Quantcast

Sumrak fudbalskih zvezda

banelup

Gost
Poruka
28
I tako prodje još jedno svetsko prvenstvo u fudbalu, a ja ću se usuditi da ga prokomentarišem iz ugla jednog običnog fudbalskog navijača:
Dobili smo novog, /ali baš novog/, osmog po redu svetskog prvaka – Španiju! Kapa dole, apsolutno zasluženo. U kvalifikacijama sve pobede, na završnom turniru samo jedan poraz i to na samom startu, dok se još nisu zagrejali. :) Medjutim, mislim da će ovo svetsko prvenstvo ostati upamćeno i po tome što smo doživeli potpuni krah ili ti sumrak najsjajnijih fudbalskih zvezda kao što su Kristijan Ronaldo, Lionel Mesi, Vejn Runi, Kaka, Robinjo, Tijeri Anri, Didije Drogba... Dakle fudbalske zvezde koje na tržistu vrede toliko da nam se zavrti u glavi kada se te cifre pomenu, trebale su da obeleže ovo svetsko prvenstvo, da igrom i golovima potvrde svoju fudbalsku veličinu a nama navijačima pruže očekivano zadovoljstvo. Umesto toga oni su se uklopili u fudbalsko sivilo svojih reprezentacija i svi zajedno postigli tek 2-3 gola!!!??? Bruka. Da postoji sindikat svetskh fudbalskih zvezda morao bi javno da nam se izvini. U čemu je bio njihov problem? Loša lopta Džabulani, mekani afrički tereni, tvrdi protivnički igrači, ili im vuvuzele udarile u uši...? Verovatno ćemo ostati bez pravog odgovora na ova pitanja, ali bar možemo da slutimo. Prošla su vremena kada se fudbal igrao iz zadovoljstva i patriotizma.
 

BLAJBI

Stara legenda
Poruka
95.954
Fudbal se na tim visinama ne igra.

Fudbal se ODRADJUJE.

Kada si video kako Holandjani placu nakon izgubljenog meca, nisu oni plakali iz patriotizma, vec sto nece svaki dobiti po milion dolara sto pripada svim igracima pobednicke ekipe od FIFE
 
Top