Sudbina BiH- pitanje za racionalne ljude...

Dust

Domaćin
Banovan
Poruka
4.184
Molim one što razmišljaju racionalno, da kažu šta misle da je najrealnije rešenje za trenutno najveću krizu na Balkanu. Po meni, postoje dve mogućnosti: konfederalizacija sa tri entiteta (zbog pritiska međunarodne zajednice) i mirno razdruživanje.
Neracionalno rešenje bi bilo ako bi Amerikanci naoružali Muslimane i nahuškali ih protiv preostala dva entiteta...

Poslednja izmena od moderatora:
Molim one što razmišljaju racionalno- pa i patriote, da kažu šta misle da je najrealnije rešenje za trenutno najveću krizu na Balkanu. Po meni, postoje dve mogućnosti: konfederalizacija sa tri entiteta (zbog pritiska međunarodne zajednice) i mirno razdruživanje.
Neracionalno rešenje bi bilo ako bi Amerikanci naoružali Muslimane i nahuškali ih protiv preostala dva entiteta...

jedino racionalno rjesenje je raspad bih

Ne, nego su im Ameri uvalili kosku. To je jedina država slabija od konfederacije, koja je po uređenju unitarna... Idiotska tvorevina, idealna za aktiviranje tzv. "zamrznutih konflikata"... Inače: bolje da se to reši što pre, na ustavan način, pa ako je razdruživanje, neka bude mirno. Ako se to razvuče na godine, kao i sve ovde, može doći i do Drugog bosanskog rata, a to niko ne želi...

Poslednja izmena:
Ja sam do rata ziveo u Bosni. Sve do pred kraj 80-ih godina nije bilo ni prevelikog nacionalnog trvenja ni prevelikih problema po nacionalnom pitanju.
A onda su "prijatelji" ex Jugoslavije i njenih naroda odlucili da je skroje po svojim merilima.
Posto su u dva prethodna rata dobili po picci skontali su da im je najbolje da narode zavade. Po svojoj latinskoj tradiciji. I bi sto bi.
Trenutno je BiH i naravno njeni narodi - sva tri glavna, konstitutivna, ali bogami i ostali - u najtezoj situaciji.
Najbolje bi bilo da svaki narod razjuri svoje lopove i krvopije, pa da se sa ostalim dogovore sta i kako dalje bez rata i krvoproloica, i nprevise je krvi vec proliveno .
Ali na zalost to spada u moje zelje i mastanja i naucnu fantastiku.
Oni sto su nam zakuvali nece dozvoliti da se situacija u Bosni nesto puno promeni.
Jel kao sto neko napisa, njima treba zamrznuti konflikt da ga odmrznu kad ima zatreba, pa da opet mi ludi balkanci krvarimo, mrzimo i ubijamo jedni druge jer onima sto stvaraju te neke nove svetske poretke tako treba.
Najbolje bi bilo kada bi moglo da u Bosni prestane zelja jednog naroda da dominira drugim i da bosna ostane u ovim granicama kojima je sada.
Ali na zalost i to spada u naucnu fantastiku.
Muslimani - Bosnjaci sve i kada bi hteli da prestanu sa jahanjem na unitarnoj BiH u kojoj bi oni bili jedine gazde nebi im dozvolili zakuvatori.
Jedino logicno resenje iz toga proizilazi podela BiH, ali ni to nije moguce jer kao sto napisah stvaraocima novoh svetskog poretka - dans ga zovu globalizacija - to neodgovara.
Znaci ostaje kao sto je danas sve dok se to glo(d)balizatorima svidja.
A politicari ce na sve tri strane da podgrevaju mrznju i strah jer oni jedino u tom slucaju opstaju i profitiraju pljackajuci svaki svoj narod .

