Sujeta

• Začetnik teme Začetnik teme tara
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
kazu da svako ima tacno onoliko sujete, koliko mu pameti nedostaje....

Doktorska je sujeta najgolema...

Pa svi smo sujetni manje ili vise iz raznih razloga,
neki su svesni toga a vecina ne
i ta vecina se ne zna lepo ponasati kad ih taknes tamo gde su tanani
i eto konflikta ni od kud.

Ovaj deda na Lexinom avataru lici mi na bivseg decka od Eve iz serije Seranovi, rokera. :D

A najvise sujete se razaznaje jasno kad prikazuju originalne prave seljake, velike domacine, bogate, na TV u, gledala sam to bas skoro u emisiji Menjam zenu, a takvi su i uzivo. To je skolski primer sujete.

oldwomanme1.jpg

Mene samo neodoljivo podseca na Evinog decka, iz te serije Porodica Serano.
Dobro, Topi - mopi, zašto ti kao realistična devojka, integritet, stav, ovo - ono, dozvoljavaš da ti tu neka Lexa ispira mozak : te, jeste baba - nije deda i sl. ?!? :shock:
Ako ti kažeš DEDA, onda je deda, pa ima da qresne tu Evu, iz Serana, i kraj priče !!! :lol:

kazu da svako ima tacno onoliko sujete, koliko mu pameti nedostaje....

nisam sujetna, imam dovoljno samopouzdanja da bi mi sujeta samo smetala u daljem razvoju.
a imam nameru da rastem rastem i velika porastem :)
ja se izvinjavam sto moram da primetim
al ti na nisi sujetna ne bi otvarala sve one teme na svakom jbn podforumu.
i niko ne moze da me ubediti u suprotno.

inace svi smo u nekoj meri sujetni.
a pokazivanje sujete i usmeravanje ka drugim ljudima smatram nekulturom.cak kad me i zaboli nesto pokusavam da razmislim da li sam dala povoda za to pre nego sto udarim po nekom.i uglavnom uspem da se iskontrolisem.
i bas se naljutim na sebe kad dozvolim da svoju sujetu usmeravam na druge...isto ko sto me nervira kad i drugi ljudi to rade meni.

Sujeta...Kako je dozivljavate?Kako reagujete?Koliko cesto srecete sujetne ljude?Mislite li da su sujeti skloniji muskarci ili zene..Ili nema pravila?

Sujeta je uvekprisutna u vremeprostoru... Srecem ih cesto, vrlo cesto, cak sam i ja jedna od njih, ali nisam preterano sujetna... Dodju tako ponekad trenuci kada moja sujeta samo ispada iz mene, ali trudim se da je ubijem, i svesna sam je... Mislim da nema pravila i da su i muskarci i zene podjednako sujetni...

Sujeta je prirodno stanje,svojstvena čoveku.Ne valja kada je preterana tako da guši druge.Mislim da nigde nije u takoj velikoj meri prisutna kao što je među zdravstvenim radnicima,generalno.

A cista zenska sujeta???
Meni izgleda da su zene mnogo vise sujetne (postoji rec sujetnija :D???) od muskaraca.
Po pitanju izgleda, muskaraca, posla, stavova, para, letovanja, uspeha u zivotu....ma svega brate.

Ja pokusala da otvorim temu, a hanibalka mi je zakljucala!!!

Licno se trudim da je ne ispoljavam (pa lazem sebe, da sam je pobedila), ali me skoro tako zakucala, pa sam ukapirala da je moja sujeta veca od svih tih tricarija ko je bolje prosao u zivotu....!!

Niko nije operisan od sujete. Pitanje je samo koliko ko može i ume da to osećanje stavi pod kontrolu.
Ja se zaista trudim da ne budem sujetna kada je posao u pitanju... Ali, kada mi neko polupismen stavi primedbu na nešto što sam napisala, trudeći se maksimalno da "pogodim temu" - jer, uglavnom, i pišem in medias res, što bi rekli Latini, da su živi! - onda stvarno dobijem napad taštine i svega i svačega... Mrzim poštapalice tipa: u vezi sa tim, imajući u vidu, s obzirom na to, u skladu sa ovim... etc. I trudim se da to izbegavam koliko je moguće, a onda mi neko od kolega sugeriše baš te rečenice koje ništa ne znače, koje služe da popune prazne misli i prazan list papira... Bljak.
To je o sujeti na poslu i u vezi sa poslom... I to samo jedan mali, malecki segment. O idejama da ne pričam... Mi smo, generalno, narod koji ne briljira naročito kada su u pitanju ideje - čast izuzecima. A volimo sebe da predstavljamo kao tako neke idejne likove i vodje. I sad, kada se pojavi neka ideja vredna pažnje, mnogi od nas nemaju smisla da uhvate suštinu tog predloga, ili nemaju dovoljno znanja i obrazovanja da shvate značaj istog... pa se obruše na paćenika koji je izneo predlog, horski, zajednički, jedinstveno. I meni se to dogadjalo, nebrojeno puta. Borim se koliko mogu, ali ne uvek sa pozitivnim ishodom. I tu su sujete glavni ometači. Zašto da neko ima bolju ideju?!
U privatnom životu - slična je situacija. Ja imam veliku porodicu, svako od nas je sujetan na svoj način... U meri u kojoj je moguće svoju sujetu staviti pod kontrolu i priznati sebi da i drugi znaju da misle, možda i bolje od nas samih, da izgledaju bolje od nas, da su uspešniji od nas... utoliko ćemo imati skladniji i lepši život.
Ovim ne mislim da treba da budemo defanzivni, naprotiv. Ali, ni nerealni previše... U svemu treba pronaći pravu meru. Sujeta ponekad pomaže da se izborimo za nešto što nam možda ne bi pripalo...

:cool:

ma zeznula si stvar, ali ti sujeta ne da priznas!!!!
:D

elem, nisam mislila na sujetu samo u poslu...
ako si strucnjak boris se argumentima...ako si pocetnik, a oko tebe sujetni arogantni ljudi, koji nedostatak znanja nadoknadjuju bezobrazlukom, ruckovima..i svim ostalim... ;)
nema spasa...to su moja iskustva... i po pitanju posla sam kategoricna ali rado prihvatam kritiku i diskusiju, radi znanja, radi napredovanja(ia cega zelja za napredovanjem??!?!? sujeta???).

A sto se tice sujete - lepota, muskarci...
au...
nema mi ravne!!!
:(

A za devojkama koje ja poznajem "umiru svi muskrci koji su ih videli"-srecom mene svi ne zanimju, ne znam ni da li su zivi ili mrtvi....tako sam uspela da prevazidjem fazu "extra riba"..i pobedim svoju sujetu...
i zivela u tom ubedjenju par godina, dok se nije pojavila "extrija riba" od mene, gde ne treba....

Jesam sujetna..ali srecom prepoznam taj momenat i ne dam da me preplavi to osecanje jer ono moze da odvede coveka u skroz pogresan pravac, da radis nesto do cega ti u sustini i nije stalo, ili ti ne prija, ili sta god.
Neko je ovde spomenuo sujetu u kontesku narcisoizma, mislim da to bas i nije isto.

Back