Sudovi i sudije

Metronomy

Buduća legenda
Poruka
32.763
Posle promene ustava sudije shvatile da mogu da vode drzavu i menjaju zakone i postupke po svom nahodjenju ili kolicini para pristiglog na racun.
Bahatost sudija Osnovnih sudova je postala nesnosna, jer oni i advokatska mafija uzimaju sebi pravo da slobodno odlucuju ne postujuci zakone Srbije, pa nastavljaju da sprovode torturu nad narodom.
Ako drzava nije sposobna da natera sudije da sprovode pozitivne zakone onda ta drzava i ne postoji, pa je narodu dozvoljeno da sam uspostavi svoj moralni poredak.
Po meni u svim opstinama ljudi bi trebalo da povade sudije koji ne postuju zakon, pa ako grese neka odgovaraju, a sudije kojima se dokazu greske da se razrese duzonsti i da im se na zahtev ostecenih sudi materijalno i po zakonu.
Znaci nije moguce racunati na zakletvu sudija, jer je mafija jaca od morala pojedinca samim tim sudijama mora da sudi narod....posto pravosudni sistem nije pokazao i dokazao moralnu sposobnost da eliminise sudije koji ne postuju zakon.
Vec ranije sam predlagao da se pravosudje ocisti na jednostavan nacin preispitivanjem presuda od strane studenata pravnog fakulteta koje bi se nasle pred strucnim sluzbama pravosudja i Visokim savetom sudstva, koje po svojoj duznosti moze da utice na izbor sudija i njihovo oslobadjanje od imuniteta krivicne odgovornosti...
 

Metronomy

Buduća legenda
Poruka
32.763
Kompanije osnovnih sudova yaradjuju tako sto "grese" u svojim resenjima, a svoje greske uredno naplacuju strankama.
Paradoks srpskog pravosudja da sudije ciji predmeti su oboreni od strane visih sudova brze napreduju nego sudije koje rade svoj posao i cija se resenja ne vracaju na ponovno sudjenje, a najbrze napreduju sudije koje ne priznaju odluke visih sudova.
 

Metronomy

Buduća legenda
Poruka
32.763
Po krivicnom zakoniku Srbije svaki njen gradjanin ima pravo da zastiti sebe, svoje bliznje i svoju imovinu od nezakonitog napada. Po ovom clanu zakona, sud koji ga ugrozava nezakonitim postupanjem je nesilnik i podlozan je odbrani od strane napadnutog gradjanina, sto znaci da svako resenje kojim se gradjaninu nelegalno oduzima sloboda ili imovina je dokaz namere da se gradjanin ugrozi i time daje legitimitet gradjaninu da se zastiti.
 

Metronomy

Buduća legenda
Poruka
32.763
Svaka slobodna procena suda koja ugrozava necija prava su podlozni proceni napadnutog gradjanina, pa ako se stiti prekomernom upotrebom sile, gradjanin je odgovoran samo za prekoracenje nuzne odbrane, ako ne dokaze da je napad bio pojacan zloupotrebom ovlascenja iliti pogresnim tumacenjem zakona.
Sudija kome se dokaze da je zloupotrebio sluzbeni polozaj postaje kriminalac, jer se takvo krivicno delo kaznjava sa vise od pet godina zatvora i gubitkom prava da vrsi sudijsku duznost.
 

Metronomy

Buduća legenda
Poruka
32.763
Osnova pravosudja je slobodno sudijsko uverenje koje sistem postuje, ali kriminal zloupotrebljava, jer sudija ne odgovara za stetu koju je naneo zloupotrebom slobodnog sudijskig uverenja...."tesko se dokazuje zloupotreba" ili oni koji procenjuju nemaju pravo na slobodno sudijsko uverenje, a moral? Pa moral nije naplativ ( iako je osnova za postajanje sudije) ili svaki kriminalac koji polozi pravosudni ispit, a nije osudjen moze da postane sudija....
 

Top
  Blokirali ste reklame
Dragi prijatelju, nemojte da blokirate reklame - isključite Ad Blocker na Forumu, jer će tako mesto vaših susreta na Krstarici ostati besplatno za korišćenje.