Pogledaj (pazljivo) ovaj video... I reci nam sta mislis?
_nobody_
Kao sto sam rekao, ne mogu da sudim o onome sto ne znam. Ovo vrlo lako moze biti tacno - postoje misljenja da je on rodjen u Becu, da je sin kralja, plemica... Ja o tome ne mogu da sudim.
Ono sto znam, i ponavljam, jeste:
- da je svirao klavir, i to odlicno
- da je imao manire visih slojeva - da li treba da pominjemo tompuse, bela odela, jahte i sl.
- da je bio samo jednom u rodnom mestu gde su ga, sto se kaze, 'oladili i vise se nikad tamo nije vratio
- da je ocigledno bio podrzavan od strane svetskih mocnika - ovde cu jos jednom predloziti da se pogleda serija Ravnogorska citanka (youtube)
Za nekoga ko je rodjen u bedi, rintao kao obican radnik, bio zatvaran, u ratu itd, apsolutno sam siguran da ucenje klavira predstavlja nemogucu misiju.
Sto se tice gospodskog drzanja pogledajte samo ove nase dripce pa ce vam biti jasno kako se ni to ne uci preko noci, niti svako to moze i ume. Slicno za odevanje.
Dakle, ja potpuno posredno, ne znajuci detalje ko je on tacno, mogu da kazem ko nije - Tito nije Josip Broz, bravar iz Kumrovca. A ko je ne znam.
A ne znate ni vi. I sad se vracamo na Kalabica - ni o njemu ne znam, a ne znate ni vi. Sta god mi bilo ko od vas na forumu kaze, ja cu reci da nije tacno jer nije bio tamo da to licno vidi i cuje. I bicu u pravu.
Poenta je da ne znamo mnogo toga iz tog mutnog perioda, i da zato zakljucke treba da donosimo vrlo oprezno. A jedan od jako dobrih nacina donosenja zakljucaka, sa prednoscu vremenske distance, SU TRAGOVI - ko je sta uradio, i kako su se stvari razvijale kasnije, nakon ovoga i onoga.
Sta cemo, posle svega sto smo videli i doziveli, bar mi koji pamtimo Tita (zbog godista pricam, ne zbog samog Cope), da zakljucimo o komunistima - recimo? Ja slobodno mogu da izjavim da su bili najobicniji BANDITI, kako su ih i zvali sirom sveta. Sa gomilom zlocina na svojim krvavim rukama.
Samo da dam ilustraciju - recimo da ja sad sa gomilom naoruzanih budala krenem da haram i da vas izbacujem iz vasih udobnih, sredjenih stanova, jer eto ja nemam stan a vi imate, cime ste automatski kvalifikovani kao burzujska stoka a ja sam jadni proleter. Pa vas u sred noci iz kreveta, zajedno sa decom i zenom, isteram iz stanova/kuca, i oteram vas da sa jos 2 porodice zivite po nekakvim podrumima, a ja i moje budale se uselimo u vase stanove. I to je samo pocetak. Neke od vas posle porokamo po sumama, neke oteramo na robiju da rintaju, nekima napastvujemo zene, posao ne mozete da nadjete, osim mozda najbednije i to samo da bi bili ponizeni... Dalje mozete sami, imate filmove domace proizvodnje jos iz vremena tih istih komunista pa dajte masti na volju.
I kako bi se vi osecali posle toga? E, pa bilo je BAS TAKO.
Stoga oprezno kad sudite Kalabicu vi koji nemate pojma ni kako je bilo, ni ko je odredjivao kako ce biti.
Dragi moji, mi pojma nemamo sta se tada desavalo, to je poenta. Jedino je sigurno da je skoro sve laz, i da nista nije kako se cinilo - osim zrtava. A i tu se lagalo.