Pozdrav, treća sam godina gimnazije, imao sam prošle godine psihologiju i zainteresovan sam da sledeće godine upišem psihologiju
Malo sam googlao, pa imam par pitanja. Prvo me zanima za prijemni, video sam da bi trebalo da se radi jedan ispit iz knjige za drugu godinu i ispit opšteg znanja ( a i spominje se neki test sposobnosti, nešto kao IQ test).
Kakvo je stanje fakulteta u BGu i NSu, NS važi za "veliko selo" ali mi je bliži pa me zanima kakva je razlika, ako je i ima? Da li dosta ljudi pokušava da upadne ( nešto imam osećaj da baš i ne
)?
I na kraju, kakve imam mogućnosti tačno pri zapošljavanju?
hvala
U Bg-u i Nisu nema Iq testa ili kako se vec zove...U Novom Sadu ima i taj neki treci test, madsa ne znam kako je sada mozda se promenilo!
Oduvek se spremala knjiga od Rota - Psihologija za 2. razred gimnazije - mada mozda je i to promenjeno danas.....
Nema ovde strucnjaka na forumu ni studenata
Konkurencijaza psiho je uvek veeeeoma jaka a interesovanje veliko jer zapravo ljudi nemaju predstavu sta je psihologija a posebno devojke pa im se to ucini nesto zanimljivo kao astrologija ili gledanje u kafu pa upisu a posle JAO....A ima i onih koje to upisu jer misle da ce da saznaju zasto ih ni jedan decko ne zeli za duzu vezu nego samo za kres varijantu.....
Odmah da ti kazem da je Rotova knjiga slikovnica psihologije - tako smo je mi zvali - a kad upises psiho videces da je dosta teze, suvoparnije i nezanimljivo u odnosu na tu knjigu...(bar tako prica vecina)
Mnogi se pokaju i kukaju kako je tesko i dosadno.....
Tako da dobro razmisli ako zivis za psiho onda je upisuj ako tek onako oces da upises onda nemoj,idi na dif ili zastitu na radu...
Zaposlenje???
Pa nema to veze koji je fax u pitanju!
Vise je bitno koja si stranka i da li imas 3000-5000e i jedno 3-4 coveka tj 3-4 ruke da proguras pare...
Zavisi i od srece i od biroa i od toga dal ce neke tvoju koleginicu da napuni neko pa da odes da je zamenis na porodiljskom itd...
Nema veze danas u Srbiji koji je fax - POSLA NEMA NA FINJAKA, konkursi se prave tek onda kada vec izaberu nekog!
E sad ako si extra talenat kao ja onda ces imati blagu prednost pri zaposljavanju, tacnije otimace se ljudi za tebe, a uvek mozes da otvoris i nesto privatno, ako si strucan i imas rezultate imaces posao tj musterije!
Ako bas volis psiho ne zaboravi imas i Nis a imas i na Singidunumu Bg privatni - psihologija
Nadam se da sam ti pomogao!
I ozbiljno vrlo ozbiljno da shvatis spremanje prijemnog i pocni odmah tj sad! Pogotovo test opste iformisanosti - citaj sve novine, gledaj sve kvizove, igraj milionera na kompu i konkvistadora na burek forumu, ukrstenice, prati pojave masovnih bolesti - virusi oboljenja, sportska dostignuca Srbije u svm sportovima, uci svakog dana po 5 novih reci kojima se sluze iskljucivo intelektualci, gledaj da iz skole izvuces maximalno sto bolji prosek jer jedan poen je 15 mesta gore dole...