СТУДЕНТИ У МИНУТ ДО 12 СТУПИЛИ У ШТРАЈК ГЛАЂУ!!!

eremita

Zaslužan član
Poruka
117.177
Nastavljena studentska borba za besplatne školarine
Studenti u minut do 12 stupili u štrajk glađu

J. Ilić | 29. 11. 2010. - 12:13h | Foto: D. Milenković | Komentara: 7

Stotinak studenata koji su oko 11.30 sati krenuli sa platoa Filozofskog fakulteta, stigli su ispred zgrade Vlade Srbije i u minut do 12 počeli štrajk glađu.

93805_bgdstudenti02-foto-d-milenkovic_f.jpg

Studenti su se u tišini, bez skandiranja i zviždanja, od platoa Filozofskog fakulteta kretali Vasinom, zatim Terazijama, Ulicom kralja Milana, a potom se Ulicom kneza Miloša spustili do zgrade Vlade u Nemanjinoj ulici.

- Niko od predstavnika vlasti nije hteo da nas sasluša. Sada idemo ispred njihovih vrata da vidimo da li imaju snage i koliko mogu da izdrže da gledaju studente koji štrajkuju glađu. Primorani smo na ovo jer novca za školarine nemamo - rekao je Marko Pavlović jedan od organizatora studentskog protesta.

Studenti traže da svima koji su ostvarili 48 ESP bodova i više država plati školarine.

********************************************************************************

Дакле, сада ће и студенте НАТЕРАТИ НА СВОЈЕВРСНО ДОБРОВОЉНО САМОУБИСТВО ЈЕР ЊИХОВ ЖИВОТ У ОВАКВИМ УСЛОВИМА И ПОД ОВАКВИМ ОКОЛНОСТИМА ЗАИСТА НЕМА НИКАКВОГА СМИСЛА... и то ради она стока КОЈА ЈЕ СВЕ ИМАЛА ЏАБЕ И НА ТЕРЕТ ГРАЂАНА СРБИЈЕ, ОНА СТОКА КОЈА И ДАН-ДАНАС СТАНУЈЕ У ТУЂИМ КУЋАМА, ОНА СТОКА КОЈА И ДАН-ДАНАС ПРЕДАЈЕ ЛАЖНУ ИСТОРИЈУ У ШКОЛАМА...

Нека-.......:cool:

48 bodova uopste nije malo to su solidni studenti, ja bi im odobrila makar pola skolovanja besplatno

I ja bih podrzao to...pola drzava, a pola oni...a ne ovako hoce sve besplatno, a nisu najbolji...

Bolje da su trazili SMANJENJE skolarine generalno, posto je u odnosu na uslove studiranja i kvalitet nastave i ocenjivanja, kriminalno visoka...

Ali ovu grupu studenata taj problem ne zanima, izgleda da gledaju samo sebe...a zato ih i ima samo toliko...

To ovi sto oce na budzet?!?

Neka istraju...bas da vidim koliko ce dugo tim dzabolebarosima, sto brukaju ostale kolege da izlaze u susret....

Пре свега да упутим подршку мојим колегама.
Што се тиче твог поста треба да знаш да на почетку школске године нико није спомињао ранг листе, услов је био само 48 бода, да су студенти знали то у почетку можда би се и више потрудили. Следеће што требаш да знаш јесте да 48 бода значи да студент може да пренесе 2, евентуално 3 испита ако се бодови уклопе. Свако ко је студирао зна колико је то тешко, а с обзиром на твоје речи упућене студентима претпостављам да ти ни средњу ниси завршио.

П.С. Причају како Србија треба да постане европска земља, нека погледају колики проценат становништва има всс у ЕУ, а колики у Србије и колики ће тај проценат бити ако ови лопови на власти не дају паре.

Што се тиче твог поста треба да знаш да на почетку школске године нико није спомињао ранг листе, услов је био само 48 бода, да су студенти знали то у почетку можда би се и више потрудили. Следеће што требаш да знаш јесте да 48 бода значи да студент може да пренесе 2, евентуално 3 испита ако се бодови уклопе. Свако ко је студирао зна колико је то тешко, а с обзиром на твоје речи упућене студентима претпостављам да ти ни средњу ниси завршио.

П.С. Причају како Србија треба да постане европска земља, нека погледају колики проценат становништва има всс у ЕУ, а колики у Србије и колики ће тај проценат бити ако ови лопови на власти не дају паре.

Колико си тачно предвидео да ћеш радити за добробит Србије када завршиш факултет?

