Sud preispituje rehabilitaciju četnika Kalabića

Na tvoju veliku žalost, odluka o rehabilitaciji Draže Mihailovića ne može biti ukinuta. Odluka o rehabilitaciji Nikole Kalabića je ukinuta jer je rehabilitovan na osnovu Zakona o rehabilitaciji iz 2011. Ali, Draža je rehabilitovan na osnovu Zakona o rehabilitaciji iz 2006. U čemu je razlika? Prema Zakonu o rehabilitaciji iz 2006, lica koja su osuđena za ratne zločine mogu biti rehabilitovana http://www.stojkovic.co.rs/pdf/rehabil.pdf

dakle, priznaješ da je nepomenik četnički činio zločine?

šta ide posle poništene rehabilitacije četničkog zlikovca kalabića?

Zašto Vojska Srbije nema petokraku kao svoje obeležje?

beretka-amblem.jpg

Не да верују, они знају да је он свирао. :lol:

Posto ne razumem da li je komentar na racun cinjenice da Tito JESTE svirao klavir, ili na racun cinjenice da je BIO BRAVAR a SVIRAO klavir, a radi informisanja foruma, samo da ponovim nesto sto sam vec pisao vise puta:

iz pouzdanog izvora znam (mada postoje i slike koliko mi je poznato) da je covek koga poznajemo kao Tito svirao klavir, i to svirao odlicno. Takodje je imao svih 10 prstiju.

Tvrdim, kao neko ko svira klavir, da je nemoguce za bravara sa 9 prstiju, koji je ziveo zivot koji je NAVODNO ziveo pomenuti Tito, da nauci da svira klavir virtuozno u odraslim godinama.
Prema tome covek koga znamo kao Tito nije nikakav bravar, niti je odrastao u bedi i siromastvu.
Takodje je jako dobro poznato da je doticni Tito JEDNOM otisao u rodni Kumrovec, gde su rekli da to nije njihov Joza, nakon cega vise nikada tamo nogom nije stupio.
Dakle da pojasnim - postojao je Josip Broz, zvani Joza, i postojao je Tito, i Josip Broz NIJE Tito.

Evo, naknadno ubacujem sliku:

Tito.jpg

Pametnom dosta.

Poslednja izmena:
Posto ne razumem da li je komentar na racun cinjenice da Tito JESTE svirao klavir, ili na racun cinjenice da je BIO BRAVAR a SVIRAO klavir, a radi informisanja foruma, samo da ponovim nesto sto sam vec pisao vise puta:

iz pouzdanog izvora znam (mada postoje i slike koliko mi je poznato) da je covek koga poznajemo kao Tito svirao klavir, i to svirao odlicno. Takodje je imao svih 10 prstiju.

Tvrdim, kao neko ko svira klavir, da je nemoguce za bravara sa 9 prstiju, koji je ziveo zivot koji je NAVODNO ziveo pomenuti Tito, da nauci da svira klavir virtuozno u odraslim godinama.
Prema tome covek koga znamo kao Tito nije nikakav bravar, niti je odrastao u bedi i siromastvu.
Takodje je jako dobro poznato da je doticni Tito JEDNOM otisao u rodni Kumrovec, gde su rekli da to nije njihov Joza, nakon cega vise nikada tamo nogom nije stupio.

Pametnom dosta.

Izvor teksta : Trece oko.

kako je krenulo, ne zadugo ;)

Odluka o rehabilitaciji Draže Mihailovića ne može biti ukinuta. Odluka o rehabilitaciji Nikole Kalabića je ukinuta jer je rehabilitovan na osnovu Zakona o rehabilitaciji iz 2011. Ali, Draža je rehabilitovan na osnovu Zakona o rehabilitaciji iz 2006. prema kome lica koja su osuđena za ratne zločine mogu biti rehabilitovana.

Izvor teksta : Trece oko.

Ne znam koji deo je sporan?

Prvo, ovo nema veze sa Trecim okom.

Kao sto sam napisao, pouzdano znam da je Tito svirao klavir, i da ga je svirao odlicno, i da je imao 10 prstiju.
Za prste moze svako da se uveri, za klavir postoje slike, a ja znam da je svirao odlicno jer sam to cuo od apsolutno pouzdane osobe.

A ti ako mislis da je to lako sedi pa uci Sopena (koga je Tito svirao), ili probaj da premasis Novaka Djokovica tako sto ces da pocnes da pikas lopticu sa svojih - 31, ako se ne varam? Pa da vidimo dokle ces da doguras. Posto je Joza, je li, koji do 20 godine nije imao gace da obuce i 'leba da jede, sa 40 svirao Sopena napamet i to perfektno. Pa rekoh, mozda ti tenis bolje ide, lakse je pikati loptu nego uciti note, pa klavir, pa desna ruka, pa leva ruka, pa zajedno, pa skale, pa...

- - - - - - - - - -

pazi, boli nas veverica ko je okotio tog rogatog sotonu...bilo ne ponovilo se...

Slazem se, ali ono sto JESTE bitno je da je sve oko njega bila LAZ!

Jer se jos milioni kunu u njega, Rogatog Sotonu, kako si ga lepo opisala.

Mada on licno nije kljucan, kljucni su oni oko njega koji su mu omogucavali da vlada.

