Studiranje u Kanadi(trebam pomoc).

celtics

Početnik
Poruka
13
Treba mi vaša pomoć: Već sam se par puta obratio, ali nitko mi nije odgovorio. Može li mi itko reći postoji li mogućnost studiranja u Kanadi, i način dobivanja stipendija. Posebno me zanima Ontario, ali ako ovde itko ima iskustvo studiranja u Kanadi, ako ga može podeliti jer verujem da nisam jedini kojeg zanima procedura koju bi trebao proći da pređem preko bare. Hvala unapred!

Treba mi vaša pomoć: Već sam se par puta obratio, ali nitko mi nije odgovorio. Može li mi itko reći postoji li mogućnost studiranja u Kanadi, i način dobivanja stipendija. Posebno me zanima Ontario, ali ako ovde itko ima iskustvo studiranja u Kanadi, ako ga može podeliti jer verujem da nisam jedini kojeg zanima procedura koju bi trebao proći da pređem preko bare. Hvala unapred!

Prva stvar je da malo procesljas internet i da vidis sta se nudi, pa tek onda da postavljas ovakva pitanja.
U svakom slucaju evo odgovora: jeste, postoji mogucnost studiranja u Kanadi. Nacin: obratis se nadleznim institucijama, ako ti odobre dobijes stipendiju. Na kraju samo sredis studentsku vizu.

Mogucnost studiranja postoji, ako imas para da platis studije. Imas univerzitete u Torontu, ti kao strani student placas duplu tarifu. Nikakvu stipendiju ne mozes da dobijes unapred, moras da polozis sve kurseve sa A, da bi dobio neku novcanu satisfakciju.

Mogucnost studiranja postoji, ako imas para da platis studije..

Jel zna neko tacnu cifru?
Jedino sto sam uspeo da nadjem je, da moram imati na racunu 10.000cad (za stan,hranu,stvari itd) + koliko mi kosta fax za jednu god. skolovanja
Ja takodje pokusavam da dobijem studentsku vizu ali je stvar u parama. Naime, Imam potvrdu od koledza i CAQ. Bio sam slao IZ Kanade i dobio odbijenicu uz obrazlozenje da moram prvo napustiti Kanadu i da nemam dovoljno para, iako su mi mama i ocuh garantovali da imam smestaj i da ce mi placati sve troskove. Na racunu sam imao nekih 7.500cad.
Da li neko moze da pomogne?

Jel zna neko tacnu cifru?
Jedino sto sam uspeo da nadjem je, da moram imati na racunu 10.000cad (za stan,hranu,stvari itd) + koliko mi kosta fax za jednu god. skolovanja
Ja takodje pokusavam da dobijem studentsku vizu ali je stvar u parama. Naime, Imam potvrdu od koledza i CAQ. Bio sam slao IZ Kanade i dobio odbijenicu uz obrazlozenje da moram prvo napustiti Kanadu i da nemam dovoljno para, iako su mi mama i ocuh garantovali da imam smestaj i da ce mi placati sve troskove. Na racunu sam imao nekih 7.500cad.
Da li neko moze da pomogne?

Tuition fees zavisi od koledza do koledza od univerziteta do unverziteta. Ja sam na taj naicn usao u Kanadu, Placao sam standardnu skolarinu za semestar plus 3600 dollara takozvani international students premium (satro gradjanima Kanade vlada placa tj donira toliko od skolarine pa placaju manje od pola, a internacionalni nemaju tu doanciju). Veci community koledzi se krecu uglavnom od 10 000 dolara po godine pa na vise. Za 10 000 dolara, ne mozes da skrpis stan, hranu i stvari za godinu dana.
Sve je u parama :) Ambasada trazi potvrdu iz banke da imas minimalan novac na racunu (po tom njihovom proracunu) za skolarinu i zivot, znaci minimum moras da imas 20 000 dolara da bi startovao u Kanadu.
Tebi je malo drugacija situacija, ti si znaci vec u Kanadi a zelis da dobijes studentsku vizu. Odes na koledz platis semestar, apliciras online za vizu... dok traje proces ti smes da ostanes u zemlji, vizu ces dobiti skoro sigurno, samo prikazi nekako da imas 10k na racunu + za oba semestra.
Naprimer, uzmes od nekog ko ima novca stavis 15 000 - 20 000 dolara na racun, uzmes potvrdu iz banke da imas to na racunu, podignes pare posle par dana potvrdu posaljes i kraj price, tako su zavrsili pitanje sa novcem mnogobrojni moji poznanici koji su usli u Kanadu preko study vize.

Back