Suđenje Gotovini, Markaču i Čermaku

upravo na suđenju (uživo prenos na HRT 2 programu)

obrana pokazuje filmsku dokumentaciju

razliku u rušenju Vukovara i Knina i da je to ne uporedivo

i da je krajnje tragično...da se nekome sudi za prekomjerno granatiranje Knina a ne sudi se za prekomjerno granatiranje Vukovara

pokazali su i ovaj film:
"2 sata od Londona"
(prvi od pet dijelova filma imate na you tube)

bilo bi dobro da pogledate..pogotovo glasači SRSa i SPSa
da vidite vaše "idole" ...kako je bilo i kako se radilo

jer u razdoblju od 91-99 RTS je bio pod Miloševićevim "monopolom" i zakinuti ste za taj dio istorijske istine

kad pogledate...možemo dalje razgovarati na ovu temu

PS ""pametan" ako nema što pametno reći...bolje da šuti i da ne otkrije svetu i sebi koliko glup"

toliko
Vidis da su totalno slabo radili(tzv.nasi idoli),.ebiga drugi put ce biti bolje(nadamo se)!!!

Narode, ukoliko Vam je promaklo - dobar dio odbrane yasnovan je na boravku Gen. Gotovine na rati[tu u Bosni!!! Mislim, odbrana je javno potvrdila Gotovininu aktivnost u operaciji Maestral i to na podru;ju BiH, protiv "BOSANSKIH" Srba!!! F

da ali izbegavaš reći ISTINU do kraja...da su planovi i akcija bili rađeni i razrađeni u USA dogovorno Ameri, Armija BiH i Hrvatska čiji su se predstavnici tamo našli i Clinton ih je podržao

to je također sad obznanjeno...i ima naznaka da su Amerikanci imali dublje svoje prste u akciji Oluja nego što se mislilo

mene nekako veseli ta sad novonastala situacija

jer bude li osuda hrv. generalima to neće biti samo hrvatska ljga već daleko šire

što potvrđuju i američki mediji koji su otkako je to danas na suđenju procurilo...počeli budno da prate suđenje

eto već New York Times se uključio

bit će tu još svašta....izgleda da ovo neće biti suđenje stoljeća za hrvatsku javnost samo, već i malo šire:mrgreen:

da ali izbegavaš reći ISTINU do kraja...da su planovi i akcija bili rađeni i razrađeni u USA dogovorno Ameri, Armija BiH i Hrvatska čiji su se predstavnici tamo našli i Clinton ih je podržao

to je također sad obznanjeno...i ima naznaka da su Amerikanci imali dublje svoje prste u akciji Oluja nego što se mislilo

jer bude li osuda hrv. generalima to neće biti samo hrvatska ljga već daleko šire

što potvrđuju i američki mediji koji su otkako je to danas na suđenju procurilo...počeli budno da prate suđenje

bit će tu još svašta....izgleda da ovo neće biti suđenje stoljeća za hrvatsku javnost samo, već i malo šire:mrgreen:

TV Mars trazio veceras preuzimanje prenosa.Marsovci a bogami i Univerzum u deliriju.

