Sunce se gasi, dolazi novo ledeno doba!?

Seprtlja

Aktivan član
Poruka
1.849
novo-ledeno-doba-150x150.jpg

Rezultati Američkog astronomskog društva šokirali su svet: Sunce neočekivano ulazi u ciklus mirovanja, preti nam ledeno doba!

Na konferenciji Američkog astronomskog društva koja se održava u Nju Meksiku objavljeni su iznenađujući rezultati najnovijih studija o Suncu. Umesto da jača, kako se očekivalo, aktivnost naše zvezde će narednih godina znatno slabiti, što će na Zemlji izazvati – mini ledeno doba!

- Ovo je neverovatno i potpuno neočekivano! Činjenica da su tri potpuno različite studije ukazale na isti zaključak snažan je pokazatelj da se ciklus Sunčevih pega bliži hibernaciji – kaže Frenk Hil iz Nacionalnog solarnog opservatorijuma u Novom Meksiku.

Astronomi proučavaju ove tajanstvene pege jer njihov broj i učestalost služe kao pokazatelj Sunčeve aktivnosti. Sada upozoravaju da sledi period najmanje aktivnosti Sunca, kakva nije zabeležena još od sedamdesetogodišnjeg perioda, između 1645. do 1715. Tada Sunce gotovo uopšte nije imalo pega, što je rezultiralo malim ledenim dobom. U prošlosti su ledena doba trajala oko 70.000 godina, ali nisu bila jednolična.

Unutar svakog su postojala razdoblja malog otopljavanja i zahlađenja, kažu stručnjaci.

Iako iz naše perspektive izgledaju sićušno, Sunčeve pege su ogromne – čak do 50.000 kilometara u prečniku, a ponekad i šire, recimo, od Neptuna. Naučnici su izračunali da ciklus Sunčevih pega traje 11 godina. Trenutno se naša zvezda nalazi u 24. ciklusu otkad traje posmatranje Sunca.

Evropa će biti okovana ledom?!

Hrvatski akademik Vladimir Paar, profesor na zagrebačkom PMF, upozorio je prošle godine svetsku javnost da se spremi za ledeno doba, jer ga je nemoguće izbeći! Njegov stav nije naišao na podršku ostalih stručnjaka iz ove oblasti. On je tada rekao:

- Čovečanstvo treba da počne da se priprema za ledeno doba. To znači da će veliki deo Evrope biti pod ledom: Nemačka, Poljska, Francuska, Austrija, Slovačka, dobar deo Slovenije… Ogroman deo mora biće pokriven večnim ledom, što znači da ćete kopnenim putem moći da stignete od Hrvatske do Irske. Severno i Baltičko more neće postojati!

Pogledajte prilog 198983

Rezultati Američkog astronomskog društva šokirali su svet: Sunce neočekivano ulazi u ciklus mirovanja, preti nam ledeno doba!

Na konferenciji Američkog astronomskog društva koja se održava u Nju Meksiku objavljeni su iznenađujući rezultati najnovijih studija o Suncu. Umesto da jača, kako se očekivalo, aktivnost naše zvezde će narednih godina znatno slabiti, što će na Zemlji izazvati – mini ledeno doba!

- Ovo je neverovatno i potpuno neočekivano! Činjenica da su tri potpuno različite studije ukazale na isti zaključak snažan je pokazatelj da se ciklus Sunčevih pega bliži hibernaciji – kaže Frenk Hil iz Nacionalnog solarnog opservatorijuma u Novom Meksiku.

Astronomi proučavaju ove tajanstvene pege jer njihov broj i učestalost služe kao pokazatelj Sunčeve aktivnosti. Sada upozoravaju da sledi period najmanje aktivnosti Sunca, kakva nije zabeležena još od sedamdesetogodišnjeg perioda, između 1645. do 1715. Tada Sunce gotovo uopšte nije imalo pega, što je rezultiralo malim ledenim dobom. U prošlosti su ledena doba trajala oko 70.000 godina, ali nisu bila jednolična.

Unutar svakog su postojala razdoblja malog otopljavanja i zahlađenja, kažu stručnjaci.

Iako iz naše perspektive izgledaju sićušno, Sunčeve pege su ogromne – čak do 50.000 kilometara u prečniku, a ponekad i šire, recimo, od Neptuna. Naučnici su izračunali da ciklus Sunčevih pega traje 11 godina. Trenutno se naša zvezda nalazi u 24. ciklusu otkad traje posmatranje Sunca.

