stvorili su je kako bi UNIŠTILA lepu brenu, preko noći je napravila dar - mar u jugi: a onda je kolega hteo da je ubije

Sensei

Master
Moderator
Poruka
69.528
Pevačica Gordana Adamov, mada mnogo poznatija kao Lepa Lana, bila je velika atrakcija na prostorima bivše Jugoslavije. Njen glavni zadatak je bio, kako su mediji pisali, da uništi Lepu Brenu, te da ju je upravi uz tih razloga i "stvorio" Milutin Popović Zahar. Otkako se pojavila na sceni, privukla je veliku pažnju, popularnost joj je rasla munjevitom brzinom, za koncerte se tražila karta više. Međutim, na put Lanine slave stao je kolega kojeg nikad nije smela da imenuje.

"Te davne 1983. godine snimila sam svoj prvi album "Ja sam Lana", a za to je najzaslužniji Milutin Popović Zahar, koji me je i otkrio. On se posvađao sa Lepom Brenom i "Slatkim grehom", prekinuo saradnju s njima, pa je kao pandan Lepoj Breni otkrio mene, a nadimak Lepa Lana nadenuo mi je pokojni Minimak", istakla je svojevremeno Lana.

1713816169954.png
 
Poslednja izmena:
Niko nije ni slutio da je u jeku popularnosti sve ostaviti i preseliti se sa mužem i detetom Ameriku i to zbog jezivih pretnji kolege.


"Posle prvog albuma i uspeha koji sam doživela, povukla sam se sa javne scene, a najveći razlog tome bile su otvorene pretnje kolege koji je rekao da će ubiti i mene i moje dete ako ne prestanem da snimam albume. Taj čovek mi je otvoreno pretio, a sada kada se sretnemo, on je sav divan, čak me i zagrli. Jednostavno, nisam trpela autoritete, imam stav i karakter koji nije mogao da podnese naređenja. Sve sam prekinula i otišla u Ameriku", rekla je jednom prilikom Gordana Lana Adamov i dodala:

"Od 1996. godine nastupam i u Americi i u Srbiji. Radim sa suprugom koji svira harmoniku. Moj život ne bi imao smisla kada bih radila nešto što ne volim", zaključila je.

Iako je proštlo mnogo godina, posebno starije generacije nisu zaboravile Lepu Lanu. Potvrdu da je izabrala pravi put za sebe dobila je 2019. godine kada joj je na festivalu Filigrani u Skoplju uručena nagrada za životno delo.

https://stil.kurir.rs/celebrities/219504/gde-je-i-sta-radi-lepa-lana
 

Back
Top