Svejedno!!! Fina uvertira za čitav set tužbi koje su najavljene protiv RH a za agresiju i ratnu štetu koju ve HV počinila na prostoru zapadnih opština BiH!!!
Bio on u BiH ili u RH, neko će morati da snosi odgovornost za strijeljanje 187 civila u Mrkonjic-Gradu koji su počinile Četvrta gardijska brigada iz Splita i Prva gardijska brigada HVO-a iz Mostara (predstavnici Haskog tribunala su prisustvovali ekshumaciji).
Starjesine četvrte gardijske brigade iz Splita i Prve gardijske brigade HVO-a iz Mostara su za svoje 117 dana dugo divljanje po Mrkonjić Gradu (od 10. oktobra 1995. do 4. februara 1996. godine.) podnosile raport svojoj nadležnoj komandi u Zagrebu (postoje video dokazi).
Ovo Ameri sigurno nikom nisu sugerisali!!! Uostalom Ameri us vam aminovali i Oluju pa eto Gotovine i ekipe sad tamo gdje jesu!!! A ti nikako da skontaš da vaše dajguženje prema Ametima upravo ovih dana prolazi kroz svoj epilog pred Tribunalom!!!
Dakle, Ameri jesu i vi ste, Ameri mogu bez posljedica, ali zato vi ne možete!!! Prema tome, ćuti tamo i osluškuj kako vam Ameri "zahvaljuju" u Hagu!!! Vi ste još i talični - oni obično izraze "svoje zahvalnosti" svojim lizoguzima upućuju štrikom oko vrata!!!
Vidiš kako i ja mogu da zacrnim slova!!!

ja bih uistinu volio da bude PRAVEDNO SUĐENJE i da uistinu saznamo PRAVU ISTINU

evo ja lično bi to volio

Jel su uistinu ta tri generala kriva za one individualne pokolje individualnih ratnih zločinaca uglavnom nakon Oluje ili nisu?

al bojim se da suđenje neće biti pravedno i da će otići u dve krajnosti:

1) osudit će ih po inerciji oni su kao bili "gore" i kao morali su znati ko je šta radio bez obzira što nisu to zapovijedili i što je akcija prošla i uspostavila se civilna služba

ili

2) će Ameri da imaju prste ...da sebe ne dovedu u nezgodan položaj pa da zbog tog bude oslobađajuća presuda bez obzira jesu li ili nisu generali odgovorni za zločine

Svejedno!!! Fina uvertira za čitav set tužbi koje su najavljene protiv RH a za agresiju i ratnu štetu koju ve HV počinila na prostoru zapadnih opština BiH!!!
Bio on u BiH ili u RH, neko će morati da snosi odgovornost za strijeljanje 187 civila u Mrkonjic-Gradu koji su počinile Četvrta gardijska brigada iz Splita i Prva gardijska brigada HVO-a iz Mostara (predstavnici Haskog tribunala su prisustvovali ekshumaciji).
Starjesine četvrte gardijske brigade iz Splita i Prve gardijske brigade HVO-a iz Mostara su za svoje 117 dana dugo divljanje po Mrkonjić Gradu (od 10. oktobra 1995. do 4. februara 1996. godine.) podnosile raport svojoj nadležnoj komandi u Zagrebu (postoje video dokazi).
Ovo Ameri sigurno nikom nisu sugerisali!!! Uostalom Ameri us vam aminovali i Oluju pa eto Gotovine i ekipe sad tamo gdje jesu!!! A ti nikako da skontaš da vaše dajguženje prema Ametima upravo ovih dana prolazi kroz svoj epilog pred Tribunalom!!!
Dakle, Ameri jesu i vi ste, Ameri mogu bez posljedica, ali zato vi ne možete!!! Prema tome, ćuti tamo i osluškuj kako vam Ameri "zahvaljuju" u Hagu!!! Vi ste još i talični - oni obično izraze "svoje zahvalnosti" svojim lizoguzima upućuju štrikom oko vrata!!!
Vidiš kako i ja mogu da zacrnim slova!!!

ovo uvećano...hej pa čekaj...ne znam jel pratiš suđenje

idemo po redu:idea::idea:

kad će to doć na red razgovarat ćemo o tome

šta si ti neki tajni agent da znaš kakve dokaze ima tužilaštvo?:roll::mrgreen:

evo ja lično bi to volio

Jel su uistinu ta tri generala kriva za one individualne pokolje individualnih ratnih zločinaca uglavnom nakon Oluje ili nisu?

