Studenti, profesori i građani poslali jasne i jake poruke sa mirnog okupljanja u Banjaluci

• Začetnik teme Začetnik teme Emihs
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
И да ли ја сад треба да осуђујем неког из Србије због тога, па чак и самог кнеза, наравно да не. Већ сам указивао на то да Србија није показала неку велику жељу да помогне у ослобађању Босне, више је била оријентисана на неке друге територије. Нешто су Црногорци петљали док нису добили одређене уступке, а затим и они престали. Међутим треба прихватити историјски контекст тог времена и избјегавати осуђивање, јер је било која побједа у тим временима на било којој територији била заједнички успјех који је био као зрак сунца у туробној зими за све Србе ма гдје живјели.
Izvini, Srbija je zvanično bila sve okrenuta Bosni, ostatak Srbije je bio potpuno zanemaren, sve zaslugom Kneza Mihajila koji je inače znao za mađarske planove pre bilo koga i mnogo pre Vagnerove afere.

De Sisti lupa gluposti iz svog mrziteljskog lokalšovinizma, pročitaj o sastanku u Ivanki i misterioznom otpuštanju Garašanina. To je bila samo uvertira u aneksiju.

Izvini, Srbija je zvanično bila sve okrenuta Bosni, ostatak Srbije je bio potpuno zanemaren, sve zaslugom Kneza Mihajila koji je inače znao za mađarske planove pre bilo koga i mnogo pre Vagnerove afere.

De Sisti lupa gluposti iz svog mrziteljskog lokalšovinizma, pročitaj o sastanku u Ivanki i misterioznom otpuštanju Garašanina. To je bila samo uvertira u aneksiju.
Не причамо о истом периоду, ја говорим о ономе што је претходило тим дешавањима, Аустроугари су сплеткарили на све стране, истовремено су "подржавали" Србију, а опструисали буне Срба у Босни.

Не причамо о истом периоду, ја говорим о ономе што је претходило тим дешавањима, Аустроугари су сплеткарили на све стране, истовремено су "подржавали" Србију, а опструисали буне Срба у Босни.
To se naročito dešavalo u periodu od potpisivanja Austro-ugarske nagodbe do same aneksije - Austrija je bila okrenuta Italiji i rivalitetu sa Pruskom i Francskom u nemačkim državama, a Mađari zaposedanju Bosne, a i Srbije.

Milion ljudi ti u Srbiji ponavlja da ovo nije obojena revolucija ali ti veruješ više Harčenku, neverovatan si z:mrgreen:
Uz mali Blinkenov poklon:
9E5CF0FC-E8B9-45D3-A1F9-969F16AAD41C.jpeg

To se naročito dešavalo u periodu od potpisivanja Austro-ugarske nagodbe do same aneksije - Austrija je bila okrenuta Italiji i rivalitetu sa Pruskom i Francskom u nemačkim državama, a Mađari zaposedanju Bosne, a i Srbije.
Наравно, али су роварили и много прије тога јер њиховим плановима је много више одговарало да имају на граници слабу покрајину под османлијском јурисдикцијом, него јаку Српску државу која би настала уједињењем Србије, Црне Горе и Босне.

Back