Сукоби полиције и демонстраната у Бриселу

frootsman

Buduća legenda
Poruka
25.505
.
Сукоби полиције и демонстраната у Бриселу

06. новембар 2014.

Најмање дванаест полицајаца и више десетина демонстраната је повређено у данашњим сукобима током масовних протеста против владиних мерс штедње у Бриселу

Tan2014-11-6_19112237_0_620x0.jpg


Најмање дванаест полицајаца и више десетина демонстраната је повређено у данашњим сукобима током масовних протеста против владиних мерс штедње у Бриселу.

Полиција је употребила водене топове и сузавац након што је део масе од преко 100 000 људи почео да преврће аутомобиле и разбија радње током данашње протестне шетње у главном граду Белгије.

Демонстрације су сазвали водећи белгијски синдикати и лево оријентисане странке како би принудили владу да одустане од намере да повећа старосну границу за одлазак у пензију на 67 година и либерализује тржиште рада.

Протестна шетња кроз центар града, у којој су учествовали радници из целе земље, се већим делом одвијала мирно док групе радикалних демонстраната нису почеле да нападају полицију и праве барикаде од преврнутих возила.

Сукоби су били ограничени на јужни део града, а полиција за насиље криви лучке раднике из Антверпена и екстремне левичарске групе.

Демонстранти су током данашње шетње носили транспаренте са натписима "Даље руке од наших права" и "Рад до 67? Нема шансе!".

Tan2014-11-6_19152555_0.jpg


Синдикати су најавили нове протесте, а за 15.децембар је заказан генерални штрајк.

http://www.novosti.rs/вести/планета.479.html:518386-Sukobi-policije-i-demonstranata-u-Briselu

Шта ће сад америчке пудлице из Брисела? Пошто су поделили грађане ЕУ на "екстремне десничаре" и "екстремне левичаре", није преостао нико да подржава њихову сулуду политику. Да ли ће да мењају свест или читаве народе?

.
 
Мораће поново шибање на улицама, крв, разлупане главе, грађански ратови, можда и нешто веће, да се живот згажен корпоративним фашизмом врати у неку нормалу.

Није то корпоративни фашизам. То је демократија и највеће европске вредности.
 

Back
Top