1) osudit će ih po inerciji oni su kao bili "gore" i kao morali su znati ko je šta radio bez obzira što nisu to zapovijedili i što je akcija prošla i uspostavila se civilna služba

ili

2) će Ameri da imaju prste ...da sebe ne dovedu u nezgodan položaj pa da zbog tog bude oslobađajuća presuda bez obzira jesu li ili nisu generali odgovorni za zločine
Jadni ti generali,ni krivi ni duzni.
Nepovratno steta.
Treba iz njih isterati zlo pa im uterati dobro!
Tek da se zna.

evo ja lično bi to volio

ili

Eto, šta ti je Balkan!!! Ovdje se ljudi prisjete pravde i poštenja samo onda kad red odđe i na njihovu bulju!!!
Svejedno!!! Hrvatski generali su sad vlasnici svojih muda koja se nalaze u tuđum šakama!!! U šakama istih onih koji su ih donedavno tapšali po ramenima, a koji danas imaju golemi interes da se na generalska pleća natovari cjelokupni geopolitički inženjering ratnih zločina projektovan u saradnji Gojka Šuška sa najtamnijim dnom CIA!!! NIŠTA NOVO!!! JOŠ JEDNA KOLATERALNA ŠTETA POLITIČKI TRAPAVOG I DO KOSTI POKVARENOG UJKA SEMA!!!

1) premladi su

2) suđenje će završiti krajem sledeće godine jer se 2010. zatvara "misija" Haaga

3) kako znaš da su krivi (jel ti to iz kugle ili bacaš pasulj pa znaš:mrgreen:

Njih trojica ne mogu biti nevini. U suštini, postavlja se samo pitanje za što to su krivi, što je iskreno za mene malo relevantno (kao što je i sramna presuda Vukovarskoj trojci - krvnim krivcima). Ne želim uopće ići u diskusiju "zločinačkog poduhvata", ali trebam istaći da su sva trojica bili (i više nego) vrlo svjesni da je bilo dosta zločina, i da nisu ništa uradili jer ih jednostavno nije bilo briga (osim onog jednog "pragmatičnog" što je i sam priznavao Tuđmanu da se sa Srbima nevjerojatno strahovito postupa, a s druge strane obmanjivao međunarodnu zajednicu).

To ima samo veze sa američkim interesima. Ne zaboravi da je to bilo prikriveno. Službena SAD je sedmice prije Oluje uložila službeni protest protiv Republike Hrvatske da ne preduzima to za što se sprijema. Slične poruke su slate Hrvatskoj državi širom svijeta. Uostalom, i sam predsjednik Franjo Tuđman je govorio o tome kada je pričao da je "međunarodna zajednica uvijek u krivu" i kako je Hrvatska "herojski, neslušajući ikoga, sama oslobodila okupirani teritorij". HDZ i sam priznaje da je unilateralno to počinjeno - što je odmah poslije i dobilo kritike, ali istina kako BBC kaže ne baš velike sa samog Zapada (što je bilo zbog tadašnjih političkih okolnosti) - i neprekidno ističe da se i evo, dokazalo, da su oni bili u pravu a svi ti u krivu (to s tezom ta predivna čista Hrvatska Vojska nikada niti jedan zločin nije počinila).

P.S. Ne ide zajednička akcija u BH baš u korist za isticanje, loši su prijatelji - Atif Dudaković je naokolo išao i planski palio srpska sela i ubijao zarobljene Srbe po južnoj Bosanskoj Krajini.

ovo uvećano...hej pa čekaj...ne znam jel pratiš suđenje

idemo po redu:idea::idea:

kad će to doć na red razgovarat ćemo o tome

šta si ti neki tajni agent da znaš kakve dokaze ima tužilaštvo?:roll::mrgreen:

Haški istražitelji su lično prisustvovali iskopavanju i identifikaciji strijeljanih Mrkonjičana i to je ovdje 1/1 javna stvar!!! Takođe su insistirali i na svom ličnom prisustvu uviđaju i rekonstrukciji događaja!!!

