- Poruka
- 102.027
Sudnji dan i čistilište. Šta kaže crkva i ima li toga u bibliji?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ako ide u citiliste ili na nebo.ili u zagrobni zivot nije umro. ahahaTek u 12. veku srednjovekovna latinska crkva je smislila koncept čistilišta. To je značilo da će ljudi umreti i ići u čistilište da plate za svoje grehe dok ne budu dovoljno čisti da uđu u raj.
Čistilište je predvorje raja, koliko sam razumeo. Dakle, dešava se na nebuAko ide u citiliste ili na nebo.ili u zagrobni zivot nije umro. ahaha
Glupo je reci onda ako se veruje u te nebuloxe covek umro.Čistilište je predvorje raja, koliko sam razumeo. Dakle, dešava se na nebu
Zavisi šta za tebe znači smrt.Glupo je reci onda ako se veruje u te nebuloxe covek umro.
On zivi .po tim.teorijama.
Eh tesi se.Zavisi šta za tebe znači smrt.
Za mene umro znači da više telesno nije priusutan ovde na Zemlji
Iz ovog zaključujem da ti smatraš smrt za kraj svega?Eh tesi se.
Nije smrt bolest pa je moxes pobediti.
U Smislu da nema zagrabnog zivota cistilista .The end.Iz ovog zaključujem da ti smatraš smrt za kraj svega?
Nema nikoga da ti vaga.Nije baš tako jednostavno, u pravoslavnoj veri po svetim ocima nakon smrti duša želi da ode u raj ali pre toga mora da prođe 20 mitarstava ( carinarnica). Na svakoj carinarnici se vagaju njena dobra dela i gresi i u zavisnosti od rezultata duša ide dalje ka raju ili u slučaju nepovoljnog rezultata ide u pakao na večne muke...
Koga zanima više, evo nekih videa koji govori o tome:
A što rovariš po religiji ako misliš da je smrt kraj svega?U Smislu da nema zagrabnog zivota cistilista .The end.
Svi kršteni hrišćani na krštenju dobijaju ličnog anđela čuvara koji ih sve vreme sa njima i pamti sve dobro što si učinio i koji ti pomaže u teškim trenucima u životu. Takođe dobijaš i demona koji na carinarnici čita sve loše što si uradio i koji pokušava da zaustavi tvoju dušu na putu ka raju. On te ne može odvući u pakao jer je sa tobom anđeo koji te čuva, (koji je jači od njega), da sve bude pošteno po tebe, ali ako nisi činio dobra dela onda on ne može da ti pomogne. Postoje dva načina da se loša dela isprave. Prvi način je da se dok si živ ispovediš i pokaješ za to što si uradio/la, iskreno i da to delo više ne ponavljaš. Kada izgubiš telo više nemaš mogućnost pokajanja, sebi više ne možeš da pomogneš. Drugi način da se oproste gresi je da se za upokojene duše čitaju imena na liturgijama za oprost grehova. To neko mora da učini za dušu upokojenog. Ona zavisi od drugih da joj pomognu ... Zato je svaka liturgija kao atomska bomba u adu....Nema nikoga da ti vaga.
Sve to boza sredio i bacio zke duhe na zemlju.
И збачена би аждаха велика, стара змија, која се зове ђаво и сотона, која вара сав васиони свет, и збачена би на земљу, и анђели њени збачени бише с њом.
Ostafose andjeli.na nebu
Dakle svi idemo u raj ahahs
Zaboravio si da kažeš da dobijamo i burek.Svi kršteni hrišćani na krštenju dobijaju ličnog anđela čuvara koji ih sve vreme sa njima i pamti sve dobro što si učinio i koji ti pomaže u teškim trenucima u životu. Takođe dobijaš i demona koji na carinarnici čita sve loše što si uradio i koji pokušava da zaustavi tvoju dušu na putu ka raju. On te ne može odvući u pakao jer je sa tobom anđeo koji te čuva, (koji je jači od njega), da sve bude pošteno po tebe, ali ako nisi činio dobra dela onda on ne može da ti pomogne. Postoje dva načina da se loša dela isprave. Prvi način je da se dok si živ ispovediš i pokaješ za to što si uradio/la, iskreno i da to delo više ne ponavljaš. Kada izgubiš telo više nemaš mogućnost pokajanja, sebi više ne možeš da pomogneš. Drugi način da se oproste gresi je da se za upokojene duše čitaju imena na liturgijama za oprost grehova. To neko mora da učini za dušu upokojenog. Ona zavisi od drugih da joj pomognu ... Zato je svaka liturgija kao atomska bomba u adu....
