Sud u Velesu osudio arhiepiskopa Jovana na dve i po godine zatvora

koliko vidim, SPC se mesa u politiku zemlje, opravdano ili ne, to nije za diskusiju. e sad mene interesuje, ako ona to radi ovde u srbiji, sta li tek radi u C.Gori ili makedoniji. i ponovo dolazimo do pocetak, zasto SPC mora biti galvna i u drugim drzavama

Si ti pao s kruske , siptare .

Pa ne mora da bude glavna u opste , al ima pravo da postoji , a njeni svestenici se ne hapse u drugim drzavama , kad nista ne urade .
Drugo , skoro sve te crkve u Makedoniji , Srbi su izgradili , osim nekoliko , a ti Makedonci nisu ni jednu .
Onda te idiotske insinuacije oko priznanja , Nema to veze sa nama , njih nece da prizna Vaseljenski partrijah .
A sta ti imas sa svim tim , kad i ti siptar, i najverovatnije nisi Pravoslavac . Albanci Pravoslavci vecinom zive u Albanii juzno od reke Skumbre .
 
16. oktobar 2009. 17:59 ( Izvor: Tanjug )

Osnovni sud u Velesu osudio je u odsustvu arhiepiskopa ohridskog i mitropolita skopskog Jovana na zatvorsku kaznu od dve godine i šest meseci, za krivično delo utaje, saopštila je Ohridska arhiepiskopija. Sud je odredio da arhiepiskop Jovan isplati odštetu raskolničkoj Makedonskoj pravoslavnoj crkvi u iznosu od oko 240.000 evra. Arhiepiskopija je ocenila da su motivi suđenja arhiepiskopu Jovanu politički i da su u takvim uslovima višegodišnjeg progona poglavara Ohridske arhiepiskopije nemogući pregovori o statusu raskolničke Makedonske pravoslavne crkve (MPC). Veštačenje je pokazalo da arhiepiskop za sebe nije ništa prisvojio, ističe Ohridska arhiepiskopija. Arhiepiskop Jovan je dva puta oslobađan od prvostepenog suda, a Apelacioni sud je vraćao postupak na ponovno suđenje.

http://glassrbije.org/index.php?option=com_content&task=view&id=44836&Itemid=26

Još jedan primer licemerja makedonske vlasti.Ovako mali i jadni bi hteli da imaju autokefalnost i malu crkvicu za ličnu upotrebu.Jadnici i ništa drugo.:hahaha:

E da i SPC još nije jasno da više nema Jugoslavije.
 
kolko si ti napravila? majke ti

Pa zar ja moram svake veceri da ti kazem da ne predoziras?
Preterujes sa provokacijama, jer nemas odgovora kada te MI SRBI matiramo!
"Phantom der Nacht" je SRPKINJA, a vecinu Crkava i Manastira su vam NAPRAVILI SRBI!
Pa sad ti zakljuci sam!
Ali ako hoces vec da odbranis svoje stavove, navedi mi molim te KTITORE Manastira i Crkvi u periodu od 11. do 19.veka tamo kod tebe! :manikir:
 
Borba za TUĐE !!!

Zašto nisu sami sebi pravili crkve i manastire, nego smo im mi Srbi napravili.


Ja ti ne branim da uzmes svoje "manastire" iz Makedonije, samo neznam sta ces sa njima? U svakom slucaju, bolje je prvo da uzmes one sa Kosova, zasto tamo inoverci i ateisti ih razrusavaju, dok u Makedoniji "raskolnici" ipak sluze Bogu :rtfm:
.
Nisi ti nishta podizala u Makedoniji, niti ste "vi" nesto gradili. To sto je nekad pripadalo carskoj Srbiji i kasnije njenoj kraljevini, ne znaci da mora i vama da pripada, i ne prepisuj sebi/vama tugje zasluge, zato sto je laz i ujedno pretstavlja kradgju. Imperije (drzave) i njihovi zakoni se menjaju, a to sto je nekad bilo nase, danas je tugje. :rtfm:
 