Evropa će biti okovana ledom?!

Hrvatski akademik Vladimir Paar, profesor na zagrebačkom PMF, upozorio je prošle godine svetsku javnost da se spremi za ledeno doba, jer ga je nemoguće izbeći! Njegov stav nije naišao na podršku ostalih stručnjaka iz ove oblasti. On je tada rekao:

- Čovečanstvo treba da počne da se priprema za ledeno doba. To znači da će veliki deo Evrope biti pod ledom: Nemačka, Poljska, Francuska, Austrija, Slovačka, dobar deo Slovenije… Ogroman deo mora biće pokriven večnim ledom, što znači da ćete kopnenim putem moći da stignete od Hrvatske do Irske. Severno i Baltičko more neće postojati!

Investirajte u Srbiju.

Nekretnine i poljoprivreda ......:super:

историја Земље је прошарана апокалиптичним догађајима који су пре редовност него изузетак

то што живимо у једном мирном периоду између два апокалиптична догађаја, којих тек постајемо свесни, не би требало да нам даје лажну наду како се ето то вероватну неће десити нама

:mrgreen:
Ma nećemo umrijeti ni od jednog ni od drugog, već od starosti.
:sad2:
Odavno su razotkriveni likovi koji su za dobru lovu podržavali "zatopljenje".
Dok nisu istraživači širom svijeta bušili ledene kore.
Pa su našli ono što svaka budala zna.
Dokaze o ciklusima,jer led ima "godove" slično stablima.
Naravno, govorim o ledu na Grenlandu i Antarktiku.
Bilo je MNOGO toplijih perioda, kao prije hiljadu godina, postoje podaci.
Postoje i ostaci antičkih vinograda u Škotskoj, Norveškoj i Irskoj.
Pa nije sav narod crkao na Balkanu od vrućine.
Takođe postoje ostaci sabljozubih tigrova i mamuta po južnoj Evropi.
Pa nisu se svi posmrzavali po Evropi.
Koliko puta treba učiti besposlene klince?
Mnogo puta. Stalno. Tako i sebe podsjećamo.
:mrgreen::mrgreen::mrgreen:

Kada su oni bilmezi, praljudi, skontali kako da im se guzce ne smrznu, tako ću i ja bogme. Za ostale me boli srednji ekstremitet (Piton), svako ima tintaru, neka je konačno nauči rabiti.

Prvo, oni nisu znali za siguran seks, pa se nisu ni krkali sve u 16 da ne bi kinderi na svet došli i odmah se smrzli a i gladovali. Mislim, sve sise preživelih su imale mleko, ali u prahu, ledenom prahu..

Iz toga proistiće da mi, koji znamo kada treba priglavku navući i izvaditi "usb stik iz hub-a" moramo što više da se krešemo za vreme ledovine, jerbo to stvara toplotu, skida salo sa mog stomaka, jača mi srce i ćini da se osećam dobro.

Dakle, kandidatkinje treba da ispunjavaju sledeće uslove, da bi bile uz mene prilikom ledenog doba:

1. Da nisu razmaženo tatino "zlato", da znaju vatru naložiti, krzna pasa lutalica sušiti i štaviti i od toga pristojnu odeću i obuću praviti
2. Da ne budu ljubomorne na ostale žene i devojke iz mog plemena, zagrevanje pod krznima će da bude organizovano po principu "kružnog toka", znači, jednom u pet dana.
3. Da ispunjavaju minimum estetske kriterijume: Ne smeju biti debele, nosate, ćelave i ružnjikave; da imaju skladne proporcije i malo veće grudi (nije uslov) tako da mogu glavu na mekano da spustim prilikom spavanja.
4. Da imaju barem malo inteligencije, tako da ih mogu naučiti upotrebljavati pojedine vrste vatrenog oružja i noža, orijentaciji i spremanje kerećeg mesa da ima ukusa.

Tako...
Zauzvrat, garantujem preživljavanje ledenog doba i konstantno zagrejavanje pod krznima.

Aplikacije sa fotografijama i kratkom biografijom na PP. Hvala.

Ja mislim(a ako je tacno jedva cekam da vidim pingvine a da ne putujem daleko :) )
da ce se zemlja zalediti jer mi stariji pricaju uvek kad im kazem da je mnogo vruce da je kad sam se ja rodio i pre toga bilo preko 45 stepeni a koliko znam sad je u Srbiji najtoplije bilo kad je bilo oko 35 stepeni...
Ovo je moje misljenje i ne zelim raspravu

Back