Studenti od ponedeljka na ulicama Beograda

ne mora.

al to ti je prosek

neko rece vec da je pravni upisalo 1730 ljudi a da je do trece godine stiglo 100 njih

a svi su upisali faks da ga zavrse za 4 godine

stim sto ga neki zavrse za 3 neki za 14 a vecina nikad

zato bolje upisati privatni gde 90% onih koji upisu zavrse, i studiraju 3 godine.....

znam i te sa drzavnog i sa privatnog
ko hoce da uci taj uci i to je kraj price
najlakse je u startu reci "Tesko je" i cao
na kraju krajeva ne studira se samo zbog zaposlenja,valjda ima nesto i u obrazovanju?

znam i te sa drzavnog i sa privatnog
ko hoce da uci taj uci i to je kraj price
najlakse je u startu reci "Tesko je" i cao
na kraju krajeva ne studira se samo zbog zaposlenja,valjda ima nesto i u obrazovanju?

nije tako sestro .

budi sigurna da ces ti biti u 90% tog proseka .

treba realno izmeriti sopstvene mogucnosti kao i mogucnosti svog deteta

sto se tice obrazovanja na fakultetu drzavnom ga sigurno neces steci

jer profesorima na tim drzanvim fakultetima odavno nije cilj da nekog nesto nauce, vec da uzmu i zarade platu. a to je zato sto ih niko ne kontrolise

recimo na zapadu ako profesor ima prolaznost na ispitu ispod 80% salju ga pred fakultetsku komisiju da vide sta on to lose radi, ako ima prolaznost ispod 50% automatski gubi posao

dok u srbiji na drzavnim "fakultetima" kazu da su extra profesori kod kojih je prolaznost 3 do 10% ....

oni su kao dobri "strucnjaci"

bolest.

tek kad dodjes ovde gde sam ja videces kakvim nebulozama uce profesori studente kod nas i da je 95% tih stvari kojima su te oni ucili prakticno sutra neprimenjivo, a ono cemu su trebali da te nauce - oni to nisu uradili

drzavni fakulteti i oni koji na njima rade su kod nas najobicniji prevaranti i to ce tako biti sve dok svrseni student jednog fakulteta ne bude mogao da zaposli u svojoj struci bez da ikog sutra pita "kako ovo" ili da sefa gleda belo kad mu izda nalog sta treba da radi.

tvoj kolega iz amerike, rusije, italije, nemacke , francuske moze da pocne istog trenutka kad zavrsi faks da radi u nekoj recimo advokatskoj kancelariji i ne treba mu niko da ga edukuje godinu dana kao sto se to radi kod nas....

meni je zao samo sto ces izgubiti mnogo godina da to sto ti ja pricam vremenom shvatis.

i ne samo ti.

Uslovi na pravnom ce se poboljsati onda i SAMO ONDA kada se u gradu otvore jos 2-3 privatna pravna fakulteta. Red je da i njih konkurencija malo nishti...

upravo tako.

evo dacu ti primer izmedju prosecnog studenta ekonomije i recimo moje sestre koja je zavrsila fakultet za bankarstvo u beogradu

prosecan student ekonomije na prve 2 godine ima predavanje kao da je na stadionu , zajedno sa jos jedno 300-400 drugih ljudi, praksa je 0 , profesori i asistenti te ne vode ni u jednu firmu , dok recimo na ovom privatnom fakultetu za bankarstvo moja sestra je celu 2 i 3 godinu provela u bankama .

i tu dok si ti na praksi ti ne samo da stices prakticno znanje iz onoga sto ce sutra biti tvoj posao, vec to odgovara i samim bankama kao regrutni centar za nove radnike, i dok ti tu radis kroz praksu oni te ocenjuju i u slucaju da zadovoljis njihove kriterijume ponude ti i posao

tako je bilo i sa mojom sestrom. nakon 3 godine zavrsenog faksa , odmah su joj ponudili posao cim je diplomirala i odmah se zaposlila u banci na ljudskim resursima. sada radi u lizing kompaniji ima platu od 1000 evra 2 godine radnog iskustva, dok njen ispisnik koji je upisao drzavni ekonomski faks jos studira, ima jos pola fakulteta do kraja a kad negde sa 28-30 godina zavrsi, nece znati nista, i morace da moli i vuce za rukav nekoga da ga primi i nauci ono cemu su trebali da ga nauce na fakultetu.

