Студенти упали у Матицу српску, професор им одржао говор

Poruka
4.702

STUDENTI UPALI U MATICU SRPSKU, PROFESOR IM ODRŽAO GOVOR Pogledajte dva snimka incidenta na Svetosavskoj akademiji

Dragan Stanić, predsednik Matice srpske, studentima: "Od vašeg ponašanja zavisiće da li će ovaj narod zaključiti da li imate čistotu ili ne"
Studenti tvrde da su izbačeni iz Matice srpske

Видим да нема теме о јучерашњем инциденту у Матици српској у Новом Саду?
Има ли неко конкретније информације о томе шта се тамо тачно догодило?
Ко су студенти који су актери тог догађаја, да ли су то заиста студенти, са ког су факултета, и да ли је ова акција организована у оквиру актуелних студентских протеста или је нешто друго у питању?

iz gore linkovanog teksta:

"U Matici srpskoj u Novom Sadu došlo je do incidenta kada je grupa studenata sinoć upala i prekinula svečanost Svetosavske akademije. Studenti su pokušali da od Dragana Stanića, predsednika Matice srpske, uz citate njegove pesme iz 1981. godine zatraže da se Matica srpska izjasni po pitanju studentskih zahteva."

Da su pristalice vladajuće stranke ovako upale negde, kakva bi bila reakcija javnosti?

iz gore linkovanog teksta:

"U Matici srpskoj u Novom Sadu došlo je do incidenta kada je grupa studenata sinoć upala i prekinula svečanost Svetosavske akademije. Studenti su pokušali da od Dragana Stanića, predsednika Matice srpske, uz citate njegove pesme iz 1981. godine zatraže da se Matica srpska izjasni po pitanju studentskih zahteva."

Da su pristalice vladajuće stranke ovako upale negde, kakva bi bila reakcija javnosti?
Видим ја шта пише у тексту, али нигде нисам нашао било какву информацију од стране студената?
Нигде ни једне информације да је то на било који начин повезано са актуелним студентским протестом?
На пример, зна се тачно ко организује данашњу блокаду аутокоманде, зна ли се ко је ово организовао?

Видим ја шта пише у тексту, али нигде нисам нашао било какву информацију од стране студената?
Нигде ни једне информације да је то на било који начин повезано са актуелним студентским протестом?
На пример, зна се тачно ко организује данашњу блокаду аутокоманде, зна ли се ко је ово организовао?
Ko god da je organizovao, to je siledžijsko ponašanje.

Ko god da je organizovao, to je siledžijsko ponašanje.
Ради се о томе што се то што су учесници догађаја (можда) студенти, то повезује са студентским протестом, а нигде информација о томе?
Шта ако сутра ухапсе неког пљачкаша банке, и испостави се да је он студент, хоће бити наслов:
”Студенти почели са пљачкањем банака”?

Ради се о томе што се то што су учесници догађаја (можда) студенти, то повезује са студентским протестом, а нигде информација о томе?
iz linklovanoig teksta:

"Studenti u objavama na društvenim mrežama tvrde da ih je obezbeđenje nasilno izbacilo. Kao dokaz za svoje tvrdnje su naveli snimak koji je objavljen i u ovom tekstu."

Osnivači Matice srpske se u grobu prevrću.

Ali šta ti "studenti" znaju šta je Matica srpska. Njima su rekli "sve su to Vučićeve institucije, idi, upadaj, lomi, krši, ruši, pravi haos!". I "pumpadžija" radi šta mu kažu...

Interesantno mi je da studenti sebe zovu "pumpadžijama". Stalno po Redditu pišu o tome kako su oni pumpadžije, kako pumpaju, itd. Viču "Pumpaaaaaaaj!" kao nekad Vuk Drašković "Juuuriiiiiiš!". Ne znam ko im je to smislio, ali vrlo ružno i neozbiljno zvuči. Kao naziv za učesnike nekih gay orgija. Valjda će se neko setiti da to izbaci...

Osnivači Matice srpske se u grobu prevrću.

Ali šta ti "studenti" znaju šta je Matica srpska. Njima su rekli "sve su to Vučićeve institucije, idi, upadaj, lomi, krši, ruši, pravi haos!". I "pumpadžija" radi šta mu kažu...