Ja sam do rata ziveo u Bosni. Sve do pred kraj 80-ih godina nije bilo ni prevelikog nacionalnog trvenja ni prevelikih problema po nacionalnom pitanju.
A onda su "prijatelji" ex Jugoslavije i njenih naroda odlucili da je skroje po svojim merilima.
Posto su u dva prethodna rata dobili po picci skontali su da im je najbolje da narode zavade. Po svojoj latinskoj tradiciji. I bi sto bi.
Trenutno je BiH i naravno njeni narodi - sva tri glavna, konstitutivna, ali bogami i ostali - u najtezoj situaciji.
Najbolje bi bilo da svaki narod razjuri svoje lopove i krvopije, pa da se sa ostalim dogovore sta i kako dalje bez rata i krvoproloica, i nprevise je krvi vec proliveno .
Ali na zalost to spada u moje zelje i mastanja i naucnu fantastiku.
Oni sto su nam zakuvali nece dozvoliti da se situacija u Bosni nesto puno promeni.
Jel kao sto neko napisa, njima treba zamrznuti konflikt da ga odmrznu kad ima zatreba, pa da opet mi ludi balkanci krvarimo, mrzimo i ubijamo jedni druge jer onima sto stvaraju te neke nove svetske poretke tako treba.
Najbolje bi bilo kada bi moglo da u Bosni prestane zelja jednog naroda da dominira drugim i da bosna ostane u ovim granicama kojima je sada.
Ali na zalost i to spada u naucnu fantastiku.
Muslimani - Bosnjaci sve i kada bi hteli da prestanu sa jahanjem na unitarnoj BiH u kojoj bi oni bili jedine gazde nebi im dozvolili zakuvatori.
Jedino logicno resenje iz toga proizilazi podela BiH, ali ni to nije moguce jer kao sto napisah stvaraocima novoh svetskog poretka - dans ga zovu globalizacija - to neodgovara.
Znaci ostaje kao sto je danas sve dok se to glo(d)balizatorima svidja.
A politicari ce na sve tri strane da podgrevaju mrznju i strah jer oni jedino u tom slucaju opstaju i profitiraju pljackajuci svaki svoj narod .
Moje veliko poštovanje prema kranje poštenom stavu. Nemam šta da dodam, osim da pitam gde se glasa za reputacionu moć! :D
Zapravo, koliko sam razumeo, ti si za očuvanje Bosne kao međunarodnog subjekta u sadašnjim granicama? Nemam ništa protiv, ako se tako dogovore, ali Bosna sada srlja prema raspadu, što se čini kao bolje rešenje...

Poslednja izmena:
Једино исправно и једино ПРАВЕДНО решење јесте подела "Босне".
Данашња "Босна" је мање суверена него што је била у СФРЈ. Уствари, данас "Босна" нема ни "С" од суверености, иако се Харис Силајџић уби да критикује за "нарушавање суверености Босне".
Питам Хариса, и све његове:
Како се мође урушавати или повређивати ОНО ШТО НЕ ПОСТОЈИ ???? НИКАКО!!!!
СРПСКА ДРЖАВА И МУСЛИМАНСКА ДРЖАВА БИ ОДЛИЧНО САРАЂИВАЛЕ КАО СУСЕДИ, И ШТИТИЛЕ ЈЕДНА ДРУГУ, НА ОДРЕЂЕНИ НАЧИН.
Непријатељи, они што живе на туђим леђима би изгубили могућност да активирају ратове на овим просторима и неће моћи пљачкати народ.
Апсолутно, са свих гледишта, једино решење јесте подела "Босне".
Подела "Босне" је трајно историјско решење.

Molim one što razmišljaju racionalno- pa i patriote, da kažu šta misle da je najrealnije rešenje za trenutno najveću krizu na Balkanu. Po meni, postoje dve mogućnosti: konfederalizacija sa tri entiteta (zbog pritiska međunarodne zajednice) i mirno razdruživanje.

Конфедерална босна у савезу са Србијом

Ма шта да делимо Српску земљу..БиХ је Српска држава..ако се коме не допада..знају пут до мале азије..

V-2-1.png

Ne razumem protiv koja druga dva entiteta? :dontunderstand:

U BIH postoje samo dva entiteta.Nas ne zanimaju muslimansko-hrvatski odnosi u federaciji. Oni su dbrovoljno usli u tu varijantu i neka se dogovaraju sta ce dalje.To nije nasa briga.

Mi treba da se borimo da Srpska stekne sto vecu autonomiju(za pocetak) i da se u buducnosti spremi za SSZ ( Savez Srpskih Zemalja) u koji ce verovatno uci vremenom i Crna Gora.

