Sta sti ti molim te nasao konzistentno u Niceovim delima. To je zbirka aforizama nastalih na parafrazi Sopenhuaurove filozofije i uz maksimlalnu zloupotrebu pesnickih metafora i poezije uopste.
Sta ti mozes naci konzistentno u Zaraturstri recimo ili u njegovim kasnijim delima. Ima tu niti koja se provlaci kroz metafore i poeziju i koju svako ko poznaje Nicoevog ucitelja moze da prati ali za ostale poput tebe recimo ta nit je skrivena ...bas poput istocnjackih upanisada i slicno. Svako to moze tumaciti kako hoce, tako da me ne cudi sto su se mutitelji vode odmah prilepili za Nicea i na kome neumorno prosipaju svoje mastarije i svoje nebuloze.. Ali ovo nije tema o Niceu tako da se izvinjavam na ovom duzem off topic.
A ima li razlike izmedju ubiti se i ici svesno da me drugi ubiju ?
I kakav boljitak ljudskog. To je upravo psihologija stada koju si na pocetku osudio. Mozda si nekada video mrave koji naidju na prepreku i skacu u vodu zrtvujuci se, ne bi li od svojih tela napravili most kojim ce preci ostali mravi. Eto mrav se zrtvovao za "mravskost" kao sto ti preporucujes da se neko ko nije pripadnik stada zrtvuje za ljudskost. Protivurecnost na pocetku tako da ostalo necu ni da citam.
Kao po obicaju,ja tebe ne razumem. Sta ti znaci to konzistentno,mislim (obzirom da volis strane reci,hajde i ja cu) u kom kontekstu (L.contextus) si to meni rekao?
To sto ti lupas za Nicea da je to zbirka parafraze Sopenhauera,vac sam negde tebi oko toga odgovorio.
Ja za razliku od tebe,ne pravim sabrana dela na "Krstarici",pa zbog toga ne mogu i necu samog sebe da citiram.
U pravu si da ovde ne treba da pricamo o Niceu,ali opet mi je jasno da si daleko od toga da ga poznajes.Kao stari
metafizicar,jasno mi je sto forsiras "Rodjenje tragedije..",ali mi nije jasno kako "Zaratustru" bas nisi shvatio.
Ti zapravo,da se drzimo teme,sada,nemas hrabrosti da priznas da na poznajes Niceova dela.
Jos gore,ako poznajes Sopenhauera,
valjda bi trebao zagovarati suicid ? Valjda. A tu
treba hrabrosti.
A,oko ovoga sto si me shvatio da hocu da me ubiju (gle,koja bi to budala htela,a mislim da me ne drzis za budalu),to je prosto praksa.Pretili mi i gubitkom posla i glave.Sad,glavu jos uvek nosim.Mislim,
zbog hrabrosti.
A,to sto je tebi nepoznata
filozofija uspravnog hoda,dakle,humanisticka,koja veruje u mogucnost ljudskog,novuma,promene,itd...ne mogu ti pomoci.
Kada nemas hrabrosti za tu filozofiju -
idi pogrbljen,tacnije,pomodno savijen !