nije ni cudo sto je privreda u srbiji u raspadu kad vidimo kakvo nam je obrazovanje.

znaci od sad pa zauvek sve sledece generacije sturdenata u Srbiji da se upisuju na privatne fakultete?

pa mnogo je bolje.

jer drzavnim fakultetima rukovodi naravno politika, i na celo tih fakulteta se dolazi po politickoj liniji dok se na celo privatnih dolazi po liniji strucnosti. vlasnika privatnog univerziteta/fakulteta zanima profit pre svega tj da ima sto veci broj studenata i da oni sto pre zavrse, jer ih tako motivise da se kod njega upisuju i studiraju. samim tim trudi se da im ponudi sto bolje uslove za studiranje i sto modernije i bolje programe.

toga na drzavnim fakultetima u srbiji nema niti ce ikada biti.

zato danas po meni samo ljudi koji ne znnaju i budale gube vreme na drzavnim fakultetima u beogradu.

vi sto studirate prava tj tek ste poceli treba sto pre da napustite tu zayebanciju i predjete na onaj privatni pravni . ustedecete najmanje u proseku par godina zivota.

upisite onaj privatni pravni na ovom univerzitetu union

i onako, kad sutra budete trazili posao, ne gleda se koju diplomu i prosek imate nego koliko ste spremni da platite radno mesto ili ko vam je veza...

Godina 2100eu :whistling::whistling:

Ipak cu ja ovaj moj da zavrsavam. :)

pa mnogo je bolje.

jer drzavnim fakultetima rukovodi naravno politika, i na celo tih fakulteta se dolazi po politickoj liniji dok se na celo privatnih dolazi po liniji strucnosti. vlasnika privatnog univerziteta/fakulteta zanima profit pre svega tj da ima sto veci broj studenata i da oni sto pre zavrse, jer ih tako motivise da se kod njega upisuju i studiraju. samim tim trudi se da im ponudi sto bolje uslove za studiranje i sto modernije i bolje programe.

toga na drzavnim fakultetima u srbiji nema niti ce ikada biti.

zato danas po meni samo ljudi koji ne znnaju i budale gube vreme na drzavnim fakultetima u beogradu.

A sta si ti studirao ili studiras?
Svasta.. Znaci sad smo svi mi ludi i treba da idem da upisem novosadski pravni gde cu da naucim kako se popunjava uplatnica i mozda deo ustava?

bas tako.koji ce mi to ako ne znam sta je ustav..?

Upravo to.. Dzabe meni tamo da me maze i paze,i da sve zavrsavam olako. I odem sutra u banku da se zaposlim kao diplomirani pravnik,donesem diplomu privatnog fakulteta i sta onda?
Kaze izvinite ne znamo da li imamo mesta za vas... Mozda je megatrend dobar? Studira 10 mojih drugova,ispit se polaze preko seminarskog sa wikipedije.. To je ta strucnost fakulteta zar ne? I pola profesora sa drzavnih radi honorarno na privatnim..

Upravo to.. Dzabe meni tamo da me maze i paze,i da sve zavrsavam olako. I odem sutra u banku da se zaposlim kao diplomirani pravnik,donesem diplomu privatnog fakulteta i sta onda?
Kaze izvinite ne znamo da li imamo mesta za vas... Mozda je megatrend dobar? Studira 10 mojih drugova,ispit se polaze preko seminarskog sa wikipedije.. To je ta strucnost fakulteta zar ne? I pola profesora sa drzavnih radi honorarno na privatnim..

:worth:

sto se tice obrazovanja na fakultetu drzavnom ga sigurno neces steci

A da nece mozda na privatnom :hahaha::hahaha:

Pa ozbiljne firme ove nase privatne fakultete ne zarezuju ni 5%. To su fakulteti napravljeni za glupu decu novobogatasa da bi eto nekako dosli do diplome i da bi se njihovi roditelji mogli pohvaliti kako im je dete zavrsilo fakultet i kako je sad neki manadzer :hahaha:

Back