Sudbina - neminovni ishod ili covekova volja ?

Da ne bi konto e te bez razloga panjkam:

Za sebe reče da si običan seljak. I to nije ništa loše. Biti dobar seljak je kompliment. Ni manjak obrazovanja nije ništa loše. Ali...

Ovdje predstavljaš sebe kao naučni autoritet:

1. torusne struje u Zemljimom jezgru

2. način formiranja slike u mozgu od svjetlosti koja dospijeva na mrežnjaču

3. svijest ćelija i organa

E, o tome ovdje držiš prave naučne predike, a s ciljem da edukuješ neuke. Uz to dodavaš da ti znanje dolazi prosvetljenjem od Boga. A vidno iz aviona da to s naukom nema blage veze, nego si ti, ili pogrešno skapirao naučnike, ili interpretirao kvazinaučnike.

A mudar može biti i čovjek bez ikakvog obrazovanja. I budi.

Чекај, шта ако сам сељак? Значи не смем да се информишем, забрањено ми је да учим. Да размишљам.
Бог ми помаже да схватим информације,
Зар је страшно што је мој ум гладан информација па стално трагам за новим.
Нечији ум је гладан забаве, нечији политике, нечији скандала
За мене је задовољство да разумем нове ствари Што си љубоморан што могу да причам о разним стварима и што то доживљаваш као придике?
Какогод видео сам ствари из једног новог угла и то нудим осталима као идеје трудећи се да што боље представим оно шта причам, Ти ако си љубоморан и немаш разумевање онога шта пишем прођи ме се.

Sedamnaestog januara 1940. Staljin je potvrdio presude za 346 istaknutih građana, uključujući pozorišnog reditelja Vsevoloda Mejerholda, bivšeg šefa NKVD-a Nikolaja Ježova i pisca Isaka Babelja.
Svi su streljani.
Babelj je uhapšen noću, 15. maja 1939. i pritom je navodno rekao oficiru NKVD-a: „Ovih dana nešto slabo spavate“.

Al njegova interpretacija se razlikuje od naučne.

причао сам и о томе да наше око не види светлост него види недостатак светлости. Потрудио сам се да то и експериментално докажем.
Зар је моја кривица што наука мисли да наше око види светлост-
Наука каже да поетоје три основне боје светлости, црвена, плава и зелена РБГ шема.
Истина је да су три основне боје на које наше око реагује кад их нема црвена плава и жута,
Зелену боју код телевизора довијемо када пропустимо белу светлост кроз зелени филтер(диоде су зелене боје и кад не светле) па филтер заустави плаву и жуту боју а у нашен око дође црвена, Рецептори за црвену тада мирују а рецептори за жуту и плеву реагују и наш ум то тумачи и каже: овај пиксел је зелене боје,
А истина је да тај пиксел зрачи црвеном бојом светлости.
Зашто нема зелених звезда? зато што ми и немамо рецепторе за зелену боју светлости, зелена боја је производ нашег ума као и остале боје.
Кад нема светлости ми видимо мрак, мрак не постоји то је само недостатак светлости али мрак постоји само као производ нашег ума.
Зар је моја кривица што наука нема нека сазнања већ воли да шпекулише о ономе шта види,
Чуј моја интерпретација, паи сам можеш да дођеш до тога да си мало вреднији и да мало мање верујеш у непогрешивост науке.
И да ти кажем: ама баш ништа се неће променити ако наставиш да верујеш да наше око види светлост и да су основне боје светлости плава црвена и зелена.
Али ће се све променити ако провериш ово шта пишеми увериш се доказима у непогрешивост науке
Цео доказни поступак сам описао у Созерцавању предзадње поглавље

Poslednja izmena:
Šta čekaš? Nobel je tvoj!

Видиш шта ти је љубомора: теби није мило да чујеш истине доказе већ би ти било мило да докажеш да си паметнији јер веруујеш науци
То је идентификација: човек изгради свој идентитет на научним сазнањимаи онда то љубоморно чува, он се идентификовао са тим и не жели то да изгуби
Лакше му је да негира истину него да изгуби свој идентитет

Poslednja izmena:
???

Danas i učenici sa osnovnom školom, iz astronauke, recimo, mogu da objave naučno otkriće. Eminentni naučnici će im priznati ako se pokaže da je istinito.

Naučnici ne mogu da izmišljaju. Oni potvrđuju samo ono što je dokazano. Postoji rigorozna naučna metodologija koju svaki naučnik mora izpoštovati.