Interesantno mi je da studenti sebe zovu "pumpadžijama". Stalno po Redditu pišu o tome kako su oni pumpadžije, kako pumpaju, itd. Viču "Pumpaaaaaaaj!" kao nekad Vuk Drašković "Juuuriiiiiiš!". Ne znam ko im je to smislio, ali vrlo ružno i neozbiljno zvuči. Kao naziv za učesnike nekih gay orgija. Valjda će se neko setiti da to izbaci...
"Zašto o svemu ovom govorim? Zbog toga što u ta tri mjeseca slušali smo različite optužbe na račun državnih organa. U ta tri mjeseca slušali smo pozive na rušenje države, čuli smo mnogo neodgovornih izjava koje nisu bile samo sa strane opozicije, već i nas koji pripadamo vlasti i stvorena je atmosfera koja nikome ne odgovara. Mogu govoriti da to ima veze s posebnim grupama za pritisak, medijima i političarima. To je odgovornost svih nas. Svi saučestvujemo u tome"
Tako govori Predsednik vjencan za Srbiju, kojem je Srbija uvijek na prvom mjestu, kojem Srbija nema alternativu.

http://www.nspm.rs/hronika/predsedn...-matice-srpske-niti-ih-je-ona-angazovala.html

ko razume razume...

На сајту Матице српске наведено је да је у складу са двовековним трајањем Матице, њеним програмом, циљевима и улогом и значајем Светог Саве у градњи и одржању српске духовности и идентитета непримерено прекидати програм Светосавске академије који се догодио 26. јануара, као што је према лицима која су прекинула академију недопустива физичка акција „појединаца који нису обезбеђење Матице српске, нити их је Матица српска ангажовала“.

iz linklovanoig teksta:

"Studenti u objavama na društvenim mrežama tvrde da ih je obezbeđenje nasilno izbacilo. Kao dokaz za svoje tvrdnje su naveli snimak koji je objavljen i u ovom tekstu."
Опет општа места. Ко је конкретно објавио, и шта, на друштвеним мрежама?
И ја свашта објављујем на друштвеним мрежама, па то нико не повезује са студентским протестима :mrgreen:
Опет понављам, потпуно је транспарентно да су рецимо данашњу блокаду на аутокоманди организовали студенти Машинског факултета, и да су у њу позвани сви остали.
Који факултет је организовао акцију у Матици српској, и ко су конкретно студенти који су то извели?
Ево гледам цео дан N1 тв, постоји сам изјава једне од учесница која је ваљда студенткиња, без њеног имена или факултета који студира, у којој описује како их је обезбеђење гурало и давило. Али и даље не знамо у чије име су они били тамо.
Све акције до сада студенти су изводили јавно, а само овој крију трагове?

На другој теми која је отворена чланком са антисрпског портала Нова опасно су запјенили форумаши. Као што видимо поводом исте вијести на овој реми тек неколико објава, на теми кроз кокју је то смеће од портала малициозно извитоперило ријечи службеника Српске Цркве, већ су дјечаци опуцали 20+ страница. И то говори о структури оних који пишу објаве. Идара се по тастатури. Реже, њиште, ричу и арлаучу паћеници по Српској Цркви, Дрма србофобија, гадно дрма.
Ево и реакције слзжбеника Српске Цркве. Порука из Српске патријаршије: На студентима је да одаберу у ком су универзуму (и у спојлеру)
Порука из Српске патријаршије: На студентима је да одаберу у ком су универзуму
Последњих дана студенти универзитета у Београду и Новом Саду, као да опитно доказују да су сувишне дебате физичара, астронома, философа и теолога о постојању паралелних универзума, написао је службеник Српске Патријаршије Душан Стокановић.
У саопштењу објављеном на сајту СПЦ истиче се да „док једни поносно носе иконе и државне заставе, целивају их крстећи се, други чак на три факултета: Организационих наука, Политичких наука и Правном, немо и без протеста гледају како на сцени ту исту заставу погане и обесевећују, а оне који се крстом крсте извргавају најбестиднијим увредама“.
Још очигледнији пример да српски студенти живе у паралелним, ако не и у мултиуниверзумима, догодио се синоћ, у навечерје празника Светог Саве, истиче Стокановић.

„Наиме, као да је режирао неки мајстор филмске уметности, користећи паралелну монтажу, док су студенти Универзитета у Београду у молитвеној тишини на претпразничном бденију испунили грандиозни Храм Светог Саве, затим слушали величанствену беседу Светејшег Патријарха г. Порфирија, а потом уживали у Светосавској академији, у Српској Атини, у Матици српској, храму српске науке, културе и уметности, група која за себе тврди да су студенти насилно је прекинула тамошњу Светосавску академију у намери да наметне свој антисветосавски, антихришћански и антисрпски наратив и концепт живота“, написао је Стокановић.

