Suhomesnato i kancer

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

ma ja bre

Primećen član
Banovan
Poruka
574
Nemojte jesti konzervisano meso, salame, kobasice, pastete i sve sta u sebi ima konzervanse natrijum nitrate i nitrite.

To su jako kancerogena sredstva - dokazano ali jednostavno zataskava se prosto zato jer kad bi ukinuli ove konzervanse automatski vise ne bi bili suhomesnati proizvodi, konzerve i slicno u kojima postoji meso na rafovima.

Industrija suhomesnatih proizvoda (citaj industrija malo mesa i mnogo soje) je ogromna industrija i jako profitabilna koja bi automatski nestala a u kojoj se obrce i zaradjuje veliki novac koji je ocigledno bitniji od zdravlja ljudi. Jednostavno kad bi objavili istinu da su nitriti i nitrati kancerogeni automatski vise suhomesnatog ne bi bilo na policama megamarketa (ja megamarkete zovem legalnim trovacnicama)

Epa mozda tim vladarima sveta je bitniji novac od vaseg zivota ali zato je u vasim rukama to sta ce te staviti u korpu, zato ako vec placate nesto da pojedete onda nemoj da placate otrov koji vas razboljeva i ubija. Naravno nece preko noci ali ako neko ima kancer neka zna da veliki deo u svom stanju ima da zahvali suhomesnatim proizvodima i mesu i svega iz mesara koje je jeo u zivotu.

Licno mislim da kad bi se pravila statistika i intervju sa obolelima od kancera i na pitanje sta su pretezno jeli u svom zivotu odgovor bi bio jasan, suhomesnato i meso iz mesara.

E sad pitanje za vas, zasto se ne prave takva istrazivanja i medicinske statistike, intervjui (a slozicete se da b to bio prioritet i vrlo logicno istrazivanje) sa obolelima od kancera, sta su jeli pretezno u svom zivotu?

Poslednja izmena:
Na moju srecu ne jedem nista od toga, mozda se desi da ima salame ili sunke na necemu sto kupim, ali to je mozda jednom u mesec-dva-tri.
Pastetu se ne secam kada sam jeo, niti virsle.

Kobasice samo iz pusnice na kada komsija Dragisa donese sa sela.

Nemojte jesti konzervisano meso, salame, kobasice, pastete i sve sta u sebi ima konzervanse natrijum nitrate i nitrite.

To su jako kancerogena sredstva - dokazano ali jednostavno zataskava se prosto zato jer kad bi ukinuli ove konzervanse automatski vise ne bi bili suhomesnati proizvodi, konzerve i slicno u kojima postoji meso na rafovima.

Industrija suhomesnatih proizvoda (citaj industrija malo mesa i mnogo soje) je ogromna industrija i jako profitabilna koja bi automatski nestala a u kojoj se obrce i zaradjuje veliki novac koji je ocigledno bitniji od zdravlja ljudi. Jednostavno kad bi objavili istinu da su nitriti i nitrati kancerogeni automatski vise suhomesnatog ne bi bilo na policama megamarketa (ja megamarkete zovem legalnim trovacnicama)

Epa mozda tim vladarima sveta je bitniji novac od vaseg zivota ali zato je u vasim rukama to sta ce te staviti u korpu, zato ako vec placate nesto da pojedete onda nemoj da placate otrov koji vas razboljeva i ubija. Naravno nece preko noci ali ako neko ima kancer neka zna da veliki deo u svom stanju ima da zahvali suhomesnatim proizvodima i mesu i svega iz mesara koje je jeo u zivotu.

Licno mislim da kad bi se pravila statistika i intervju sa obolelima od kancera i na pitanje sta su pretezno jeli u svom zivotu odgovor bi bio jasan, suhomesnato i meso iz mesara.

