Quantcast

Stvarni deficit Vucicevog budzeta: 2.5 milijarde evra / 300 milijardi dinara!!!!!

Тихи

Zaslužan član
Poruka
124.348
Petrović: Stvarni deficit budžeta oko 300 milijardi dinara

shocked-face-man-carentals-co-uk.jpg


Stvarni deficit budžeta Srbije nije oko 225 milijardi dinara koliko je navedeno u rebalansu, već oko 300 milijardi, izjavio je večeras predsednik Fiskalnog saveta Pavle Petrović dodajući da se to telo zalaže da se takvi takozvani "troškovi ispod crte" novom metodologijom unesu u budžet.

"Kad se uračuna i ono što je ispod crte, to su onda stvarni rashodi budžeta za koje se izdvaja novac. To je problem koji bi trebalo naglasiti kako ne bi potopio sve uštede", rekao je Petrović na večerašnjoj sednici skupštinskog Odbora za finansije uoči slanja rebalansa budžeta za ovu godinu pred poslanike.

On je precizirao da tu, pre svega, spadaju gubici javnih preduzeća, troškovi po osnovu garancija i oni vezani za banke koje su otišle u stečaj.

Petrović je problem troškova ispod crte ilustrovao primerom "Srbijagasa" za koji se, kako kaže, 75 miliona evra nalazi "iznad crte", dok se "ispod crte" nalazi 150 miliona.

"Dunav osiguranje" je, kako je naveo, imalo pet milijardi dinara novih garancija, a isto toliko i Poštanska štedionica, ali se, kako kaže, ne zna ništa dalje.
"Svi troškovi bi morali da budu iznad crte i predstavljeni u rebalansu i planu budžeta, kako bi javnost mogla da ima uvid u to", rekao je Petrović.

Prema njegovim rečima, ovako ni poslanici ne mogu da postave pitanje čemu takav trošak.

Ministar finansija Dušan Vujović se složio sa predlogom predsednika Fiskalnog saveta i rekao da bi metodologija morala da se promeni, kako bi se i troškovi ispod crte "videli" u nacrtu budžeta.

"Metodologija je nasleđena, ali bilo bi dobro da otvorenih očiju sve vidimo", rekao je ministar i dodao da bi Fiskalni savet i zvanično trebalo da predloži da se metodologija promeni.

Petrović je rekao da Fiskalni savet podržava to što su u smanjenje plata uključena i javna preduzeća, Narodna banka Srbije i ceo državni sektor, kao i to što se vlada u smanjivanju plata odlučila da za linearni model.

"Linearni model je dobar, jer bi progresivni doveo do približavanja nisko i visokokvalifikovanih radnika, gde bi, recimo, profesori univerziteta i lekari bili oštećeni", rekao je Petrović.

Prema njegovim rečima, dobro je i što je država odlučila da smanjuje penzije, mada je stav tog tela da bi i u tom slučaju bilo bolje linearno rešenje.

http://www.blic.rs/Vesti/Ekonomija/505191/Petrovic-Stvarni-deficit-budzeta-oko-300-milijardi-dinara

Realno Vucic je upropastio Srbiju nacisto i njegova vlast trosi 50% vise nego sto je to budzetom moguce. Zato treba skresati administraciju i plate budzetlija za 50% . Penzije ne dirati.

Alternativa svemu tome je dalje zaduzivanje, dok jos neko hoce da nam da kredit, povecavanje cena struje, grejanja, registracija vozila - do totalnog bankrota.

Jednostavno Vucicev rezim moze mozda jos ove i sledece godine da trosi ovoliko , vec one tamo niko vise nece hteti da im da kredit.

Sada ce pokusati da se zaduze za 2 milijarde evra da pokriju ovaj deficit, ako uspeju ocekujemo nove harace i poskupljenja , a ako ne , dolazi do bankrota i smanjenja troskova administracije na budzetom realan nivo.
 

Тихи

Zaslužan član
Poruka
124.348

eremita

Zaslužan član
Poruka
117.204
http://www.kurir-info.rs/srbija-dobila-budzet-za-2014-godinu-clanak-1134325

Budzetom su predvidjeni prihodi od 930 milijardi sto znaci da je svaki treci dinar koji vuciceva vlast potrosen - nezaradjen i pozajmljen

Smanjenjem plata i penzija planiraju se ustede u budzetu od 700 miliona evra

Sto znaci da plate i penzije treba srezati za 50% da bi bile realne....


Не - колико сам ја видео уштеда од смањења плата и пензија биће 400,000 000 евраДИ.........
а ако планирају 700,000 000 - ОНДА ЋЕ ЈОШ СМАЊИВАТИ
 

Тихи

Zaslužan član
Poruka
124.348
Не - колико сам ја видео уштеда од смањења плата и пензија биће 400,000 000 евраДИ.........
а ако планирају 700,000 000 - ОНДА ЋЕ ЈОШ СМАЊИВАТИ

Tim gore.

Znaci plate i penzije su najmanje realno upola nize nego sto se isplacuju.
 

Meklaud

Domaćin
Poruka
4.851
Не - колико сам ја видео уштеда од смањења плата и пензија биће 400,000 000 евраДИ.........
а ако планирају 700,000 000 - ОНДА ЋЕ ЈОШ СМАЊИВАТИ

Pazi to sa smanjivanjem placa u javnom sektoru je sarena laza.Znam coveka kome je realna placa 110000 dindzi,sa solidarnim porezom njemu je ista bila smanjena vise nego sad sa ovim smanjenjem,a solidarni porez se ukida.Sto ukratko znaci da se place u javnom sektoru povecavaju ovim merama!

- - - - - - - - - -

... i omogućiti ljudima besplatnu eutanaziju. :neutral:

ne besplatnu,nego obaveznu,gde ce doca da ubija po sluzbenoj duznosti...
 
stanje
Ova tema je zatvorena zbog neaktivnosti. Molim objavite novu temu i pridružite se diskusiji.

Top
  Blokirali ste reklame
Dragi prijatelju, nemojte da blokirate reklame - isključite Ad Blocker na Forumu, jer će tako mesto vaših susreta na Krstarici ostati besplatno za korišćenje.