Suđenje baš i nemam nešto namjeru da detaljnije pratim pošto me iskreno zabole ... za Tribunal i za generale ppogotovo!!! Ko voli cirkus nek ništa ne propušta!!! Meni se sve to ogadilo još od vremena kad je Najs dovodio one šipose kao svjedoke koji su svjedočili kako su negdje po Njemačkoj dobijali informacije da su im rođaci poubijani od strane srpske policije, u njihovom selu u kojem nisu bili zadnjih 15 godina!!!

Ili šta tek reći o usporedbi između presuda Naseru Oriću i Biljani Plavšić te onom malo malo pa samoubijanju po ćelijama Ševeningena???
Vojislav Šešelj i njegove optužnice za verbalni delikt, onaj šipos Haradinaj, kojeg su pustili da bude na slobodi do početka suđenja, a čovjek se onda još nastavio da bavi i politikom po Prištini???

Haški istražitelji su lično prisustvovali iskopavanju i identifikaciji strijeljanih Mrkonjičana i to je ovdje 1/1 javna stvar!!! Takođe su insistirali i na svom ličnom prisustvu uviđaju i rekonstrukciji događaja!!!

Suđenje baš i nemam nešto namjeru da detaljnije pratim pošto me iskreno zabole ... za Tribunal i za generale ppogotovo!!! Ko voli cirkus nek ništa ne propušta!!! Meni se sve to ogadilo još od vremena kad je Najs dovodio one šipose kao svjedoke koji su svjedočili kako su negdje po Njemačkoj dobijali informacije da su im rođaci poubijani od strane srpske policije, u njihovom selu u kojem nisu bili zadnjih 15 godina!!!

Ili šta tek reći o usporedbi između presuda Naseru Oriću i Biljani Plavšić te onom malo malo pa samoubijanju po ćelijama Ševeningena???
Vojislav Šešelj i njegove optužnice za verbalni delikt, onaj šipos Haradinaj, kojeg su pustili da bude na slobodi do početka suđenja, a čovjek se onda još nastavio da bavi i politikom po Prištini???

Popij malo kaficu. :roll:

Eto, šta ti je Balkan!!! Ovdje se ljudi prisjete pravde i poštenja samo onda kad red odđe i na njihovu bulju!!!
Svejedno!!! Hrvatski generali su sad vlasnici svojih muda koja se nalaze u tuđum šakama!!! U šakama istih onih koji su ih donedavno tapšali po ramenima, a koji danas imaju golemi interes da se na generalska pleća natovari cjelokupni geopolitički inženjering ratnih zločina projektovan u saradnji Gojka Šuška sa najtamnijim dnom CIA!!! NIŠTA NOVO!!! JOŠ JEDNA KOLATERALNA ŠTETA POLITIČKI TRAPAVOG I DO KOSTI POKVARENOG UJKA SEMA!!!

no comment

Njih trojica ne mogu biti nevini. U suštini, postavlja se samo pitanje za što to su krivi, što je iskreno za mene malo relevantno (kao što je i sramna presuda Vukovarskoj trojci - krvnim krivcima). Ne želim uopće ići u diskusiju "zločinačkog poduhvata", ali trebam istaći da su sva trojica bili (i više nego) vrlo svjesni da je bilo dosta zločina, i da nisu ništa uradili jer ih jednostavno nije bilo briga (osim onog jednog "pragmatičnog" što je i sam priznavao Tuđmanu da se sa Srbima nevjerojatno strahovito postupa, a s druge strane obmanjivao međunarodnu zajednicu).
pa ja bih ipak voli da se na oba pitanja odgovori iskreno i sa valjanim dokazima

jesu li krivi i ako su krivi za šta su krivi

a također bi volio i da se riješi i sa vojnom operacijom Oluja...jel to bilo:
1) legitimno vraćanje okupiranog teritorija Hrvatskoj
2) legitimno vraćanje okupiranog teritorija Hrvatskoj sa elementima individualnih ratnih zločina
ili
3) akcija u kojoj je primarno bilo istjerati, pobiti, zapaliti i izvršiti genocid pa tek onda reintegriranje okupiranog teritorija

