Sudija eliminisao 3 igrača i dao 15 minuta produžetka da bi tim za koji navija pobedio

Sensei

Master
Moderator
Poruka
70.709
Fudbalski sudija je doživotno suspendovan jer je navodno slavio sa klubom kome je pomogao da pobedi eliminisanjem 3 igrača sa protivničke strane i davanjem 15 minuta produžetka, što je dovoljno da pobednici postignu neophodan gol.

Ranije ovog meseca, holandski fudbalski klubovi Sent Džordž i SV De Valken sastali su se u finalnoj utakmici četvrte lige zemlje kako bi odlučili koji će od dva tima biti promovisan u treću ligu. Možda se ne čini da su ulozi previsoki, ali u Holandiji fudbal shvataju veoma ozbiljno i strasti rastu, tako da je ova utakmica bila veoma važna za oba kluba. Trebalo je da bude tesna utakmica između dva najdominantnija tima u diviziji, ali je meč odigran sasvim drugačije nego što se očekivalo zbog jedne osobe odgovorne za fer plej, a to je sudija.

Jan Smit je optužen da nije samo nameštao igru u korist jednog tima, već i da je slavio sa svojim članovima nakon pobede.

1716332421382.png
 
Posle utakmice u kojoj je sudija Jan Smit pokazao tri crvena kartona igračima SV De Valkena i četvrti treneru ekipe, i pustio da igra još 15 minuta posle regularnih 90 minuta. Čim je golman Sent Džordža uspeo da postigne izjednačenje neophodno da garantuje promociju kluba u holandsku treću ligu, Smit je zviždukom doveo kraj utakmice.

Zvaničnici SV De Valkena žalili su se na stav Jana Smita odmah posle meča, ali ono što je zaista izazvalo njihovo bes je snimak igrača i zvaničnika Sent Džordža koji slave svoje unapređenje zajedno sa sudijom. Smit je viđen kako se smeje i peva sa pobednicima, pa čak i kako podiže trofej. Video se kao požar proširio društvenim mrežama, a Kraljevski holandski fudbalski savez (KNVB) nije imao izbora nego da preduzme akciju.

 
Što se tiče Smita, on je izjavio da je ogorčen odlukom Holandskog fudbalskog saveza da ga suspenduje doživotno, tvrdeći da je u prošlosti slavio sa drugim klubovima i da je KNVB doneo odluku bez sprovođenja istrage. On je insistirao da je odluka o njegovom suspendovanju preterana.

„Nisam se zabavljao sa igračima! Otpevao sam samo jednu pesmu i jednom podigao trofej, to je bilo to. Mislim da je to previše“, rekao je Jan Smit o svojoj suspenziji.
 

Back
Top