Studenti visokoškolskih ustanova u Beogradu žele mirne demonstracije

• Začetnik teme Začetnik teme Paula
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Mene zanima, kao što Šredingerovu mačku zanima da li postoje plenumi, tako mene zanima koliko vas ovde ste direktno plaćeni od strane SNSa ili BIA. Jer to što pišete to se sasvim protivi razumu, iskustvu, kao kad neko vidi crveno a tvrdi da je plavo.

Dakle, ne mogu obaveštajni podaci da pokazuju onoga čega nema. Nego je neko na vrhu države oboleo od paranoje. A sad to što vi svi nasedate na tu paranoju, to je sad već vaš problem.
Pojedince treba ignorisati pa nek se dodvoravaju sekti i botuju do mile volje...
Iskreno im želim napredak u kući kao što Srbija napreduje pod vlašću njihovog vođe

sve što naprednjaci kažu na tv-u je suprotno od istine, to je sve što imam da kažem na tu temu
inače, ko je dojavio da će biti postavljene bobme na svim železničkim pravcima u srbiji danas? da li je u interesu studenata da bude otežan prevoz do bg-a ili je u interesu vlasti?
To je tvoje misljenje, ja ovog puta ne mislim da je tako.

A sto se studenata u protestu tice, i ja takodje verujem da njima ili vecini njih, nije u interesu nasilje jer su to dokazali do sad sirom Srbije, ali valjda vide, i po komentarima ovde ako citaju, a nesto redje cak i po televizijama, da mnogi oko njih koji im se pridruzuju, vide priliku da Vucic (i vlast) po svaku cenu "padne".
Nisu ni deca ni naivni, i zbog toga je trebalo da ostanu verni svojim proklamovianim principima i da se uopste ne okupljaju ispred Skupstine tj, na platou kod Pionirskog parka.

To je moje misljenje, i mislim isto cim sam cula za to, i sada.

Poslednja izmena:
(Opšte) pravilo po kome su organizatori okupljanja odgovorni da da spreče izgrede i nezakonitosti.Problem sa ovim okupljanjem je što nije prijavljeno pa se formalno i ne zna ko je organizator.
To je vrsta obojene revolucije koja se u Japanu nazivala "voda". To je zato sto je cilj da se pojave "niotkuda", da im se ne zna ime i prezime, da ne preuzimaju odgovornost i da ne organizuju formalno nista, da se ne zna ko je organizator, idu samo na brojnost.

A onda ce prvi da kukaju ako im se nesto desi, i umesto da cene napore svih ovih meseci sto ih drzava uprkos tome stiti, oni i dalje "verglaju" isto i ne prijavljuju skupove.

A sta ce da postignu mirnim protestima :per: Sad kad ih cak i roditelji zrtava nadstresnice osudjuju... oni ce opet da cute 15 minuta? Nisu valjda toliki licemeri i zombiji.
Јесу.
Јер, да нису- издали би саопштење да сутра не излазе на улицу, и да траже разговоре са институцијама и право надзора над процесом на којем инсистирају.
Овако- доказују да су само инструмент у рукама опозиције, све време.

Јесу.
Јер, да нису- издали би саопштење да сутра не излазе на улицу, и да траже разговоре са институцијама и право надзора над процесом на којем инсистирају.
Овако- доказују да су само инструмент у рукама опозиције, све време.
Izaći će, ali neće imati šta da rade.

@Lagerta ne vidim samo razlog zašto ti je to smešno.. možda si ubeđena da se to neće dogoditi vreme će nam pokazati i to vrlo uskoro...
Evo, sada ću ukratko da ti objasnim šta mi je smešno : decenijama ukazujemo da nam je obrazovanje na dnu, nevezano ko je bio na vlasti, decenijama se bunimo što smo uniženi, srozani na dno, decnijama ukazujemo na propuste u programu po kom deca uče i nikom ništa. Kada su počeli da nas ponižavaju i platama, to je tek bilo šlag na tortu. Fakulteti za buduće prosvetne radnike su sve prazniji, nema ko da nas zameni, a državu već godinama baš briga za obrazovanje, pa nas je to navelo na zaključak da ovoj državi i ne trebaju obazovani već samo poslušni. I onda se dese studenti. Pa naravno da ćemo prvi stati iza te dece i podržati ih, to su naša deca, naši đaci, iz svih tih generacija koje su nas gledale kako se mučimo da im prenesemo neko znanje ne prateći glupe planove ministarstva. Smatram da smo uspeli i sad me baš briga hoće li nas otpustiti. Svoj posao smo savesno uradili, imamo decu koja umeju da misle svojom glavom,koja žele pravdu i zakon, šta ćeš više i bolje za jednog učitelja od toga.