E sad pitanje za vas, zasto se ne prave takva istrazivanja i medicinske statistike, intervjui (a slozicete se da b to bio prioritet i vrlo logicno istrazivanje) sa obolelima od kancera, sta su jeli pretezno u svom zivotu?

Mmmm mozda zato sto je to sve sto si rekao teorija zavere i zato sto si totalno neobrazovan iz biotehnologije, biohemije???

Obrazujes se sa senzacionalistickih sajtova, novina, blogova itd, koji samo sire teorije zavere za sve i svasta.

Nemoj sada da odes u drugu krajnost i da kazes da ja govorim da je to zdravo, najzdravije i da svako treba pojesti po 20 konzervi dnevno kojima je jos i prosao rok ali ono......Ne mozes pricati da ce neko dobiti rak od toga.
Rak ce covek dobiti ako ce dobiti ako sedi i u staklenom zvonu i jede sterilisanu hranu.

Ne mozes tako da izvlacis zakljucke i bavis se naukom. To je pseudonauka nije nauka. Zato "nema istrazivanja" koje ti hoces.

Ista fora i sa GMO-m - eto jos jedne teorije zavera, jer su sva dugogodisnja ispitivanja dokazala da ne steti ljudskom rodu, ali ti ces procitati tamo neki zaverenicki sajt, novine, blog i reci - Aha, nije kriju istrazivanja, evo istrazivanja "naucnika" tog i tog, i onda ces lepiti neke linkove pseudonaucnika i namestenih istrazivanja.

Previse vas ima, an svakom koraku ne moze covek da zivi vise od vas. Kladim se da verujes i u sve ostale teorije zavere - i u HAARP, i u Chemtrails, i u tajnu vladu koja vlada svetom, i da nismo sleteli na mesec, i da postoje reptiloidni ljudi koji menjaju oblik, i da je 9/11 isceniran i sve ostalo sto ti plasiraju senzacionalisticki novinari a ti konzumiras bez pitanja.

A ovamo pricas i kritikujes sto neko nesto konzumira.

(ok, napisao sam, je l moze sada mesarska i farmakomafijaske ustanove da mi uplate onih 10 cekova? ) :mrgreen::mrgreen::mrgreen:

jel moze bar domaca slaninica?:z:cry:

Domaca slaninica je jedino sto valja kao i sve mesne preradjevine i cisto meso iz domace radinosti.

Ostalo su drukani otrovi sa dodacima pojacivaca ukusa i arome.Kad samo vidim one silne cipseve sa raznim ukusima dodje mi da:bljuc:

ONda se setim djacke kuhinje u osnovnoj skoli za vreme Tita kad su pastete i virle bili svaki drugi dan na meniju a eto ja jos ziva...Valja oguglas vremenom ali ako ima mogucnosti treba sve to izbaciti iz ishrane.Nazalost prosecna domaca porodica nece u tom slucaju imati sta da jede!!!

Domaca slaninica je jedino sto valja kao i sve mesne preradjevine i cisto meso iz domace radinosti.

Ostalo su drukani otrovi sa dodacima pojacivaca ukusa i arome.Kad samo vidim one silne cipseve sa raznim ukusima dodje mi da:bljuc:

ONda se setim djacke kuhinje u osnovnoj skoli za vreme Tita kad su pastete i virle bili svaki drugi dan na meniju a eto ja jos ziva...Valja oguglas vremenom ali ako ima mogucnosti treba sve to izbaciti iz ishrane.Nazalost prosecna domaca porodica nece u tom slucaju imati sta da jede!!!

