Branimir76
Veoma poznat
- Poruka
- 13.146
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Sudbina je izgovor ljudima da kad se nešto loše desi ne traže krivca, već samo kazu "Bilo mu/joj pisano" i time reše sve nedoumice.
ja recimo mislim da me kao isusa bog testira to jes govori da trebam biti zadovoljan i ovim sto imam..i jesam..mnogima se desilo da visoko polete i nisko padnu

Ja sam nesto razmisljao , i tako mi pade na pamet ideja , da covek mora da se napati , da nauci neke stvari da bi se vinuo u zvezde (postigao odredjen uspeh , mir , spokoj , sta god ...)
Naprosto da otplati svoju srecu na neki nacin . . .
Da li vjerujete u sudbinu i zašto?
Ako sudbina postoji,ko je odredjuje? Bog? Zvezde? Nešto treće?
Sudbina je izgovor ljudima da kad se nešto loše desi ne traže krivca, već samo kazu "Bilo mu/joj pisano" i time reše sve nedoumice.
I to je tačno, dojadilo mi je da stalno slušam ljude kako jadikuju i krive "sudbu kletu" za sve.
Najteže je pogledati se u ogledalo, i preuzeti odgovornost za svoje postupke i ono što nam se dešava...
Ono što nam se dešava spolja manifest je onoga što u nama počiva iznutra. Slično privlači slično, najstariji hermetički zakon.
Ne bih se potpuno slozila.Za vecinu stvari u svom zivotu pojedinac jeste odgovoran na direktan ili indirektan nacin,ali ne za sve!Postoje neki dogadjaji na koje covek ne moze uticati i promeniti,ma koliko se trudio!
Takodje,jednostavno postoje"nesretne"citave porodice,baksuzne,ili su svi glupi i lenji?
Verujem u ravnotezu dobrog i zla!Cesto zli ljudi prodju"nekaznjeno"kroz zivot,ali naplata dodje kod nekog njegovog srodnika.Sto je potpuno nefer,ali to je valjda posledica toga sto je vreme relativan pojam,a ravnoteza se mora uspostaviti.
Mislim da ovo pitanje nije jednostavno,i da se ne moze odgovoriti ni Da postoji,niti suprotno.
Sudbina postoji.
Postoje bitne tacke u zivotu svakog coveka koje su isprogramirane - to je sudbina.
Sve izmedju njih je slobodna volja i nije predvidiva.
Programer je ono sto je stvorilo Matriks (program odvijanja dogadjaja u celoj Vasioni).

Sudbina postoji.
Postoje bitne tacke u zivotu svakog coveka koje su isprogramirane - to je sudbina.
Sve izmedju njih je slobodna volja i nije predvidiva.
Programer je ono sto je stvorilo Matriks (program odvijanja dogadjaja u celoj Vasioni).
A ja mislio da se suprotnosti privlače!![]()
Matriks, po mom mišljenju, oslikava drugu ideju.. recimo, ideju kako sistem pokušava da nas ušabloni...ili držaoci sistema... što nema mnogo veze sa samim složenim principima sudbine/karme i tih tokova.
Ovaj model matriksa je malo prevaziđen.
Zapravo davno je prevaziđen, jedino dostignuća ovog tipa ne dolaze baš sa zapada.
Ako postoji sudbina, slobodna volja nema smsla i obrnuto, bilo da je samo u "bitnim tačkama", bilo da je u celokupnom vremenskom toku života.
Javno dostupna misao zapada nije do danas rešila ovaj paradoks..
Ovaj model matriksa je malo prevaziđen.
Zapravo davno je prevaziđen, jedino dostignuća ovog tipa ne dolaze baš sa zapada.
Ako postoji sudbina, slobodna volja nema smsla i obrnuto, bilo da je samo u "bitnim tačkama", bilo da je u celokupnom vremenskom toku života.
Javno dostupna misao zapada nije do danas rešila ovaj paradoks.
Filmovi o matriksu su samo jedna razrada grubog principa da je sve zapisano u velikom scenariju, plus paljevina efektima plus konsekvento kao nadgrobni kamen.
Ima ko pije takve stvari.
U pitanju je primitivan model koji nije nerealan jedino je jako grub da opiše išta što nije samo na flmu. Pravljen za potrebe filma, taman koliko treba, ali zato i treba da ostane tamo gde je, u mladalčkoj mašti.
Da bi bio zabavan mora da prećuti osnovu, a ta je da će svakog od nas, bilo u "bitnim tačkama" života, bilo svaki dan, snaći nešto što je u vezi sa tim ko smo i kako smo delovali u bližoj ili daljoj prošlosti, a to je odavno poznata stvar, ako ne u raznim istočnm tradicijama a ono u sećanju svakog naroda.
Neko te je pogrešno obavestio..
Suprotnosti se pre ili kasnije razmimoiđu, ko dva različita vetra.
Tako je i kad je u pitanju odnos makrokosmosa i mikrokosmosa.

A da to kažeš Kulonu koji je pisao da se pozitivno i negativno naelektrisanje privlače,mislio bi da si luda!![]()
.
.Ah,nisam ti ja za te "skrivene" stvari...vise volim da "fizikališem".Ajme, čitaj šta sam pisala.
Govorila sam o HERMETIČKOM načelu... magijskom, ezoteričnom, a ne o "fizikaliji".