Suocavanje sa prosloscu

FataMorgen

Legenda
Poruka
64.174
Nekadašnjim glasačima Slobodana Miloševića po 100 evra
mas-300x225.jpg
Mas: Nije sramota priznati i uzeti 100 evra

BEOGRAD, 12. novembar 2010, (Njuz) – Redakcija Njuza je pre tri dana došla do informacije da će Ambasada Savezne Republike Nemačke u Beogradu uskoro početi da isplaćuje po 100 evra svakom državljaninu Republike Srbije koji uspe da dokaže da je bar jednom u periodu između 1990. i 2000. godine glasao za Slobodana Miloševića.
Da nije samo reč o glasinama saznali smo od njegove ekselencije Ambasadora SR Nemačke u Srbiji, gospodina Volframa Masa. Naime, Mas nam je u telefonskom razgovoru potvrdio ovu informaciju.

- Bundestag je doneo odluku da u cilju dalje demokratizacije i približavanja Evropskoj Uniji, Republici Srbiji pomogne da se suoči sa svojom prošlošću – kaže Mas.

- Na predlog kancelarke Angele Merkel, nemački parlament je u ovu svrhu odobrio trista pedeset miliona evra – naglasio je Mas. On je takođe rekao da će građani Srbije shvatiti da se na ovaj način suočavaju sa prošlošću i da počinju sa priznavanjem svojih grešaka. Nagrada bi ih mogla podstaći da priznaju i neke druge greške počinjene u periodu od 1990. do 2000. godine.

Da bi građani Srbije ostvarili svoje pravo dovoljno je da svaki bivši glasač sa sobom povede dva sugrađanina koja će pod zakletvom svedočiti da su uslovi za dobijanje nagrade ispunjeni. Osim ovog glavnog uslova, potrebno je poneti ličnu kartu ili pasoš i dostaviti broj računa na koji bi novac mogao da bude uplaćen. Ambasador je napomenuo i da svaki glasač ima pravo da dobije samo jednom ovu nagradu, čak i ukoliko je glasao za Slobodana Miloševića tri puta na istim ili različitim izborima.

Ova vest je među boljim poznavaocima političkih kretanja već poznata neko vreme. Naime, Srđan Bogosavljević, direktor agencije za istraživanje javnog mnjenja „Stratedzik Marketing“ nam je potvrdio da su već uradili preliminarna istraživanja.

- Stratedžik marketing je nakon 2000. godine u par navrata radio istraživanja na temu „da li ste ikada glasali za Slobodana Miloševića?“ i rezultati su bili iznenađujući. Naime, pozitivan odgovor na ovo pitanje nije prelazio okvire statističke greške. Tek nešto manje od 2% ispitanika je reklo da je glasalo za Slobodana Miloševića iako se zna da je na izborima 1990. Milošević dobio 3 285 799 glasova. Broj glasova je nakon tih izbora bio u stalnom opadanju – izjavio je Bogosavljević.

Ivica Dačic, potpredsednik vlade Republike Srbije, ministar unutrašnjih poslova i predsednik Socijalističke Partije Srbije je potvrdio da poseduje informacije da je vest tačna.

- Konačno se pokazalo da je glasanje za Slobodana Miloševića bila ispravna odluka. Takođe bih želeo građanima Srbije da poručim da i dalje ostanu na dobrom putu i glasaju i na sledećim izborima za Socijalističku Partiju Srbije, jer nikad se ne zna kada će vam se to isplatiti – zaključio je Dačić

Igor Weimer
Njuz je fenomenalna kreacija :klap::klap::klap:
 

Back
Top