Eeeeeeeeeee to vreme u titovoj SFRJ je bilo drugo. A i bila si mlada, dete a malo deca obolevaju od kancera ali da si nastavila da jedes svaki dan, ili svaki drugi dan kao sto jedu vecina srba u 40-toj ili 50-toj pitanje je da li bi pisala na forumima

- - - - - - - - - -

http://webtribune.rs/10-najgorih-sastojaka-svih-vremena-koje-nikad-ne-smete-jesti/

- - - - - - - - - -

http://www.gazdarica.com/stranice/zdravlje/konzervansi/E250

codex alimentarus oznaka na namirnicima

U tekstu je Nikola Aleksić upozorio javnost da Codex Alimentarius sadrži odredbe o korištenju veštačkog goveđeg hormona rasta i antibiotika u svim vrstama mesa namenjenih ljudskoj ishrani, što će, prema njihovim saznanjima, imati nesagledive posledice po zdravlje sadašnjih i budućih generacija.
Naveo su da se sve vrste prehrambenih namirnica po odredbama Codex Alimentarius-a moraju zračiti, da bi duže trajale, a da ne postoje bezopasne doze zračenja za ljudsko zdravlje.
Kao argument više navode da je Codex Alimentarius čak 7 od 12 zabranjenih herbicida, kao najopasnijih hemijskih sredstava za zaštitu poljoprivrednih proizvoda stavio na svoju listu dozvoljenih jedinjenja, kao što su: DDT, lindan, malation i drugi otrovi.
http://www.kanal9tv.com/nikola-aleksic-pobedio-matijevica/
svako upozorenje ovog tipa izgleda podleze cenzuri i krivicnoj odgovornosti,zato pripazite ali ne treba cutati jer se radi o zdravlju buducih generacija!

A sta je to bilo drugo? Sta se razlikovalo?

Mozda je Ma ja bre je mozda mislio da se u Titovo vreme hrana pravila u fabrikama kvalitetnije i sa vecom kontrolom.Moze biti...mada,ko ce ga znati.

- - - - - - - - - -

Eeeeeeeeeee to vreme u titovoj SFRJ je bilo drugo. A i bila si mlada, dete a malo deca obolevaju od kancera ali da si nastavila da jedes svaki dan, ili svaki drugi dan kao sto jedu vecina srba u 40-toj ili 50-toj pitanje je da li bi pisala na forumima

- - - - - - - - - -

http://webtribune.rs/10-najgorih-sastojaka-svih-vremena-koje-nikad-ne-smete-jesti/

- - - - - - - - - -

http://www.gazdarica.com/stranice/zdravlje/konzervansi/E250

Hmmm,tacno je da neke proizvode iz tog vremena retko koristim poslednih godina u ishrani ali mi se cini da ono sto sada jedem kao i vecina nas bas zbog svih losih agenasa ima alarmanto opasno upozorenje!Generalno i nemamo mnogo izbora to je ono sto me najvise plasi.

Pa sta znaci sa vecom kontrolom? Sta se to naprasno desilo sa konzervama?
Batalite te misteriozne poluizjave.

Mozda je tada bilo ozbiljnih laboratorija pri fabrikama i strucnog osoblja koje je pratilo i ispitivalo kvalitet proizvodnje.Obzirom da su tada svi CVIKALI od muve u letu,mozda..Opet,ovo je samo moja predpostavka i Tajno razmisljanje na forumu.;)

Mozda je tada bilo ozbiljnih laboratorija pri fabrikama i strucnog osoblja koje je pratilo i ispitivalo kvalitet proizvodnje.Obzirom da su tada svi CVIKALI od muve u letu,mozda..Opet,ovo je samo moja predpostavka i Tajno razmisljanje na forumu.;)

Postavljac teme tvrdi da je stetna sama tehnologija koja je ukljucena u konzerviranje hrane, a ne da je pogresna primena te tehnologije krivac. Zato je za njegovu tvrdnju potpuno nebitno koliko se nesto kontrolise, pa onda ostaje skroz nejasno sta znaci da je u Titovo vreme bilo bolje.

Najbitnije u celoj prici oko koje polemisemo je kako se spasiti?:sad2:

Tako sto zaboravis na budalaste teorije zavere

dokazano ali jednostavno zataskava se prosto

i jedes normalno hranu kao sto si i do sada. Poznato ti je da je zracenje kancerogeno? A znas li da se ljudi u opstoj populaciji najvise ozrace kosmickim zracenjem? Znaci, sedis sad kuci i bivas ozracena. Smisli kako od toga da se spases.