Poslednja izmena:
Čoveče, nije poenta u egu već u nedostatku prosvetnih radnika. Aman, lepo ti kažem, nije baš pametno komentarisati nešto u šta si upućen samo preko neta, tamo negde iz daleka...
@Lagerta, slušaj sad… Kažeš decenijama se bunite što je obrazovanje na dnu, decenijama ukazujete na propuste, decenijama vas ponižavaju platama, decenijama vas niko ne sluša – i sad odjednom, kad se studenti pobune, sve se menja i sve je super? Pa čekaj, jel’ vi to decenijama ništa niste uspeli da promenite, ali sad odjednom jeste jer su se studenti setili da nešto traže?
Drugo, kažeš država hoće samo poslušne, a ponosiš se što ste ipak uspeli da napravite generaciju koja misli svojom glavom. Pa jel’ to znači da ste vi u tom „propalom“ sistemu ipak radili nešto kako treba, ili? Jel’ obrazovanje na dnu, ili ste ipak uspeli da ga sačuvate i prenesete znanje? Malo kontradiktorno, zar ne?
Onda, kažeš „baš te briga hoće li vas otpustiti“. Stvarno? Gde ćeš onda da radiš? Ili misliš da se prosvetni radnici tek tako prebacuju na neka bolja mesta? Jer ako ti je plata već bila loša, kako će ti biti kad ostaneš bez nje? Ajmo realno.
Naravno da treba podržati studente, to niko ne spori. Ali ako već decenijama znate kako sistem funkcioniše i da vlast neće obrazovane nego poslušne, otkud ti ideja da će sad vlast odjednom reći: „U pravu ste, menjamo sve!“? Vi ste svoje odradili, u redu, ali to ne znači da će sad neko čarobnim štapićem rešiti problem. Borba tek predstoji, i ako sad misliš da je ovo pobeda, bojim se da si malo poranila sa slavljenjem...😜

@Lagerta, slušaj sad… Kažeš decenijama se bunite što je obrazovanje na dnu, decenijama ukazujete na propuste, decenijama vas ponižavaju platama, decenijama vas niko ne sluša – i sad odjednom, kad se studenti pobune, sve se menja i sve je super? Pa čekaj, jel’ vi to decenijama ništa niste uspeli da promenite, ali sad odjednom jeste jer su se studenti setili da nešto traže?
Drugo, kažeš država hoće samo poslušne, a ponosiš se što ste ipak uspeli da napravite generaciju koja misli svojom glavom. Pa jel’ to znači da ste vi u tom „propalom“ sistemu ipak radili nešto kako treba, ili? Jel’ obrazovanje na dnu, ili ste ipak uspeli da ga sačuvate i prenesete znanje? Malo kontradiktorno, zar ne?
Onda, kažeš „baš te briga hoće li vas otpustiti“. Stvarno? Gde ćeš onda da radiš? Ili misliš da se prosvetni radnici tek tako prebacuju na neka bolja mesta? Jer ako ti je plata već bila loša, kako će ti biti kad ostaneš bez nje? Ajmo realno.
Naravno da treba podržati studente, to niko ne spori. Ali ako već decenijama znate kako sistem funkcioniše i da vlast neće obrazovane nego poslušne, otkud ti ideja da će sad vlast odjednom reći: „U pravu ste, menjamo sve!“? Vi ste svoje odradili, u redu, ali to ne znači da će sad neko čarobnim štapićem rešiti problem. Borba tek predstoji, i ako sad misliš da je ovo pobeda, bojim se da si malo poranila sa slavljenjem...😜
Pa naravno da se sve menja, imamo dokaz da i pored svog opstruiranja obazovanja, mi imamo decu koja umeju da razmišljaju. Dobili smo potvrdu da naši protesti i nisu bili uzaludni. Mi smo uspeli zahvaljujući našem zalaganju, a ne zahvaljujući ''želji države da ima obrazovanje ljude'' Zato studenti i jesu uz nas, ostale i ne pominju, jer jedini mi delom pokazujemo podršku. A što se tiče toga gde ću da radim ako nešto ne promenimo, pa ne brini, uzeću člansku, potkupiću direktora i eto nama radnih mesta kao i do sada, ne mislim na prosvetu već na većinu radnih mesta u ovoj državi. Vlast naravno da neće reći, al ako nisi obavšten, vlast niko ne pita od nas šta će oni reći, nisu nadležni i ne priznajemo te prosvetne institucije, to i pokazujemo štrajkom. Nigde nisam rekla ura, pobedismo, već ura, počesmo borbu za normalnu državu...