Običnom smrtniku, čak i sa širokim obrazovanjem (tebi svakako), može izgledati da je naučnik danas obični šarlatan, da su naučne teorije samo teorije a ne dokazana nauka.

Problem je što se na kvantnom nivo danas ne mogu koristi, ne samo klasični, nego nikakvi instrumenti za registrovanje pojave, jer se sa njima remeti sama posmatrana pojava. Zato koriste indirektnu metodu - posmatraju ono što je movguće detektovati, pa donose zaključke na osnovu onoga što se ne slaže sa očekivanim.

Primjer:

Teorija BB jeste zvanična teorija današnje nauke iz oblasti evolucije kosmosa. Otkad su je formulisali sve što su do danas orkrili uklapa se u nju. Onog mometa kad otkriju nešto što se ne uklapa, moraće da je revidiraju ili odbace. I to jeste prava nauka!

A biti danas naučnik znači posjedovati toliko ogromno znanje, skoncentrisano u veoma uski krug populacije, manje od 1%, da se običnom laiku to ne može ni predočiti.

Zato, Grome, ako si došao do stvarnog naučnog otkrića, zcanična nauka će ti to i potvrditi ako se pokaže istinito!

I drago bi mi bilo.

Jednostavno se raspitaj u najbližoj naučnoj ustanovi.

Ček, a što pitaš mene? Reče li da si u online prosvetljenju?! :lol:

Да би човек био просветљен мора да се занима за ту област да посвећује пажњу, а ово са објављивањем ме никада није нешто посебно занимало,
А ти си се истакао да све знаш о томе а сад кад сам ти пружио прилику да то своје знање и докажеш ти се повлачиш.
Ајде мани ме тих фора

Mnogi se ne slazu sa postojanjem sudbine, mnogi misle da ishod sami kreiramo. Cilj je jedan, a putevi su mnogi i zbog razlicitosti tih puteva mi zivimo u iluziji da mozemo da promenimo taj cilj, zivimo u iluziji da nam je slobodna volja bezgranicna....menjamo hiljadu puteva ali uzalud jer svi vode ka cilju koji nam je rodjenjem predodredjen (ne radi se naravno o nekim komercijalnim predodredjenostima npr biti politicar ili gradjevinac vec o nekom opstem ishodu tipa da li ce neki covek upropastiti sebe ili svoju porodicu ili ce mu biti dobro na tom planom a zakazace po pitanju ljubavi i slicno). Ljudski ego ne dozvoljava da covek prihvati da je deo jednog veceg plana u kome moze da vrda tek toliko da bi se osecao malo bitnijim. Da sudbina ne postoji i da smo sami kreatori svoje sudbine ni smrt ne bi postojala. Jedino sto coveka tera da zaboravi koliko je na ovom svetu ogranicen i sicusan jeste njegov ego, a visok ego je glavni uzrok svih zala.

Postojanje sudbine potvrdjuje i cinjenica da mi u ovom svetu zivimo u vecnoj proslosti. Sve je proslost ovde, sadasnjost je iluzija, a buducnost je sudbina, cilj ka kojem neminovno idemo koliko god mislili da imamo izbora osim izbora puta ka tom cilju.
Sve sto ste uradili je proslost, svaki prethodni udisaj i izdisaj je proslost, celije se neprestano trose i skracuje im se zivotni vek, svaki sekund koji ste proveli citajuci ovo je isto proslost, a iluzija sadasnjosti se stvara samo zato sto nesto sto se skorije desilo nasem umu izgleda kao sadasnjost ali ona to nije.
Ja licno smatram da nasu sudbinu kreira neprestano ispastanje zbog grehova nasih predaka ali istovremeno i neprestano ubiranje zasluga zbog dobrih i pravednih dela nasih predaka, pa cega vise nasledimo to smo mi i nas zivot.....sve nasledjujemo od svojih predaka i sta prevagne to smo mi. Jedino izbor puta kojim cemo ici ka neminovnom cilju odredjuje koliko smo gresni, a koliko dobri i pravedni ljudi....zato je "Put pravednog coveka sa svih strana napadnut nepravdom sebicnih i tirana"

судбина је последица понашања.
понашање је последица памети.
памет је последица схватања.