Tako sto zaboravis na budalaste teorije zavere

i jedes normalno hranu kao sto si i do sada. Poznato ti je da je zracenje kancerogeno? A znas li da se ljudi u opstoj populaciji najvise ozrace kosmickim zracenjem? Znaci, sedis sad kuci i bivas ozracena. Smisli kako od toga da se spases.

Tako i radim,trudim se da zivim koliko mogu opusteno u tom smislu.Naravno da jedem ono sto volim ali se kontrolisem.Trudim se da sebi i porodici kuvam,da uvek jedu svezu,domacu hranu.

Tako i radim,trudim se da zivim koliko mogu opusteno u tom smislu.Naravno da jedem ono sto volim ali se kontrolisem.Trudim se da sebi i porodici kuvam,da uvek jedu svezu,domacu hranu.

Sta znaci "kontrolisem se". Hoces da kazes da postoje trenuci kada nisi pod kontrolom, neka sila te obuzima i odradi stvar koja je losa po tvoje zdravlje, u ovom slucaju prejeda te, a sada si je stavila pod kontrolu, ali je i dalje tu jer da nije ne bi bila pod kontrolom. "Kontrolisem se" - boris se da uspostavis kontrolu nad samom sobom"?

Slobodno razmisli o psihologu jer zdrave persone ne karakterise borba protiv jednog dela sebe. Dobre stvari postizu se radoscu i lakocom, a ne kontrolom.

Kamaele, sto si tako agresivan? Svakom normalnom je jasno sta je mislila pod time.

Jasno je i meni nego tebi nije jasno da je meni jasno. Nisi shvatio da aludiram na sam proces kontrole koji je pomenula, proces koji ne treba biti kontrola - prisiljavanje sebe, ako se radi o necemu sto je pozitivno za individuu.

Kako ona navodi da se "kontrolise" u vezi stvari koji su coveku bez problema prirodne i normalne, i koje radi na sopstveno zadovoljstvo, odatle sasvim opravdano nastavak mog posta u kojem je iskrena zelja da pravom, psiholoskom metodom pomogne sebi.

Sta znaci "kontrolisem se". Hoces da kazes da postoje trenuci kada nisi pod kontrolom, neka sila te obuzima i odradi stvar koja je losa po tvoje zdravlje, u ovom slucaju prejeda te, a sada si je stavila pod kontrolu, ali je i dalje tu jer da nije ne bi bila pod kontrolom. "Kontrolisem se" - boris se da uspostavis kontrolu nad samom sobom"?

Slobodno razmisli o psihologu jer zdrave persone ne karakterise borba protiv jednog dela sebe. Dobre stvari postizu se radoscu i lakocom, a ne kontrolom.

Kontrola ili samo kontrola je veoma bitna osobina koju zdrav covek mora da poseduje.Nema nista lose u tome sto se kontrolisem npr kada je hrana u pitanju da jedem ono sto volim.Recimo slatkisi,mogla bih tonu da pojedem ali se kontrolisem ili suzdrzavam,valjda je to normalno?Osecaj, da ces preterati je dobar i u recimo slucajevima kada osoba voli da popije zestoka pica ili npr da jako brzo vozi auto,da u iritirajucim siutacijama u zivotu ostane pribran.Mozes to zvati i merom ili kao sto ja rekoh kontrolom,samokontrolom.Ko to nema taj je u zestokom problemu....i da...kao sto si pomenuo posle samokontrole osecam se radosno jer sam je izvela s lakocom.;)

- - - - - - - - - -

U tvom postu je iskrena samo agresivnost, zbog brda frustracija koje vuces. Ali nije ti ona nista skrivila.

:ok:Tako je!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back