Kao sto danas ne vlada Vucic, vladaju oni koji su ga postavili, on je samo marioneta. Ne ide Vucic ni da bije ni da ubija, niti Vucic predudjuje u nasim sudovima, niti hapsi Vucic. Sve to radi GOMILA (jako bitno - mnogo ljudi) nekih drugih likova, koji ce, kad Vucic padne jednog dana, da ostanu tamo gde jesu i nastave da rade to sto su i radili, ili prosto nastave kao da nista nije bilo. A bilo je, i to jako strasno i lose.

ZATO NAM TREBA JEDNOM NEKI 6. OKTOBAR. Zapravo, trebalo bi jako dobro da proucimo kako su to radili komunisti, jer su u tom aspektu bili SAVRSENI. Da pojasnim - u aspektu CISTKI. To su radili EKSTRA TEMELJNO.

Kao sto sam napisao, pouzdano znam da je Tito svirao klavir, i da ga je svirao odlicno, i da je imao 10 prstiju.
Za prste moze svako da se uveri, za klavir postoje slike, a ja znam da je svirao odlicno jer sam to cuo od apsolutno pouzdane osobe.

A ti ako mislis da je to lako sedi pa uci Sopena (koga je Tito svirao), ili probaj da premasis Novaka Djokovica tako sto ces da pocnes da pikas lopticu sa svojih - 31, ako se ne varam? Pa da vidimo dokle ces da doguras. Posto je Joza, je li, koji do 20 godine nije imao gace da obuce i 'leba da jede, sa 40 svirao Sopena napamet i to perfektno. Pa rekoh, mozda ti tenis bolje ide, lakse je pikati loptu nego uciti note, pa klavir, pa desna ruka, pa leva ruka, pa zajedno, pa skale, pa...

Pogledaj (pazljivo) ovaj video... I reci nam sta mislis? :think:

_nobody_

Pogledaj (pazljivo) ovaj video... I reci nam sta mislis? :think:

_nobody_

Kao sto sam rekao, ne mogu da sudim o onome sto ne znam. Ovo vrlo lako moze biti tacno - postoje misljenja da je on rodjen u Becu, da je sin kralja, plemica... Ja o tome ne mogu da sudim.

Ono sto znam, i ponavljam, jeste:

- da je svirao klavir, i to odlicno
- da je imao manire visih slojeva - da li treba da pominjemo tompuse, bela odela, jahte i sl.
- da je bio samo jednom u rodnom mestu gde su ga, sto se kaze, 'oladili i vise se nikad tamo nije vratio
- da je ocigledno bio podrzavan od strane svetskih mocnika - ovde cu jos jednom predloziti da se pogleda serija Ravnogorska citanka (youtube)

Za nekoga ko je rodjen u bedi, rintao kao obican radnik, bio zatvaran, u ratu itd, apsolutno sam siguran da ucenje klavira predstavlja nemogucu misiju.
Sto se tice gospodskog drzanja pogledajte samo ove nase dripce pa ce vam biti jasno kako se ni to ne uci preko noci, niti svako to moze i ume. Slicno za odevanje.

Dakle, ja potpuno posredno, ne znajuci detalje ko je on tacno, mogu da kazem ko nije - Tito nije Josip Broz, bravar iz Kumrovca. A ko je ne znam.

A ne znate ni vi. I sad se vracamo na Kalabica - ni o njemu ne znam, a ne znate ni vi. Sta god mi bilo ko od vas na forumu kaze, ja cu reci da nije tacno jer nije bio tamo da to licno vidi i cuje. I bicu u pravu.

Poenta je da ne znamo mnogo toga iz tog mutnog perioda, i da zato zakljucke treba da donosimo vrlo oprezno. A jedan od jako dobrih nacina donosenja zakljucaka, sa prednoscu vremenske distance, SU TRAGOVI - ko je sta uradio, i kako su se stvari razvijale kasnije, nakon ovoga i onoga.

Sta cemo, posle svega sto smo videli i doziveli, bar mi koji pamtimo Tita (zbog godista pricam, ne zbog samog Cope), da zakljucimo o komunistima - recimo? Ja slobodno mogu da izjavim da su bili najobicniji BANDITI, kako su ih i zvali sirom sveta. Sa gomilom zlocina na svojim krvavim rukama.

Samo da dam ilustraciju - recimo da ja sad sa gomilom naoruzanih budala krenem da haram i da vas izbacujem iz vasih udobnih, sredjenih stanova, jer eto ja nemam stan a vi imate, cime ste automatski kvalifikovani kao burzujska stoka a ja sam jadni proleter. Pa vas u sred noci iz kreveta, zajedno sa decom i zenom, isteram iz stanova/kuca, i oteram vas da sa jos 2 porodice zivite po nekakvim podrumima, a ja i moje budale se uselimo u vase stanove. I to je samo pocetak. Neke od vas posle porokamo po sumama, neke oteramo na robiju da rintaju, nekima napastvujemo zene, posao ne mozete da nadjete, osim mozda najbednije i to samo da bi bili ponizeni... Dalje mozete sami, imate filmove domace proizvodnje jos iz vremena tih istih komunista pa dajte masti na volju.

I kako bi se vi osecali posle toga? E, pa bilo je BAS TAKO.

Stoga oprezno kad sudite Kalabicu vi koji nemate pojma ni kako je bilo, ni ko je odredjivao kako ce biti.

Dragi moji, mi pojma nemamo sta se tada desavalo, to je poenta. Jedino je sigurno da je skoro sve laz, i da nista nije kako se cinilo - osim zrtava. A i tu se lagalo.

Back