Sudbina BiH- pitanje za racionalne ljude...

• Začetnik teme Začetnik teme Dust
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Jedan spanski novinar (jedini on) je na prvoj konferenciji za stampu po dolasku Izetbegovica iz Dejtona u Sarajevo pitao pomenutog kakva je razlika izmedju Lisabonskog i Dejtonskog sporazuma pa je jedan odbio a drugi pristao potpisati a on je doslovce ovako odgovorio: "Pa Dejtonski je malo povoljniji za nas ali nije povoljniji sto je izginulo ovoliko ljudi!" :eek:
Nikad nisam cula da ga bilo ko od njegovih cak ni opozicija prozove za tu politicku pa i ljudsku glupost.
Odbiti nesto u miru pa posle svih stradanja na rusevinama i grobnicama to isto, ali potpuno isto, prihvatiti. :roll:

ma jasno...ako si pratila ranije forum i slicne teme videla si koliko sam puta postavio ovo pitanje sagovornicima iz BIH....niko nije hteo da to komentarise...pocetci sukoba su vec zaboravljeni,sad se ponavljaju pojedine epizode koje odgovaraju muslimanima kako bi i dalje izigravali mucenike te tako tezili svetskom sazaljenju i samiloscu....a predstavnici srba nista ne rade da se konacno istine saznaju...pa da se neceg i podsetimo...vidis kako se na ove ugovore vec zaboravilo...

Htedoh boldovati najgluplju recenicu u ovom postu i ne mogoh se odluciti koja je.
Osim da je Jugoslavija bila federacija 6 republika (otkrio toplu vodu) sve drugo je vise nego smesno.
Naveo si sta je RS izgubila od 96. a sad hajde pa se priseti sta je BIH izgubila od 92. Al' posteno i realno! I tek onda da promislimo na sta ti podaci upucuju i kako ce se zavrsiti ova americka prica u Bosni.

katarina, nemas potrebe sa njim raspravljati niti replicirati mu. takav nerealan i nerezonski stav o stvarima koje su se desile ovde i onda jos navodna potvrda kako to cinjenice kazu, govori da se radi o covjeku sa ptsp-om a ovdje na forumu mu iznosenje takvih stavova dodje kao seansa samozadovoljavanja. sizofrenija je nazalost bolest koja pod lijekovima dozvoli pacijentu da se registruje na forumu, ne mareci pri tom da smanjenjem intenziteta medikamenata forum trpi. okrutna bolest

I šta sad imamo? BH.Srbin ovde priča kako je opstanak ovakve, unitarne Bosne u svojevrsnom statusu quo, rešenje, jer će Srbi morati da ga prihvate, jer će Hrvati hteti da ga prihvate, i jer ga Muslimani žele, a posle priča da nijedan narod ne želi da dominira. Kako je to nemoguće, ja to i objasnim, i uporedim ovu situaciju sa onom iz 1991., a pritom gotovo 90% stanovnika RS ne da želi preuređenje Bosne, nego želi nezavisnu Srpsku, a to da Hrvati žele svoj entitet, ne pričam iz glave- čak i pre svega ovoga, mnogo pre, 2001. godine- bio je referendum o obnavljanju Herceg-Bosne, i on je uspeo...

I šta sad imamo? BH.Srbin ovde priča kako je opstanak ovakve, unitarne Bosne u svojevrsnom statusu quo, rešenje, jer će Srbi morati da ga prihvate, jer će Hrvati hteti da ga prihvate, i jer ga Muslimani žele, a posle priča da nijedan narod ne želi da dominira. Kako je to nemoguće, ja to i objasnim, i uporedim ovu situaciju sa onom iz 1991., a pritom gotovo 90% stanovnika RS ne da želi preuređenje Bosne, nego želi nezavisnu Srpsku, a to da Hrvati žele svoj entitet, ne pričam iz glave- čak i pre svega ovoga, mnogo pre, 2001. godine- bio je referendum o obnavljanju Herceg-Bosne, i on je uspeo...

da hrvati su imali svoj referendum 2000 god. za obnavljanje hercegbosne odnosno hrvatske samouprave i referendum je uspeo ali su snage NATO upotrebile oruzanu silu i napale hercegovacke gradove i filijale hercegovacke banke 2001 god. gde je doslo do nereda i oruzanog sukoba stanovnistva i vojnih formacija nato pakta.....federacija bih se raspala kao kula od karata,svi hrvati su napustili policiju,carinu,vojsku federacije sve se raspalo ali muslimani nisu uopste reagovali i da tada NATO nije upotrebio silu,novac,svoje tajne sluzbe i primorao Antu Jelavica i ostale hrvatske politicare na povlacenje to bi bio kraj BiH ...........zakljucak je da ce ova nakaradna tvorevina BiH postojati dok to zeli NATO pakt ili dok moc nato pakta ne oslabi onda sledi repriza iz 2001

Bilo bi zanimljivo čuti očitovanje forumaša iz te tzv.Herceg Bosne kakvo je sad raspoloženje puka glede istog pitanja

Svi će građani Bosne biti srećna deca Bosne, uskoro će ljudi shavtiti da nije budućnost zatvarati se u nacionalne torove.