Odmah da kazem na ne podrzavam ovaj protest.Na FPN studiram i nadam se da ce kapitalizam i celokupan obrazaovni sistem SMRVITI ove bubasvabe sto bi hteli u isti kos sa najboljima.
Odmah treba reci da je cista godina daleko od najboljeg ali da bi ova zemlja napredovala potrebni su najbolji kadrovi.A ovi jadnici sto sede po betonu to svakako nisu...
I ne samo 60bodova vec razne mere selekcije.
Hocete na zapad? Evo vam ga u cistom obliku.

Odmah da kazem na ne podrzavam ovaj protest.Na FPN studiram i nadam se da ce kapitalizam i celokupan obrazaovni sistem SMRVITI ove bubasvabe sto bi hteli u isti kos sa najboljima.
Odmah treba reci da je cista godina daleko od najboljeg ali da bi ova zemlja napredovala potrebni su najbolji kadrovi.A ovi jadnici sto sede po betonu to svakako nisu...

Haha, mislis na cedicu lidera studentskog protesta '96 i djilasa:hahaha:
Eto su nam najbolji:klap:

Колико си тачно предвидео да ћеш радити за добробит Србије када завршиш факултет?

Ако се товоје питање односи на то да ли ћу остати да радим у Србији након студија мој одговор је да ја то искрено желим међутим, сигурно је да да се нећу претерано устезати и да одем у иностранство.

П.С За добробит Србије ћу радити целог живота.

Искрено са оваквим ставовима сумњам да си ти студент, ја јесам на буџету али подржавам ове које нису у њиховим захтевима.
У ком свету ти живиш па мислиш да се најбољи кадрови запошљавају у Србији?

Ако се товоје питање односи на то да ли ћу остати да радим у Србији након студија мој одговор је да ја то искрено желим међутим, сигурно је да да се нећу претерано устезати и да одем у иностранство.

П.С За добробит Србије ћу радити целог живота.

Поштујем.
А зашто онда од мене тражиш паре за школовање? Мислим, ја плаћам порез, да се ти ишколујеш и да идеш тамо где је "боље" па да оданде подржаваш?
Мени то личи на просјачење...

Haha pa to im se osladilo toliko pa sad budzet smatraju privatnom svojinom:mrgreen:

izgleda.

kad je dinkic studirao i magistrirao (ovo zadnje je bilo mrachne 93-e :)) odradio je to o drzavnom trosku.
kad je onda uzeo ekonomiju u svoje ruke - studiranje je postalo preskupo za srednju klasu.

to je to

a bend mu se zvao - monetarni udar :)

imam jedno pitanje na koje bi mogao da mi das odgovor
kako se racuna tih 48 bodova?
na primer, da upises trecu ti treba cista prva i 48 bodova iz druge, jel tako?
meni su pricali da se trazi 48 bodova tokom 12 meseci, ako je tako onda je ovo dokaz da smo najdebilnija zemlja na svetu

I ja bih podrzao to...pola drzava, a pola oni...a ne ovako hoce sve besplatno, a nisu najbolji...

Bolje da su trazili SMANJENJE skolarine generalno, posto je u odnosu na uslove studiranja i kvalitet nastave i ocenjivanja, kriminalno visoka...

Ali ovu grupu studenata taj problem ne zanima, izgleda da gledaju samo sebe...a zato ih i ima samo toliko...
Po čemu nijesu najbolji? Kad država ne gleda ocjene.. Bolje sve šestice, no sve desetke i jedan ispit prenešen (ista vlast unaprijed odobrila). Oni štrajkuju jer su prevareni, a ne što oće džabe studirat. Gledaju samo sebe? Oni ili ovi te su sa šesticama prešli umjesto njih na državni trošak i sad mudro šute? Štrajkači čak samo traže da i njima država plati školovanje kako je i obećala, tačnije propisala do izmjene propisa pred kraj školske godine. A, imali bi puno pravo tražit da svi pod istijem uslovima konkurišu za budžet čime bi mnogi od ovijeh te šute ostali kratkijeh rukava. No, oni ne žele protivu svojijeh kolega, napadaju samo državu.

Поштујем.
А зашто онда од мене тражиш паре за школовање? Мислим, ја плаћам порез, да се ти ишколујеш и да идеш тамо где је "боље" па да оданде подржаваш?
Мени то личи на просјачење...

Извини а ко од тебе тражи паре, па тај буџет ваљда пуни и мој отац и моја мајка и ја.
Шта би требало да се ишколујем и да останем да се на мене издркава полуписмена будала из неке странке?

Back