A..sto se tice mus.hr. federacije..najbolje bi bilo da se pripoje hrvatskoj da ne bi postojala muslimanska samostalna drzava,ali ako nece...nek' rade kako im volja. To se nas ne tice.

Ne razumem protiv koja druga dva entiteta? :dontunderstand:

U BIH postoje samo dva entiteta.Nas ne zanimaju muslimansko-hrvatski odnosi u federaciji. Oni su dbrovoljno usli u tu varijantu i neka se dogovaraju sta ce dalje.To nije nasa briga.

Mi treba da se borimo da Srpska stekne sto vecu autonomiju(za pocetak) i da se u buducnosti spremi za SSZ ( Savez Srpskih Zemalja) u koji ce verovatno uci vremenom i Crna Gora.

A..sto se tice mus.hr. federacije..najbolje bi bilo da se pripoje hrvatskoj da ne bi postojala muslimanska samostalna drzava,ali ako nece...nek' rade kako im volja. To se nas ne tice.

Може и ово за почетак

:D

V-2-1.png

Муслимански политичари и некакви "лидери", на пример Харис Силајџић, затварају очи пред реалношћу да "Босна" не може бити нормална држава и док постоји под стегом НАТО силе. Не може, јер се то судара са правом Срба да имају своју државу на својој земљи. Зато он, Харис Силајџић, као љути Мујица, протестује што је посетом српског политичара српској Општини Пале, "повређен" некакав суверенитет некакве "Босне и Херцеговине".
Да не знам менталитет Хариса Силајџића, који је израз менталитета босанских Муслимана, ја бих узвикнуо: Чудо једно. Али, ЧУДА ИПАК ИМА. А то је:
1) "Босна и Херцеговина" , ратна творевина Запада, ДАНАС, захваљујући баш том Западу, ИМА МАЊЕ СУВЕРЕНИТЕТА НЕГО ШТО ЈЕ ИМАЛА У БИВШОЈ СФРЈ. Практично, СРБИХ је имала скоро потпуни суверенитет, практично потпуни, за време СФРЈ, а ДАНАС, "Босна и Херцеговина" је колонија Запада, по којој се креће војска Запада (војска НАТО), наоружана до зуба,и може да остане колико год хоће и на начин како год хоће, што значи да "БиХ" НИЈЕ СУВЕРЕНА.
2)Зашто онда Харис протестује??? Много је "фино" своје агресивне намере за "реформу БиХ", која није ништа друго до даље уништавање Републике Српске, сакрити нападаима на друге, него признати намере. Давно је то било јасно свакоме, ко је хтео да му буде јасно.

najracionalnije resenje je da se bosanci ne dele u 10000000000000 drzavica
neka svi u bosni budu bosanci, svi u hrvatskoj hrvati, svi u srbiji srbi.

dole nacije zeveo integrisani svet

Ne, nego su im Ameri uvalili kosku. To je jedina država slabija od konfederacije, koja je po uređenju unitarna... Idiotska tvorevina, idealna za aktiviranje tzv. "zamrznutih konflikata"... Inače: bolje da se to reši što pre, na ustavan način, pa ako je razdruživanje, neka bude mirno. Ako se to razvuče na godine, kao i sve ovde, može doći i do Drugog bosanskog rata, a to niko ne želi...

Pa ako se secas pre rata je potpisan Lisabonski sporazum . Svi se dogovorili, potpisali, rukovali se i...Neko Izetbegovica nagovori (Amerika verovatno) da povuce potpis. Posle cetiri godine patnje, stradanja i ludila potpise se Dejtonski, skoro pa identican propalom Lisabonskom. Sta reci?
I jos uvek velicaju Aliju, i jos uvek mi krivi za pocetak rata?! :roll:

Pa ako se secas pre rata je potpisan Lisabonski sporazum . Svi se dogovorili, potpisali, rukovali se i...Neko Izetbegovica nagovori (Amerika verovatno) da povuce potpis. Posle cetiri godine patnje, stradanja i ludila potpise se Dejtonski, skoro pa identican propalom Lisabonskom. Sta reci?
I jos uvek velicaju Aliju, i jos uvek mi krivi za pocetak rata?! :roll:

Видиш..то си се лепо сетила...и да се врнемо и на почетак рата...ко је започео...ко је хтео независност у земљи где се 40% стнаовника са тим није сложило...

Back