Stvari koje NIKADA ne bi trebalo da uključite u produžni kabl

Evo da unesem malo svetla na temu koja je totalno besmislena.

Prvo što vidim kao problem je što se nigde ne pominje kakav je produžni u pitanju. Svaki produžni ima svoje nazivne tehničke karakteristike i produžni mogu da napajaju električne lokomotive AKO SU ZA TO PREDVIĐENI. Pošto se u tekstu to ne pominje, zaključujem da ga je pisao neki novinar koji nema blage veze sa elektrotehnikom.

Ali hajde da ignorišemo to, recimo da gledamo prosečan, kvalitetan produžni kabl sa 3x1.5mm2 žicama koji obično siguran za do 16A struje, što je na našem naponu od 240V oko 3.5kW energije.

Taj produžni može bez problema da se koristi za SVE aparate koji su gore navedeni, apsolutno bez problema, osim aparata za varenje (mada i tu može, ali to je posebna priča oko koje bih morao da kucam dve strane).

Ako niste sigurni, stavite 3x2.5mm2 kabl, i gledajte da ne ide više od 3.5kW u njega i bićete sigurni.

Znači kupite kvalitetan produžni (Legrand, Komel, i sl) ne brigajte brigu.
Стварно блесав уводни текст, отприлике као шта се НИКАКО не смије вагати па онда окачиш слику бабе која се попела на кућну вагу која важе до 3 кила и сва се јадна скрљала јер се бабе не смију вагати. :lol:
 
Da znaš! Jaoo kada je to bilo! Uh. Tada produžni nisu bili ovoliko moderni, tz, jok. Tada je još tramvaj zvonio i ulice se prale u 22.10h
Ај још да поменемо и онај први семафор у Титиној који је радио на подземни продужни кабл... ;):rotf:
Па покретни басамаци у робној кући као чудо невиђено... :mrgreen:
 

Back
Top