"Šule zove NATO!" Javi se! Javi se!

Treba li nam NATO na kosovu?

  • Da

  • Ne


Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.

strahinja_ks

Obećava
Banovan
Poruka
94
Ministar odbrane Srbije Dragan Šutanovac pozvao je ministre odbrane zemalja članica NATO-a da spreče svaki pokušaj destabilizacije na Kosovu i Metohiji, da kontrolišu situaciju na terenu i očuvaju bezbednost svih građana, a posebno onih srpske i nealbanske nacionalnosti.

U pismu ministrima odbrane zemalja NATO-a koje je uputio pred njihov jučerašnji sastanak u Briselu, on je istakao da se Srbija u potpunosti oslanja na obećanja zvaničnika NATO-a da će Kfor odlučno reagovati na svaki postupak koji bi ugrozio stabilnost i da će štititi sve stanovnike Kosova i Metohije.

Šutanovac je u pismu u koje je uvid imala
agencija Beta, istakao da će Srbija i njene snage bezbednosti 'učiniti sve što je u njihovoj moći, uključujući i primenu najoštrijih mera radi očuvanja mira i stabilnosti na jugu centralne Srbije, u slučaju eskalacije krize'.

On je ministrima zemalja članica NATO-a poručio da je uspešno rešavanje pitanja Kosova i Metohije najvažnije za bezbednost i trajni mir u regionu, što je i od najvećeg značaja i ključni uslov za prosperitetnu budućnost.

Šutanovac je istakao da Srbija 'u trenutku velike neizvesnosti u procesu pronalaženja sporazumnog rešenja budućeg statusa Kosova i Metohije', ostaje duboko posvećena očuvanju mira i stabilnosti u regionu, kao i da zakonito brani svoj suverenitet i teritorijalni integritet u političkom procesu pregovaranja i međunarodnog prava.

'Srbija nastoji da svi koji su uključeni u proceš rešavanja pitanja Kosova i Metohije ostanu usredsređeni i da se čvrsto pridržavaju osnovnog stava da konbačna odluka o budućem statusu pokrajine mora da bude prihvatljiva za obe strane. Neophpodno je da svako delovanje koje bi moglo da ugrozi takav ishod bude sprečeno', naveo je minister odbrane Srbije.

On je poručio da će Vojska Srbije i dalje sarađivati sa Kforom, kao jedinim snagama nadležnim za bezbednost na Kosovu i Metohiji i izrazio spremnost da ponudi svaku pomoć i podršku koja bi mogla da bude potrebna međunarodnim snagama u unapređenju bezbednosti, a u najboljem interesu za sve.

Šutanovac je ministrima poručio da odgovornost za krajnji ishod 'ovog zaista osetljivog procesa' ne snose isključivo zemlje u regionu, već i međunarodna zajednica koja je intenzivno angažovana od samog početka.

Šutanovac je naveo da piše kao minister odbrane zemlje koja 'ostvaruje potpunu civilnu i demokratsku kontrolu nad svojom vojskom, koja je partner NATO-u kroz Partnerstvo za mir i koja je duboko posvećena očuvanju vrednosti evropske i evroatlanske zajednice, i iznad svega vrednostima međunarodnog prava i UN'.

Dodao je da se obraća ministrima odbrane zemalja NATO-a koji imaju pravo da donose odluke u okviru uloge NATO-a i Kfora 'u suočavanju sa rastućim tenzijama i periodom nesigurnosti'.
 

UbicaDecijegaLica

Aktivan član
Banovan
Poruka
1.071
Ne moras nista da nam das, jel fer? I necemo da vas napadnemo breeee:lol::lol:

Zapamti sta si obecao :D ;)

Srbija ima stolicu u UN-u, a KiM je nikad nece imati dok joj Srbija "NE DA" ;)
Zbog UN-a nece biti jednostranog priznanja ni presedana u svetu.
Zbog toga siptari nece moci imati NEZAVISNOST,
Zbog cega?
Pa zbog srba i Srbije, jer im nedaju :D

Opet da te priupitam :) .... hocete napasti ako vam ne damo ? ;) :P :D
 
Da biste mogli da kreirate nove teme, trajno koristite svoje ime i ne pogađate stalno slike - kliknite ovde da se registrujete.

Top
  Blokirali ste reklame
Dragi prijatelju, nemojte da blokirate reklame - isključite Ad Blocker na Forumu, jer će tako mesto vaših susreta na Krstarici ostati besplatno za korišćenje.