Poslednja izmena:
(Opšte) pravilo po kome su organizatori okupljanja odgovorni da spreče izgrede i nezakonitosti.Problem sa ovim okupljanjem je što nije prijavljeno pa se formalno i ne zna ko je organizator.

Пријављен скуп .... И биће из дана у дан из месеца у месец из године у годину

1000015215.jpg

Pa naravno da se sve menja, imamo dokaz da i pored svog opstruiranja obazovanja, mi imamo decu koja umeju da razmišljaju. Dobili smo potvrdu da naši protesti i nisu bili uzaludni. Mi smo uspeli zahvaljujući našem zalaganju, a ne zahvaljujući ''želji države da ima obrazovanje ljude'' Zato studenti i jesu uz nas, ostale i nepominju, jer jedini mi delom pokazujemo podršku. A što se tiče toga gde ću da radim ako nešto ne promenimo, pa ne brini, uzeću člansku, potkupiću direktora i eto nama radnih mesta kao i do sada, ne mislim na prosvetu već na većinu radnih mesta u ovoj državi. Vlast naravno da neće reći, al ako nisi obavšten, vlast niko ne pita od nas šta će oni reći, nisu nadležni i ne priznajemo te prosvetne institucije, to i pokazujemo štrajkom. Nigde nisam rekla ura, pobedismo, već ura, počesmo borbu za normalnu državu...
Lagerta, ajd' da vidimo šta si sad rekla…

Kažeš „sve se menja“ jer su studenti dokaz da ipak imate decu koja razmišljaju. A malopre si tvrdila da je obrazovanje decenijama na dnu, da vlast hoće samo poslušne, da se sve urušava. Pa jel’ propalo obrazovanje ili nije? Ako ste uspeli da izgurate generacije koje misle svojom glavom, onda ste ipak radili kako treba i sistem nije baš skroz upropašten. A ako jeste, kako si sigurna da baš ovi studenti nisu samo izuzetak, a ne pravilo?
Kažeš „mi smo uspeli zahvaljujući našem zalaganju“. Dobro, ako ste već uspeli, šta onda sad menjate? Jel’ pobeda ili nije? Ako tvrdite da ste decu naučili da misle svojom glavom, gde je problem? Jel’ ste ih spasili od lošeg sistema ili taj sistem i dalje melje sve pred sobom? Moraš da se odlučiš.
Onda pričaš kako „nije problem, uzeću člansku, potkupiću direktora i eto posla“. Pa jel’ se ti sad boriš protiv korupcije ili si deo tog istog sistema? Ako korupcija vlada, kako misliš da se nešto menja na bolje? Po tvojoj logici, ni borba za „normalnu državu“ nema smisla, jer si već prihvatila da tako stvari funkcionišu.

I još jedna stvar – kažeš da vlast „niko ne pita“ i da „ne priznaješ prosvetne institucije“. A ko ih priznaje? Jel’ roditelji priznaju? Jel’ deca priznaju? Ako ih niko ne priznaje, čemu onda borba? Koga uopšte očekuješ da sluša te proteste, ako sama tvrdiš da ne priznaješ one koji donose odluke?

