Sukob usred snimanja filma "Košare", iza svega stoji NATO?

nesko101

Elita
Poruka
15.700
Sukob usred snimanja filma "Košare", iza svega stoji NATO?

Beograd -- POKS ocenio da sukob producenata, reditelja i scenariste filma "Košare", usred snimanja filma, predstavlja pokušaj NATO lobista da menjaju istoriju.

1598277331885.png


U tome kažu, podržavaju stav komandanta odbrane Košara 1999. godine, pukovnika u penziji Ljubinka Ðurkovića, koji je, podsećaju, kao nestranačka ličnost, bio prvi na listi koalicije Za kraljevinu Srbiju na nedavno održanim parlamentarnim izborima.
Predsednik POKS Žika Gojković istakao je da film "Košare" nije običan film, već mora biti na filmskom platnu ovekovačena slava heroja Košara i putokaz za buduće generacije kako se voli i brani otadžbina.
"Duže od 20 godina čekamo ovu priliku, a sukob filmske ekipe i prekid snimanja, već baca senku na ovo istorijski važno delo naše kinematografije. ''Košare'' će biti poput udžbenika istorije Srbije, i država mora da zaustavi sve pokušaje da se heroji i bitka omalovaže i obesmisle", rekao je Gojković, a navodi se u saopštenju POKS-a.
Inače, na snimanju filma "Košare" nenadano su iskrsli problemi u odnosima reditelja i producenata, koji bi mogli biti rešeni posredovanjem Filmskog centra Srbije između producenta filma i reditelja Balše Ðoga.
Rasprava je počela kada je Ðogo na svom profilu na Fejsbuku objavio da mu je od producenata stigao "ultimativni zahtev da promeni scenario i učini ga 'lakšim' da mogu da se snime i film i serija za četiri-pet dana po epizodi", na šta on, kako je rekao, nije želeo da pristane, a producenti Nemanja Mičić i Vladan Anđelković su na to odgovorili da su odlučili da prekinu dalju saradnju sa Ðogom i najavili da će predstaviti novog reditelja.

https://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2020&mm=08&dd=24&nav_category=12&nav_id=1723513

Scenaristi se prodali! Tipično za nas, Srbe!
Koliko košta obraz?Ako treba razgovaraću i dovesti čoveka koji je bio na košarama i imao sreću da preživi i ispričaće šta se događalo .To mi je pričao i sigurno nije ''lako štivo''.Producente treba da je sramota.Neka kažu ko ih pritiska i pošto?
 
Gde vidis sirotinju....?
pa kao društvo smo sirotilja. ekonomski sjebana država. korupicija u svakoj ćeliji društvenog organizma. ne treba svaljivati krivicu na ljude koji su navikli da se prodaju da bi preživeli.
naravno, ovo pod uslovom da je tačno da postoji politika moćnih zemalja za to kako ih banana država prikazuje u svojoj kinematografiji.
 
"Predsednik POKS Žika Gojković istakao je da film "Košare" nije običan film, već mora biti na filmskom platnu ovekovačena slava heroja Košara i putokaz za buduće generacije kako se voli i brani otadžbina."
Da, baš zvuči kao da ni milimetra neće odstupiti od faktografije. :roll:
неком је фактографија између осталог и документовање недавне витешке одбране границе од инвазије многобројног непријатеља, а неком остаје као фактографија неки ес/еф серијал звани хурвацки краљеви или евентуално нека бајка о бабокољу званом највећа хурвацка победа у историји :lol:


ухдшнб
 
Poslednja izmena:
Sta bi ulica resila, sukob producenata i ostatka ekipe oko drzavne love?
Jugoslovene, kao sto su to resili prvih dana, evo sad ce 30g.
Jugoslovensto i Titoizam bi na srpskim prostorima izjednacio sa Ustasama (Pavelic-Luburic & Co.).
Srbija i zvanicni BG su i danas pod okupacijom pa zato mozemo da citamo kako se u istoj nedavno brani “pravo na nevinost” jednog Pavelica.
Recimo da bi Blic u Zg izgoreo sa celom svojom redakcijom.
 

Back
Top