To ima samo veze sa američkim interesima. Ne zaboravi da je to bilo prikriveno. Službena SAD je sedmice prije Oluje uložila službeni protest protiv Republike Hrvatske da ne preduzima to za što se sprijema. Slične poruke su slate Hrvatskoj državi širom svijeta. Uostalom, i sam predsjednik Franjo Tuđman je govorio o tome kada je pričao da je "međunarodna zajednica uvijek u krivu" i kako je Hrvatska "herojski, neslušajući ikoga, sama oslobodila okupirani teritorij". HDZ i sam priznaje da je unilateralno to počinjeno - što je odmah poslije i dobilo kritike, ali istina kako BBC kaže ne baš velike sa samog Zapada (što je bilo zbog tadašnjih političkih okolnosti) - i neprekidno ističe da se i evo, dokazalo, da su oni bili u pravu a svi ti u krivu (to s tezom ta predivna čista Hrvatska Vojska nikada niti jedan zločin nije počinila).
.

obrana i tužiteljstvo su se danas složile da je Hrvatska imala legitimno pravo da povrati okupirani teritorij ...pa makar bilo to i vojnom akcijom....ali nikako zločinima na civilima

al pričekajmo ovo što ti kažiš....mislim da OPAKO grešiš...Hrvatska je imala itekakve veze sa USA i Armijom BIH

gledaj malo suđenje...svašta ćeš doznati

nije ti to suđenje tipa Šešelj gdje ovaj priča kako je pola Balkana zapravo pokatoličeni i poturčeni Srbi...i slične radikalske uspavanke

Ljudi??? Sad je stvarno pitanje??? Ko je koga više navukao??? Sloba Tuđmana prepuštanjem RSK ili Franjo Slobu protjerivanjem Srbalja iz RSK???
Mislim, mora se priznati da su se Tuđman i ekipa ipak previše neoprezno i opušteno ponašali u trijumfu tako da im se desilo da od "drveta ne vide šumu"!!! Malo se previše likovalo s obzirom da nam je svima jasno da su Oluja i Bljesak bili svojevrsni vojnopolitički ziceri!!! Gomila gluposti koje je vojno-političko rukovodstvo RH bez potrebe počinilo u jednom takvom politički sa strane odobrenom i vojno pouzdanom projektu opravo je i dovela trojicu generala u situaciju u kojoj se sad nalaze!!!
Qrčilo se "herojskom" pobjedom nad tad već debelo nezainteresovanom Srbijom, i to zahvaljujući isključivo sopstvenim snagama, a sada se došlo u poziciju da Odbrana izvlači nekakve argumente da RH zapravo i nije imala nikakav otpor na svom pohodu na RSK!!! Fino smo danas mogli čuti, protiv koje "sile" je pokrenuta "Oluja"!!! Protiv jedinica koje su imale prosjek starosti od 48 godina i koje su mjesecima unazad uvježbavale simulacije povlačenja i evakuacije civila sa područja!!!
Odjednom, sad kad to odbrani generala odgovara, ti tamo Srbi iz tzv. RSK i nisu bili nekakva vojna sila već nešto kao tutanj gerila!!! Još će biti da je "Oluja" bila "pucanj u prazno" pošto neprijatelja nije ni bilo!!! Pa šta je Tuđman onda i čekao te cijele 3 godine??? Šta je čekao kad je naspram sebe imao "oklopne" traktore i tanjige???
"Oluja" je bila klasičan rat olovkom i papirom!!! Pojedini idioti u Hrvatskoj to tad nisu skontali već su u svemu tome vidjeli priliku da se lično istorijski promovišu!!! Da se malo više ćutalo i odgovornije ponašalo, a manje likovalo, vjerovatno mnogih argumenata koje su generale tamo posadile nebi ni bilo (barem ne u javnosti)!!!

Back