Lagerta, dušo..na kraju dana, možeš da vičeš „ura, počesmo borbu“ koliko hoćeš, ali ako si već spremna da „uzmeš člansku i potkupiš direktora“, ti ne menjaš sistem – ti ga nastavljaš.,☹️.. I zato, realno, nećete pobediti u ničemu. ..😜

Lagerta, ajd' da vidimo šta si sad rekla…

Kažeš „sve se menja“ jer su studenti dokaz da ipak imate decu koja razmišljaju. A malopre si tvrdila da je obrazovanje decenijama na dnu, da vlast hoće samo poslušne, da se sve urušava. Pa jel’ propalo obrazovanje ili nije? Ako ste uspeli da izgurate generacije koje misle svojom glavom, onda ste ipak radili kako treba i sistem nije baš skroz upropašten. A ako jeste, kako si sigurna da baš ovi studenti nisu samo izuzetak, a ne pravilo?
Kažeš „mi smo uspeli zahvaljujući našem zalaganju“. Dobro, ako ste već uspeli, šta onda sad menjate? Jel’ pobeda ili nije? Ako tvrdite da ste decu naučili da misle svojom glavom, gde je problem? Jel’ ste ih spasili od lošeg sistema ili taj sistem i dalje melje sve pred sobom? Moraš da se odlučiš.
Onda pričaš kako „nije problem, uzeću člansku, potkupiću direktora i eto posla“. Pa jel’ se ti sad boriš protiv korupcije ili si deo tog istog sistema? Ako korupcija vlada, kako misliš da se nešto menja na bolje? Po tvojoj logici, ni borba za „normalnu državu“ nema smisla, jer si već prihvatila da tako stvari funkcionišu.

I još jedna stvar – kažeš da vlast „niko ne pita“ i da „ne priznaješ prosvetne institucije“. A ko ih priznaje? Jel’ roditelji priznaju? Jel’ deca priznaju? Ako ih niko ne priznaje, čemu onda borba? Koga uopšte očekuješ da sluša te proteste, ako sama tvrdiš da ne priznaješ one koji donose odluke?

Lagerta, dušo..na kraju dana, možeš da vičeš „ura, počesmo borbu“ koliko hoćeš, ali ako si već spremna da „uzmeš člansku i potkupiš direktora“, ti ne menjaš sistem – ti ga nastavljaš.,☹️.. I zato, realno, nećete pobediti u ničemu. ..😜
Je l me ti namerno selektivno čitaš???? Uspeli smo zahvaljujući nama, koji se jedini bunimo godinama !! Uspeli smo da ih naučimo šta znaći poštovanje zakona i prava, toga nema sada i deca to traže, šta tebi nije jasno? Aj probaj da razlikuješ ironiju u mom pisanju što se tiče članske karte, ako možeš i ako imaš kapaciteta. Dušo, pobeda je to što smo na ulicama, probaj i to da shvatiš, ništa lično. Proteste sluša onaj ko treba, narod Srbije, dovoljno nam. Država i nije vlast, već narod.

Je l me ti namerno selektivno čitaš???? Uspeli smo zahvaljujući nama, koji se jedini bunimo godinama !! Uspeli smo da ih naučimo šta znaći poštovanje zakona i prava, toga nema sada i deca to traže, šta tebi nije jasno? Aj probaj da razlikuješ ironiju u mom pisanju što se tiče članske karte, ako možeš i ako imaš kapaciteta. Dušo, pobeda je to što smo na ulicama, probaj i to da shvatiš, ništa lično. Proteste sluša onaj ko treba, narod Srbije, dovoljno nam. Država i nije vlast, već narod.
@Lagerta, slušaj, volim da te čitam i ponekada diskutujem s tobom jer vidim da nisi tupava kao neki koje neću da imenujem, ali moram ti nešto reći.
Znaš onu staru izreku: "Kakav narod, takva vlast, kakva svinja, takva mast." E sad, ako kažeš da smo mi narod, a ne država, onda si upravo rekla da smo mi sebi napravili ovakvu vlast. I sad mi objasni – ako narod „sluša proteste“ i narod „odlučuje“, kako to da decenijama ništa nismo promenili?
Kažeš da ste uspeli jer se vi jedini bunite godinama. Dobro, ako ste vi jedini, a narod je uz vas, gde su svi ostali? Ili nisu uz vas, ili vi ipak niste jedini. Ne može i jedno i drugo.
Što se tiče ironije oko članske, ajde neka bude da sam je prepoznao, ali realnost je da je korupcija u svemu, i ti to znaš. Možeš ti sad da kažeš da si se šalila, ali na kraju dana svi znamo da tako stvari funkcionišu – i ako svi to znamo, a decenijama ništa ne menjamo, onda smo svi krivi, zar ne?
A to da je pobeda samo što ste na ulicama… vidi, znam da osećaš da je to početak nečeg velikog, ali život te nauči da protesti nisu pobeda, nego samo alat. Prava pobeda je kad vidiš stvarne promene, a to još nismo dočekali. Ja sam svakako za promene ako će biti bolje ali ne i po svaku cenu..Tako da, okej, cenim entuzijazam, ali ajmo malo realnosti...😜🥂

