Studija otkriva najčešće znakove zodijaka među serijskim ubicama

Sensei

Master
Moderator
Poruka
91.476
Umesto da prati uobičajeni put istraživanja, ZodiacSign.com je odlučio da promeni stvari i zauzme drugačiji pristup. Kopali su po astrološkim znacima ozloglašenih serijskih ubica kako bi saznali koji horoskopski znak se među njima najviše pojavio.

Sajt je sastavio skup podataka koji se sastoji od 485 pojedinačnih serijskih ubica, s obzirom na njihove dostupne datume rođenja. Ovaj skup podataka isključio je ubice koje su delovale u parovima ili grupama i one čiji su datumi rođenja nepoznati. Koristili su FBI-jevu definiciju serijskog ubice, što je osoba koja počini dva ili više ubistava u odvojenim događajima. analizirali su horoskopske znakove povezane sa svima u skupu podataka.

1695619531645.png

Zanimljivo je da su osobe rođene pod Jarcem odgovorne za najveći broj žrtava ukupno iu proseku u poređenju sa drugim znacima. Njihov zajednički broj je premašio 800 žrtava, u proseku 19 po ubici. Nasuprot tome, ubice Devica su pokazale najniži prosek, sa po sedam žrtava. Značajno je da vodeni znaci kao što su Rak, Ribe i Škorpija čine najveći procenat i ubica (28 procenata) i žrtava (27 procenata) u analizi.

1695619680622.png

Koji su najčešći horoskopski znaci serijskih ubica?

Što se tiče nalaza studije, otkriveno je da četiri horoskopska znaka: Rak, Ribe, Strelac i Škorpija, čine skoro 40 odsto serijskih ubica.
Ajde, 4 znaka čine 40%... baš nikome nije palo na pamet da je to sasvim normalna slučajna distribucija na malom uzorku od 12 znakova i par desetina ubica?

Ahahaha, cepam se od smeha. Neko nema pojma statistiku.

4 znaka čine 33,3% od ukupno 12
40% je povećanje od 21% u odnosu na to
To bi bilo neobično da imaš nekoliko miliona serijskih ubica. Ali nemaš.

Pošto se radi o samo nekoliko desetina ubica raspoređenih na 12 znakova, sasvim je očekivano da sortiranjem liste po broju ubica po znaku prva četiri mesta u zbiru daju 40% od ukupnog broja.

Zapravo bi bilo potpuno neobično da na tako malom uzorku zbir prva četiri bude baš 33%.

Ne znam da li razumeš.

To bi bilo neobično da imaš nekoliko miliona serijskih ubica. Ali nemaš.

Pošto se radi o samo nekoliko desetina ubica raspoređenih na 12 znakova, sasvim je očekivano da sortiranjem liste po broju ubica po znaku prva četiri mesta u zbiru daju 40% od ukupnog broja.

Zapravo bi bilo potpuno neobično da na tako malom uzorku zbir prva četiri bude baš 33%.

Ne znam da li razumeš.
ne znam koliki je "treshold" u statistici da se proglasi slučajnošću

Evo samo za tebe sam uradio Monte Karlo simulaciju. Uzeo sam 100 serijskih ubica, slučajno ih rasporedio u 12 znakova, sortirao sve znakove po broju ubica i sabrao broj ubica u četiri najbrojnija znaka.

I onda ponovio operaciju milion puta.

Rezultat je bio baš onakav kakav sam očekivao - u 98.88124% slučajeva zbir prva četiri znaka bio je veći od 40%. Za 50%, verovatnoća već opada na 7%, a za 60% verovatnoća pada na 0.005....%

Dakle, ne postoji nikakava korelacija između sunčanog znaka i verovatnoće da je neko serijski ubica.

1695629671736.png

1695629786009.png

Evo samo za tebe sam uradio Monte Karlo simulaciju. Uzeo sam 100 serijskih ubica, slučajno ih rasporedio u 12 znakova, sortirao sve znakove po broju ubica i sabrao broj ubica u četiri najbrojnija znaka.

I onda ponovio operaciju milion puta.

Rezultat je bio baš onakav kakav sam očekivao - u 98.88124% slučajeva zbir prva četiri znaka bio je veći od 40%. Za 50%, verovatnoća već opada na 7%, a za 60% verovatnoća pada na 0.005....%

Dakle, ne postoji nikakava korelacija između sunčanog znaka i verovatnoće da je neko serijski ubica.

Pogledajte prilog 1416535

Pogledajte prilog 1416537
party pooper :)

Back