судбина је последица понашања.
понашање је последица памети.
памет је последица схватања.
Понашање није последица паметзи већ суда који долази од наше истине.
Када судимо имамо соећања а осећања дефинишу наша понашање, Како се осећамо тако се и понашамо и то нема везе са памећу.
Додуше неки кажу да постоји емоционална интелегенција.
Интелект све краде па кад је неко разуман интелектуалци и то присвоје па кажу да има емоционалну интелигенцију.
Судбина је последица нашег суда како јој и име каже,
А суд извире из истине, истине која ја у нама.
А та истина је настала кроз васпитање, образовање, искуства знање...
Дакле, ако неко хоче да утиче на судбину нека научи како се мења Истина.
Господ Исус Христос је објаснио како се то ради али људи немају очи да виде и уши да чују
Незадовољни су својом судбином а не трагају за тим како да је уреде: мисле судбина је нешто што ти се дешава и ти на то немаш ама баш никаквог утицаја.
Баш интелигентно

Poslednja izmena:
Ima veze sa pameću i inteligecijom. To su pozitivne karakteristike svake osobe. Valjda si htio reći da gordost, egoizam i zloba prljaju čovjekov intelekt, čime se i sudbina prlja.

Интелект је тај који наводи човека да лаже, креде, отима, убхија, суди.
Наше мисли су производ интелекте , сав наш умни живот полази од интелекта. Имамо ми и разум и мисли које долазе од њега али ко обраћа пажњу на те мисли?
Значи нема мисли а да није дошла кроз интелект.
А да би лагали,крали...треба то да смислимо, јел да?
Е па то се ради кроз интелект, ето одакле долази сво зло.
Сваки наш суд долази кроз интелект.
А кад је суд лош онда то долази од ИНТЕЛЕКТА.
И ко је кривац за бес, љутњу, гнев, мржњу, јад,...? Наш интелект нам то ради изврђуђи реалност.
Како постајемо горди? па кроз интелект који нам сервира такве мисли . Наш интелект нас велича подижући нас у небо ласкавом мислима како смо паметни и вредни сваког поштовања. На друге људе гледамо с висине, све то долази с нашим мислима које опет долазе од Интелекта.
Он у нама рађа мисли охолости, сујете, страха, гордости: како би другачије настала мисао у нашем уму ако за то није одговоран интелект?
Он је варалица и преварант који нас држи у погрешним уверењима, убеђењима правећи од нашег живота пакао.

Intelek će te navesti jednako i na dobro i na zlo. Znači nije intelekt krivac. Nešto je drugo. U Bibliji su pogrešno povezali intelekt sa farisejima. Ili je kasnijim prevodom to pogrešno protumačeno.

Разум је тај који нас наводи на добро и то не долази кроз интелект. Ми имамо вољу којапредставља нашу моћ да своју пажњу посветимо добрим мислима које долазе од разума или лошим мислима које долазе од интелекта. То ти је ко у цртаном кад на десном рамену стоји анђео а на левом ђаволак и наговарају нас на диобро или зло. Ми имамо моћ да одаберемо коме ћемо посветити паћњу
Интелект је онај зли а разум онај добрица у нама.
Али нико не пшреиспитује своје мисли да би знао да прави разлику.

Razum i intelekt su jedno isto. To su crkvene institucije pogrešno utripovale još dok su naučnike smatrali za najveće neprijatelje čovjeku. Danas se Crkva sve više slaže sa naukom. Prilagođava se njoj. Ispravlja svoje zablude.

За онога ко не прави разлику измешу својих мисли разум и интелект су једно исто, За онога ко је дугим проучавањем свог ума направио разлику то није исто.
То је као разлика између Достојанства и Гордости, Танка је граница која их раздваја и само они који су проучавали разлику знају у чему је.Људи који не праве разлику мисле да достојанство огледа у поносу док онак који је истражио зна да се гордост огледа у поносу а достојанство се огледа у дики, Кад се човек дичи нечим. И опет за неупућеног понос и дика су једно исто.

За неупућеног Жеља и Нада су исто, док упућен врло добро зна да направи разлику:а разлика је као између неба и земље, танка је црта која их раздваја.
Као што је разлика измешу дана и ноћи, у поноћ и у подне је велика разлика а у зору је тешко повући црту где престаје ноћ а почиње дан
Таква је разлика и измежу Разума и Интелекта: Постоје мисли које јасно разликујемо да ли су од интелекта или разума; као поноћ и подне, али постоје мисли које је тешко разликовати као у зору

Back