@Lagerta, slušaj, volim da te čitam i ponekada diskutujem s tobom jer vidim da nisi tupava kao neki koje neću da imenujem, ali moram ti nešto reći.
Znaš onu staru izreku: "Kakav narod, takva vlast, kakva svinja, takva mast." E sad, ako kažeš da smo mi narod, a ne država, onda si upravo rekla da smo mi sebi napravili ovakvu vlast. I sad mi objasni – ako narod „sluša proteste“ i narod „odlučuje“, kako to da decenijama ništa nismo promenili?
Kažeš da ste uspeli jer se vi jedini bunite godinama. Dobro, ako ste vi jedini, a narod je uz vas, gde su svi ostali? Ili nisu uz vas, ili vi ipak niste jedini. Ne može i jedno i drugo.
Što se tiče ironije oko članske, ajde neka bude da sam je prepoznao, ali realnost je da je korupcija u svemu, i ti to znaš. Možeš ti sad da kažeš da si se šalila, ali na kraju dana svi znamo da tako stvari funkcionišu – i ako svi to znamo, a decenijama ništa ne menjamo, onda smo svi krivi, zar ne?
A to da je pobeda samo što ste na ulicama… vidi, znam da osećaš da je to početak nečeg velikog, ali život te nauči da protesti nisu pobeda, nego samo alat. Prava pobeda je kad vidiš stvarne promene, a to još nismo dočekali. Ja sam svakako za promene ako će biti bolje ali ne i po svaku cenu..Tako da, okej, cenim entuzijazam, ali ajmo malo realnosti...😜🥂
Mislim da ti mene opet ne razumeš, ja se borim za svoje stavove i svoje principe koji se poklapaju sa zahtevima studenata. Svak stoji iza svoje odluke, svako svoj obraz ima. Ovo je moj način, kao i velikog broja mojih kolega. A što se tiče naroda, slažem se, ali godinama taj isti narod čeka da se neko drugi nešto uradi i to je činjenica. Zato su sada preplavljeni emocijama kada vide tu decu da imaju hrabrosti koju oni nisu imali a nisu ni očekivali da će baš ove generacije imati. Mislim da svaki narod ipak ima neku tačku ključanja, kada kap prelije čašu, naša se desila nesrećnim slučajem i pogibijom mladih u NS. I opet ću reći, za mene jeste pobeda, jer kada imaš narod takav, kakav si ti opisao, pa ipak takav narod izrodi ovakvu decu, meni to jeste neka vrsta pobede.

Mislim da ti mene opet ne razumeš, ja se borim za svoje stavove i svoje principe koji se poklapaju sa zahtevima studenata. Savko stoji iza svoje odluke, svako svoj obraz ima. Ovo je moj način, kao i velikog broja mojih kolega. A što se tiče naroda, slažem se, ali godinama taj isti narod čeka da se neko drugi nešto uradi i to je činjenica. Zato su sada preplavljeni emocijama kada vide tu decu da imaju hrabrosti koju oni nisu imali a nisu ni očekivali da će baš ove generacije imati. Mislim da svaki narod ipak ima neku tačku ključanja, kada kap prelije čašu, naša se desila nesrećnim slučajem i pogibijom mladih u NS. I opet ću reći, za mene jeste pobeda, jer kada imaš narod takav, kakav si ti opisao, pa ipak takav narod izrodi ovakvu decu, meni to jeste neka vrsta pobede.
Sretno od srca ti želim.. čujemo se drugom prilikom 😜

Back