Mi smo to shvatili i 90. pa smo hteli sacuvati YU, medjutim odose svi u svoje nacionalne torove i to sa pesmom. Hrvati u hrvatski, Slovenci u slovenacki i svi drugi.
Sad kad Srbi u RS zele jedan jedini svoj nacionalni entitet ( ne bez potrebe i razloga) onda je to zaostalo i prevazidjeno. Uvek isti rezon.
Sve sto je kao muslimane oteralo 91. iz YU pozelili su Bosni 92. Ali bas sve.

[/B]

Mi smo to shvatili i 90. pa smo hteli sacuvati YU, medjutim odose svi u svoje nacionalne torove i to sa pesmom. Hrvati u hrvatski, Slovenci u slovenacki i svi drugi.
Sad kad Srbi u RS zele jedan jedini svoj nacionalni entitet ( ne bez potrebe i razloga) onda je to zaostalo i prevazidjeno. Uvek isti rezon.
Sve sto je kao muslimane oteralo 91. iz YU pozelili su Bosni 92. Ali bas sve.
Stvarno nisam nacionalista, podržavam međusobno približavanje naroda, kosmopolitski način života, ali, zašto niko nikada nije otvoreno rekao (izuzev par cinika) zašto je prema Srbima primenjen metod dvostrukih aršina?

Molim one što razmišljaju racionalno, da kažu šta misle da je najrealnije rešenje za trenutno najveću krizu na Balkanu. Po meni, postoje dve mogućnosti: konfederalizacija sa tri entiteta (zbog pritiska međunarodne zajednice) i mirno razdruživanje.
Neracionalno rešenje bi bilo ako bi Amerikanci naoružali Muslimane i nahuškali ih protiv preostala dva entiteta...

Ti fakat ništa ne znaš o BiH. Kakva preostala dva entiteta. Evo da si napisao protiv dva postojeća entiteta - to bi još i bilo moguće. Ovako - bolje da šutiš.

katarina, nemas potrebe sa njim raspravljati niti replicirati mu. takav nerealan i nerezonski stav o stvarima koje su se desile ovde i onda jos navodna potvrda kako to cinjenice kazu, govori da se radi o covjeku sa ptsp-om a ovdje na forumu mu iznosenje takvih stavova dodje kao seansa samozadovoljavanja. sizofrenija je nazalost bolest koja pod lijekovima dozvoli pacijentu da se registruje na forumu, ne mareci pri tom da smanjenjem intenziteta medikamenata forum trpi. okrutna bolest

Ja ne znam šta ti i Katarina tražite na ovoj temi - fino piše 'pitanje za racionalne ljude' .
Vas dvoje zabasali ..

А не...где Херцегову земљу да дамо.. :rtfm:

Ако те чују Требињци...куку...

Немају они ништа у БиХ...једне "довели" турци...друге аустроугари...
Зна се БиХ је Српска држава...

Koga su Turci doveli - jel' Vlahe ? Ja ne znam , bilo je tih Vlaha - znaš li ti gdje su se sakrili ? Hoće ,izgleda, Turci da dođu da ih vode nazad.

I ko je jos mnogo pre rata predao zahtev za prijem Bosne (vecinski hriscanske zemlje) u savez islamskih zemalja.
I ko je izdao studentski list VOX u kome se trazi programer koji ce napraviti video igricu u kojoj se prave nove Cele kule (braca Kresevljakovic cini mi se) i ko je isao "mirno i dostojanstveno" da demolira televiziju i ko je pucao na svatove i ko je pobio vojnike a ko je tek posle toga zaista preterao u upotrebi sile na mnogim mestima.
Ocekivati drzavu tamo gde se komsije, pa i braca kolju svakih pola veka je smesno ali...Ko veruje da moze nek se nosi s njima pa dokle moze. :)
Znači - ništa ni od Srbije. Jer, i tamo su četnici ranije klali partizane, a i u novije vrijeme bi u Srbiji kama radila da je bilo značajnijeg otpora za politiku koju su etablirali.

Back