnijoj ceni.

Npr. - suplement koji sadrži prividno "moćnih" 500 mg ašvagande ali npr. 2% vitanolida (ili vatanolide uopšte ne spominju tj. zapravo ih i ne sadrži) je lošiji od onog koji sadrži prividno "skromnijih" 300 mg ašvagande ali je standardizovan na 5% vitanolida... jer prvonavedeni ima 10 mg aktivne/lekovite supstance a ovaj drugi 15 mg aktivne supstance - vitanolida u 1 tableti

Poslednja izmena:

Back