Суботички лекари: Пацијенти након протеста у Београду имају оштећења слуха

nesko101

Elita
Poruka
20.262

У последња два дана специјалистима ОРЛ у Суботици обратило се 11 грађана због главобоље и зујања у ушима, а након "звучног" инцидента на протесту у Београду.​

Како преноси Маглочистач, лекари су утврдили блажи облик оштећења слуха код појединих пацијената. Сви грађани су добили одговарајућу терапију у амбуланти суботичке болнице и у приватним клиникама.

– Била је потпуна тишина и одједном је почело, као да је авион почео да слеће према нама и све гласније и гласније. Било је ту људи који су чучнули, ставили руке на главу јер нисмо знали одакле долази то. И у том моменту је та маса почела да се склања – изјавила је за Маглочистач Суботичанка Анамарија Барна која је 15. марта заједно са својим пријатељима била на Цветном тргу на протесту у Београду, где се након 19 часова, током одавања почасти страдалима у новосадској трагедији, догодио инцидент.
Она је рекла да су видели да нешто није у реду, јер је почела паника међу људима. Након што су стигли кући, наредног дана, у недељу, каже да је почела да је боли глава.

– Била сам под неким утисцима и нисам обраћала пажњу на то, били смо уморни, па сам мислила да је због тога. У понедељак сам се пробудила да имам вртоглавицу и да не могу да изађем из кревета, да ми уши зује. Како је пролазило време, око ми је натекло и очи су ми биле црвене, а беоњаче крваве – навела је Барна.
Додаје да је имала и велике подочњаке, наводећи да сумња да се то догодило због тог неког притиска у глави који је осетила.

– То пише и на папиру, када ме је погледала докторка у амбуланти ОРЛ у Општој болници Суботица. Направили су ми све претраге. Ја њима ‘скидам капу’. Од медицинске сестре на шалтеру преко особља и доктора, када су видели због чега сам дошла, дошла сам на ред и све се брзо завршило – казала је Барна.
Дачић: Србија нема звучни топ, у дијалогу је решење за ову ситуацију

Она напомиње да се у лекарској документацији наводи да има оштећење левог уха. Добила је терапију и након пет дана иде поново на контролу.

Суботички лекари: „То је као да стојите на писти када узлеће конкорд“

Лекар специјалиста ОРЛ у пензији, који ради у Општој болници Суботица, др Небојша Ракић рекао је за Маглочистач да су у последња два дана у амбуланти имали осам пацијената који имају ослабљен слух и осећај вртоглавице након што су били на београдском протесту.

– Установљено је да имају блаже оштећење слуха. Добили су терапију. Сви наводе да су чули тај ужасан звук. Ефекат је сличан такозваној акустичној трауми или повреди звуком – навео је.

Према његовим речима, пацијенти су добили лекове за циркулацију, одређене хормоне и кортикостероиде.
Додао је да се, према његовом сазнању, незванично, на клиници у Новом Саду јавило око 60 људи током недеље и понедељака са сличним тегобама.
Лекар специјалиста ОРЛ др Зоран Дукић изјавио је за Маглочистач да се на приватној клиници у којој он ради за помоћ обраћало троје пацијената са сличним симптомима: главобоље, конфузије, зујања у ушима, осећаја притиска у ушима, вртоглавице, нестабилности, а у моменту када се то десило, имали су и осећај мучнине и панике.
Он је истакао да је код пацијената „утврђен извесни степен оштећења слуха, изазван наводно услед високих децибела“.
– Ако је то тачно, то је на нивоу као да стојите на писти када узлеће конкорд. Да ли ће то оставити трајне последице, то ће време показати. Лечење је започето и видећемо како ће људи реаговати на то – навео је др Дукић.
https://srbin.info/drustvo/subotick...on-protesta-u-beogradu-imaju-ostecenje-sluha/
JASNO KAO DAN VLAST DEFINITIVNO LAŽE A DOKLE ĆE TAKO BEZ POSLEDICA SVE ZAVISI OD NAS.

485356562_687466490290956_4843083093987576830_n.jpg

Back