Sudski izvršitelji bez milosti: Plene i polovne mašine za veš

falconcrest

Primećen član
Poruka
810
Na portalu Doboš nudi se imovina koja zbog dugovanja mora biti prodata. Među Novosađanima kojima su zbog duga zaplenjene stvari je Mileva Milojević. Izgubila je spor i ostala bez stana i stvari.

- Sva imovina mi je oduzeta, komode, plakar, šporet, kuhinja, krevet na kojem sam ležala, sto i stolice. Ostala sam bez svega što je nekada činilo moj život i sada sam beskućnik. Boravim malo kod jedne, a potom kod druge ćerke - kaže Milojevićeva.

Ona je početkom 2000. uplatila investitoru deo novca za stan i uselila se.

Međutim, posle nekoliko godina investitor je pokrenuo sudski postupak jer nije platila ceo iznos. Mileva je izgubila spor, ostala je bez stana, a sudski izvrštelji su joj zaplenili sav nameštaj u stanu.

- Žalila sam se i čekam odluku suda, da vidim da li će mi vratiti stvari ili ih prodati - kaže ona.

Prodavci oglašenih stvari na sajtu Doboš su u većini slučajeva banke, što potvrđuje da su nekretnine izgubili oni koji nisu u mogućnosti da plaćaju dugovanja. Nudi se sve, pa i sat s klatnom, a cena mu je 28 evra, zatim slika mrtve prirode za 57, veš-mašina za 80 evra, električna mašina za mlevenje mesa procenjena na 52 evra.

- Broj, rast i struktura javnih prodaja svakako može biti jedan od indikatora ekonomskog stanja, što je i pokazalo istraživanje našeg portala, koje preko javnih prodaja povezuje uticaj ekonomske krize na samo finansijsko tržište. Više javnih prodaja označava nemogućnost građana da otplaćuju dugovanja - kaže Ivan Manevski, direktor portala Doboš.

Dok s jedne strane ljudi ostaju bez stvari, drugi jeftinije mogu opremiti stan.

- Kada smo supruga i ja kupili stan, nismo imali novca da ga kompletno opremimo pa smo tragali za najbezbolnijim rešenjem. Zato smo odlučili da kupujemo polovne stvari, a jedna od mogućnosti je i trgovina na portalu Doboš. Kupli smo sto i šest stolica za svega 1.500 dinara - kaže Ilija Dragić.

Sudski izvrsitelji - bagra koju je inoguirao DS a SNS prihvatio.

Seme im se zatrlo, da Bog da im se loza osušila do sedmog kolena, ne videli Sunca nit' mjeseca,
majke im poroda ne imale, oni redovno sejali, ali im redovno ništa ne rađalo, redovno ih vatala saobraćajna policija,
lupala šamare i odvodila na trežnjenje, od moje crkavice deci lekove kupovali.....!

Di su mi sad radikalke, one bi to još zapržile !?

Poslednja izmena:
Seme im se zatrlo, da Bog da da im se loza osušila do sedmog kolena, ne videli Sunca nit' mjeseca,
majke im poroda ne imale, oni redovno sejali, ali im redovno ništa ne rađalo, redovno ih vatala saobraćajna policija,
lupala šamare i odvodila na trežnjenje, od moje crkavice deci lekove kupovali.....!

Di su mi sad radikalke, one bi to još zapržile !?

http://forum.krstarica.com/showthread.php/655370-Обећање-испуњено-ПОЧИЊЕ-ТЕРОР-НАД-ГРАЂАНИМА

Извршење је врло непријатна ствар без обзира на систем, владајуће странке и слично.Такав поступак постоји у свим правним системима и суштински то се увек своди на пленидбу и продају имовине.
Тешко да постоји хуман извршни поступак, а готово идентичан поступак се спроводио и у време социјализма.

У време СФРЈ, много чешће су се у извршном поступку продавали заплењени половни телевизори, веш-машине, и слични апарати.Те ствари су тада биле много вредније, а и имало је резона купити полован телевизор на јавној продаји 70-тих или 80-тих година.

Данас, сви половни кућни апарати су безвредни јер се нови могу купити по багателним ценама. Ко купује половно има бољу понуду и цене на специјализованим сајтовима.Јавне продаје које спроводи суд/извршитељ су врло слабо посећене, углавном се нико не јавља као купац.

Када у новинама читам о извршитељима који плене сиротињи ствари замишљам их са црвеном траком на којој је бели круг са кукастим крстом. Али то је власт крива што их користи као Суперхика.

Али ове госпође са почетка текста која није платила целокупну суму за стан инвеститору ми уопште није жао. Да је правде лежала би у затвору, а не у празном стану.
Ко мисли да је то престрого нека зида другима станове за џабе.

Back