znam i te sa drzavnog i sa privatnog
ko hoce da uci taj uci i to je kraj price
najlakse je u startu reci "Tesko je" i cao
na kraju krajeva ne studira se samo zbog zaposlenja,valjda ima nesto i u obrazovanju?
nije tako sestro .
budi sigurna da ces ti biti u 90% tog proseka .
treba realno izmeriti sopstvene mogucnosti kao i mogucnosti svog deteta
sto se tice obrazovanja na fakultetu drzavnom ga sigurno neces steci
jer profesorima na tim drzanvim fakultetima odavno nije cilj da nekog nesto nauce, vec da uzmu i zarade platu. a to je zato sto ih niko ne kontrolise
recimo na zapadu ako profesor ima prolaznost na ispitu ispod 80% salju ga pred fakultetsku komisiju da vide sta on to lose radi, ako ima prolaznost ispod 50% automatski gubi posao
dok u srbiji na drzavnim "fakultetima" kazu da su extra profesori kod kojih je prolaznost 3 do 10% ....
oni su kao dobri "strucnjaci"
bolest.
tek kad dodjes ovde gde sam ja videces kakvim nebulozama uce profesori studente kod nas i da je 95% tih stvari kojima su te oni ucili prakticno sutra neprimenjivo, a ono cemu su trebali da te nauce - oni to nisu uradili
drzavni fakulteti i oni koji na njima rade su kod nas najobicniji prevaranti i to ce tako biti sve dok svrseni student jednog fakulteta ne bude mogao da zaposli u svojoj struci bez da ikog sutra pita "kako ovo" ili da sefa gleda belo kad mu izda nalog sta treba da radi.
tvoj kolega iz amerike, rusije, italije, nemacke , francuske moze da pocne istog trenutka kad zavrsi faks da radi u nekoj recimo advokatskoj kancelariji i ne treba mu niko da ga edukuje godinu dana kao sto se to radi kod nas....
meni je zao samo sto ces izgubiti mnogo godina da to sto ti ja pricam vremenom shvatis.
i ne samo ti.