Ja ti ne branim da uzmes svoje "manastire" iz Makedonije, samo neznam sta ces sa njima? U svakom slucaju, bolje je prvo da uzmes one sa Kosova, zasto tamo inoverci i ateisti ih razrusavaju, dok u Makedoniji "raskolnici" ipak sluze Bogu :rtfm:
.
Nisi ti nishta podizala u Makedoniji, niti ste "vi" nesto gradili. To sto je nekad pripadalo carskoj Srbiji i kasnije njenoj kraljevini, ne znaci da mora i vama da pripada, i ne prepisuj sebi/vama tugje zasluge, zato sto je laz i ujedno pretstavlja kradgju. Imperije (drzave) i njihovi zakoni se menjaju, a to sto je nekad bilo nase, danas je tugje. :rtfm:

Alo malecak, pa ti si bas zesce "prezupcio"! Hoces da kazes da u CARSKOJ SRBIJI I KRALJEVINI nisu ziveli isti SRBI kao i MI DANASNJI SRBI?
Lepo si rekao laz predstavlja kradju, pa sad ko laze, ko krade i sta krade...?
NAVEDI MI KTITORE CRKVI I MANASTIRA od 11. do 19.veka kod vas tamo?!? Treci put te pitam, a ti izbegavas odgovor!
 
Ratifikacija sporazuma o granici
18. oktobar 2009.
Beograd, Skoplje -- Parlamenti u Prištini i Skoplju ratifikovali su u subotu sporazum o demarkaciji granice Kosova sa Makedonijom.

Makedonsko Sobranje je nešto pre ponoći usvojilo Sporazum sa 72 glasa za i 11 protiv na sednici koja je skoro celo popodne bila prekinuta jer su poslanici tražili razjašnjenja. Opozicija je, naime, tvrdila da vlast ustupa više od 650 metara makedonske teritorije.

Povodom tvrdnji opozicije da se ovim sporazumom sa Kosovom narušava sporazum o utvrđivanju granice, potpisan 2001. godine sa tadašnjom SRJ, šef makedonske diplomatije Antonio Milošoski je naveo da se sporazum o ratifikaciji i obeležavanju granične linije između Makedonije i Kosova zasniva na sporazumu iz 2001. godine.

Međutim, državni sekretar Ministarstva za Kosovo i Metohiju Oliver Ivanović izjavio je za B92 da je svako potpisivanje Sporazuma koji se tiče granice između Skoplja i Prištine besmisleno jer će Makedonija pre ili kasnije o tome morati da razgovara sa Srbijom.

On veruje da se na demarkaciji insistira spolja, ne uzimajući u obzir da takav potez može dodatno da naruši, kako je rekao, krhke odnose Srbije i Makedonije.

“Mislim da je to apsolutno bespredmetno, s obzirom da će Makedonija pre ili kasnije morati o tom pitanju da razgovara sa Republikom Srbijom. Mislim da je demarkacija i uopšte potpisivanje nekakvog zvaničnog sporazuma o pitanju granice može samo da šteti odnosima Makedonije i Srbije”, rekao je Ivanović.

“Mislim da je to veliki pritisak stranaca da se što pre taj problem reši kao jedno od otvorenih pitanja, ne shvatajući da se na taj način, zapravo, podrivaju ionako krhke odnose između Makedonije i Srbije”, naveo je on.

Potpisivanje Sporazuma o demarkaciji bio je, inače, uslov Skoplja za uspostavljanje diplomatskih odnosa sa Prištinom.
http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2009&mm=10&dd=18&nav_id=387276
 
stoka skopljanska, zaleteli se da potpisuju ugovore sa Kosovom, zelim im da ih grci okupiraju i muski naguze, za bolje i nisu!!:mrgreen:
Nezanosi se.

Macedonian forces
makedonija.gif
makedonija.gif
makedonija.gif01volci.jpg30.11volci.jpgVolci%20Diploma%20Ficers.jpg


Ima i nas ko da cuva,dosta ste su se igrali sa nama.
 
Poslednja izmena:

Back
Top