Isplatit ce se sve do posljednjeg novcicaČistilište je predvorje raja, koliko sam razumeo. Dakle, dešava se na nebu
Naravno da ne pričam iz ličnog iskustva. Ono što nas zanima sada isto tako je zanimalo tokom istorije pravoslavlja i svete oce koji su se molili da im se da znanje o tome šta se dešava sa dušom kada se odvoji od tela i ja to samo prenosim. Jednostavno učestvujem u diskusiji i iznosim ono što znam na ovu temu. Mislim da je jako važno da se to znanje prenosi. Duša ne može da se uništi, ona je večna.Zaboravio si da kažeš da dobijamo i burek.
Ovo pričaš iz ličnog iskustva ili imaš dojavu sa onog svijeta?
A kakve veze ima religija bozanskog otkrivenja tj hriscanstva sa mnom koja cu da umrem.Ovo drugo je cinjenica.A što rovariš po religiji ako misliš da je smrt kraj svega?
Ako smatraš da je smrt kraj svega, onda je to ateistički pristup. Hrišćanstvo kaže da nakon smrti tek nastaje pravi životA kakve veze ima religija bozanskog otkrivenja tj hriscanstva sa mnom koja cu da umrem.Ovo drugo je cinjenica.
Dovoljno ovo.Ako smatraš da je smrt kraj svega, onda je to ateistički pristup. Hrišćanstvo kaže da nakon smrti tek nastaje pravi život
Ako išta, Hrist živi u verujućima a ne obrnutoSvi koji ste zivi u hristu
Pa to se ne razlikuje od šamana koji uzimaju halucinogene i doživljavaju vantelesna iskustva. Ovim tvojim popovima oni su jednostavno tripovali i zamišljali ša ih čeka posle. Vidiš kako nigde apsolutno nigde se ne pominje spiritualno uzdizanje pojedinca, astralna projekcija koju može bukvalno svako doživeti i videti istinu, ni jedan tvoj pop to ne pominje već živi u zabludi i uluziji tripuje da ga čeka neko spasenje i ustajanje iz groba.Naravno da ne pričam iz ličnog iskustva. Ono što nas zanima sada isto tako je zanimalo tokom istorije pravoslavlja i svete oce koji su se molili da im se da znanje o tome šta se dešava sa dušom kada se odvoji od tela i ja to samo prenosim. Jednostavno učestvujem u diskusiji i iznosim ono što znam na ovu temu. Mislim da je jako važno da se to znanje prenosi. Duša ne može da se uništi, ona je večna.
Učenje o mitarstvima (carinarnicama) kroz koje prolazi duša nakon smrti zasnovano je na vizijama i iskustvima više svetih otaca i podvižnika u pravoslavnoj tradiciji.
Najpoznatija i najdetaljnija vizija, koja se često navodi u žitijima svetih, vezana je za prepodobnog Vasilija Novog (IX vek). Njegov učenik, Grigorije, imao je viziju o mitarstvima u kojoj je video kako duša prolazi kroz iskušenja i ispitivanja nakon smrti.
Pored ovoga, učenje o mitarstvima se temelji i na svedočanstvima drugih svetitelja:
Ova vizija je deo predanja o sudbini duše odmah nakon smrti i njenom prolasku kroz sud pre konačnog Strašnog suda.
- Prepodobna Teodora Carigradska: Njen učenik, Grigorije (ne isti kao gorepomenuti), opisao je njen prolazak kroz 20 mitarstava nakon smrti.
- Sveti Jovan Zlatousti: Pominje susret sa strašnim silama nakon smrti.
- Sveti Marko Podvižnik.
- Sveti Jefrem Sirin.
I kakvu to istinu vidis u astralnoj projekcijiPa to se ne razlikuje od šamana koji uzimaju halucinogene i doživljavaju vantelesna iskustva. Ovim tvojim popovima oni su jednostavno tripovali i zamišljali ša ih čeka posle. Vidiš kako nigde apsolutno nigde se ne pominje spiritualno uzdizanje pojedinca, astralna projekcija koju može bukvalno svako doživeti i videti istinu, ni jedan tvoj pop to ne pominje već živi u zabludi i uluziji tripuje da ga čeka neko spasenje i ustajanje iz groba.