Sujeverje je zasnovano na strahu, a vera na ljubavi

I to je to.. :lol: sad dalje pišite šta hoćete, meni je svejedno..

Pokušavala sam da uočim razliku između vere i sujeverja. Često
to izgleda veoma slično. Recimo, nekome ćeš reći da je sujeveran
ako veruje u nešto nadnaravno i ''nemoguće'', ali svi vernici veruju
u tako nešto. Gde je onda razlika?

Kada nešto činiš iz straha, to je sujeverje.
Kada činiš iz ljubavi, to je vera.
Vera je posledica ispranog mozga nema tu nikakve ljubavi.

I to je to.. :lol: sad dalje pišite šta hoćete, meni je svejedno..

Pokušavala sam da uočim razliku između vere i sujeverja. Često
to izgleda veoma slično. Recimo, nekome ćeš reći da je sujeveran
ako veruje u nešto nadnaravno i ''nemoguće'', ali svi vernici veruju
u tako nešto. Gde je onda razlika?

Kada nešto činiš iz straha, to je sujeverje.
Kada činiš iz ljubavi, to je vera.

Све монотеистичке ... а и полтеистичке религије 'прете' 'вечним мукама'

Стога свака од њихје сујеверје.

Pa eto ti adventisti i Jehovini Svedoci, ne veruju u vecne muke nego unistenje zlih ČP
Pa u vezi toga su definitivno u pravu jer sama Biblija potvrdjuje da te vecne muke zapravo i nece biti vecne nego ce se desiti unistenje...ali da bi to neko video mora procitati u ...treba proveriti u... zadnjem izdanju Alana Forda...ma ne,ne,zbunio sam se...u proslonedeljnom izdanju Politike...
...ma neeeeeee,setio sam se - to se treba proveriti u Svetom Pismo i to obavezno otvorenim ocima !!! :kafa:

Pa u vezi toga su definitivno u pravu jer sama Biblija potvrdjuje da te vecne muke zapravo i nece biti vecne nego ce se desiti unistenje...ali da bi to neko video mora procitati u ...treba proveriti u... zadnjem izdanju Alana Forda...ma ne,ne,zbunio sam se...u proslonedeljnom izdanju Politike...
...ma neeeeeee,setio sam se - to se treba proveriti u Svetom Pismo i to obavezno otvorenim ocima !!! :kafa:
dobro, samo sam dao kontra primer, na osnovnu tezu, a u matematickoj logici kad obaras tezu, dovoljno je dati jedan kontra primer ČP

dobro, samo sam dao kontra primer, na osnovnu tezu, a u matematickoj logici kad obaras tezu, dovoljno je dati jedan kontra primer ČP
Kad se u razgovoru pozivamo na matematicku logiku sustinski je bitno iznositi matematicke dokaze a kad neko iznosi tvrdnje tog profila onda se to jednostavno ne osporava...u tom smislu se mogu osporavati teze iz nekih drugih oblasti ali ne i one tvrdnje za koje se kaze i za koje se vidi da su matematicki tacni i li precizni...
...nesto u stilu Biblijskih dokaza koje recimo ja dajem za svoje teoloske tvrdnje.

Kad se u razgovoru pozivamo na matematicku logiku sustinski je bitno iznositi matematicke dokaze a kad neko iznosi tvrdnje tog profila onda se to jednostavno ne osporava...u tom smislu se mogu osporavati teze iz nekih drugih oblasti ali ne i one tvrdnje za koje se kaze i za koje se vidi da su matematicki tacni i li precizni...
...nesto u stilu Biblijskih dokaza koje recimo ja dajem za svoje teoloske tvrdnje.
A bre, zar ne vidiš da si opterećen time ČP

Back