„На студентима је да одлуче у којем универзуму желе да живе. Да ли је то онај универзум о којем им је синоћ говорио наследник на престолу Светог Саве или у оном свету у којем се извргавају руглу све светосавске вредности и сва српска идентитетска обележја. Како одлуче, тако ће и бити“, истакао је службеник Српске Патријаршије
Свака ријеч на мјесту. Одмјерен и примјерен одговор на понашање оних који су зарад својих порива или могуће по наруџви покушали скрнавити манифесттацију посвећена дану Светог Саве.Сад што ће то малициозно изокренути антисрпски портали а пропратити пакосни коментари читалавца који питање да ли су ишта знају о Светом Сави а камо ли о његовом значају, шта да се ради, таква времена

“Nije povezano” sa “aktuelnim protestima”? “Studenti nisu potvrdili”? Pokušavaš da uveriš sebe da nije u pitanju slepo sprovođenje hrvatskih nacionalnih interesa od stane neorganizovane mase koja ima samo maglovitu predstavu predstavu o onome što neće, a koju usmeravaju ljudi koji tačno znaju šta hoće?

И ја свашта објављујем на друштвеним мрежама, па то нико не повезује са студентским протестима :mrgreen:
Опет понављам, потпуно је транспарентно да су рецимо данашњу блокаду на аутокоманди организовали студенти Машинског факултета, и да су у њу позвани сви остали.
Који факултет је организовао акцију у Матици српској, и ко су конкретно студенти који су то извели?
Ево гледам цео дан N1 тв, постоји сам изјава једне од учесница која је ваљда студенткиња, без њеног имена или факултета који студира, у којој описује како их је обезбеђење гурало и давило. Али и даље не знамо у чије име су они били тамо.
Sama fraza “studentski protest” je opšte mesto. Samom ti je odlično poznato ko je ovnica predvodnica i inspiratorka napada na Maticu srpsku u vreme održavanja Svetosavske akademije:

01137D4F-4219-45B7-8E96-A5E10C201758.png

BE55A409-9070-4123-A1E5-16EB1253B276.png

“Kriju tragove”, e moj ti, imate vi uljeza u svojim redovima, ne pravi se slep:

Наиме, као да је режирао неки мајстор филмске уметности, користећи паралелну монтажу, док су студенти Универзитета у Београду у молитвеној тишини на претпразничном бденију испунили грандиозни Храм Светог Саве, затим слушали величанствену беседу Светејшег Патријарха г. Порфирија, а потом уживали у Светосавској академији, у Српској Атини, у Матици српској, храму српске науке, културе и уметности, група која за себе тврди да су студенти насилно је прекинула тамошњу Светосавску академију у намери да наметне свој антисветосавски, антихришћански и антисрпски наратив и концепт живота“,

“Nije povezano” sa “aktuelnim protestima”? “Studenti nisu potvrdili”? Pokušavaš da uveriš sebe da nije u pitanju slepo sprovođenje hrvatskih nacionalnih interesa od stane neorganizovane mase koja ima samo maglovitu predstavu predstavu o onome što neće, a koju usmeravaju ljudi koji tačno znaju šta hoće?
Немам шта ја да уверавам себе. Сем што су у неким медијима навели ”студенте” као учеснике ових ”акција”, не постоји ништа друго што повезује студентске протесте са дешавањима у Матици српској. Ако ти имаш неке информације које су свима осталима недустопне, било би лепо да их поделиш.

“Kriju tragove”, e moj ti, imate vi uljeza u svojim redovima, ne pravi se slep:

Наиме, као да је режирао неки мајстор филмске уметности, користећи паралелну монтажу, док су студенти Универзитета у Београду у молитвеној тишини на претпразничном бденију испунили грандиозни Храм Светог Саве, затим слушали величанствену беседу Светејшег Патријарха г. Порфирија, а потом уживали у Светосавској академији, у Српској Атини, у Матици српској, храму српске науке, културе и уметности, група која за себе тврди да су студенти насилно је прекинула тамошњу Светосавску академију у намери да наметне свој антисветосавски, антихришћански и антисрпски наратив и концепт живота“,
Ја за себе тврдим да сам наследник Романова, и није ми јасно зашто ми се не омогући да наследим престо у Кремљу :mrgreen:

Ја за себе тврдим да сам наследник Романова, и није ми јасно зашто ми се не омогући да наследим престо у Кремљу :mrgreen:
Takvim izjavama ćeš pridobiti mnoooogo novih podržavalaca. Koliku vi sreću imate s ovim kmečavim kukavnim režimom, i opet ništa…

Back