@Lagerta, slušaj, volim da te čitam i ponekada diskutujem s tobom jer vidim da nisi tupava kao neki koje neću da imenujem, ali moram ti nešto reći.
Znaš onu staru izreku:
"Kakav narod, takva vlast, kakva svinja, takva mast." E sad, ako kažeš da smo mi narod, a ne država, onda si upravo rekla da smo mi sebi napravili ovakvu vlast. I sad mi objasni – ako narod „sluša proteste“ i narod „odlučuje“, kako to da decenijama ništa nismo promenili?
Kažeš da ste uspeli jer se
vi jedini bunite godinama. Dobro, ako ste vi jedini, a narod je uz vas, gde su svi ostali? Ili nisu uz vas, ili vi ipak niste jedini. Ne može i jedno i drugo.
Što se tiče ironije oko članske, ajde neka bude da sam je prepoznao, ali realnost je da je korupcija u svemu, i ti to znaš. Možeš ti sad da kažeš da si se šalila, ali na kraju dana svi znamo da tako stvari funkcionišu – i ako svi to znamo, a decenijama ništa ne menjamo, onda smo svi krivi, zar ne?
A to da je pobeda samo što ste na ulicama… vidi, znam da osećaš da je to početak nečeg velikog, ali život te nauči da protesti nisu pobeda, nego samo alat. Prava pobeda je kad vidiš stvarne promene, a to još nismo dočekali. Ja sam svakako za promene ako će biti bolje ali ne i po svaku cenu..Tako da, okej, cenim entuzijazam, ali ajmo malo realnosti...